USB Olmadan sistem boot edilmiyor

ismailcanusl

APPRENTICE
10 Ara 2021
1
0
1
İmzada belirttiğim sisteme sahibim. Bluetooth,wifi,ses vb.. tüm pci aygıtlarını tanıttım ve sistemi hazır hale getirdim. Ardından sistemi usb olmadan açmak için bilgisayarımın efi bölüntüsünü bağladım ve usb içerisindeki boot ve oc klasörlerini aynen efi bölüntüsüne kopyaladım.
EFİ Bölüntüsü bu şekilde:
2.png

Biostan Add boot options seçeneği ile, bootx64.efi yi başlatma seçeneği olarak ayarladım.Bilgisayarı buradan başlattığımda ise: usbde oluşan görsel arayüz yoktu, tamam sorun değil dedim ve macos diskimi seçtim. Ancak sistem GenericUSBxHCI.kext ile ilgili plist hatası verdi bende gerek windows gerek macos üzerinden kontrol ettim ancak bir sorun olmadığını gördüm. Sonrasında ise bu kexti silip deneme yapayım dedim. Bu sefer başka bir kext plist hatası verdi.
Ancak işin garip tarafı ben aynı efi bölümü ile usbden sistemi başlatabiliyorum. Normalde usb ile başlatıncada aynı hatayı almam gerek. Hangi kexti silsem başka kext plist hatası verdi. Bende şöyle bir yöntem izledim, zaten 11 kext'im vardı ve bunları L/E konumuna kurdum. Ardından sistemi ssd'den boot edince system uptime nanoseconds ve kernel panic aldım. Usb'den boot edincede aynısı olucak diye düşünürken sistem usbden sorunsuz açıldı. Ve yaptğım işlemi geri aldım. (L/E ye kurduğum kextleri sildim). Böyle bir manzara ile karşılaşıncada sanırım plist dosyamda bir sorun var diye düşündüm ancak ben bir sorun bulamadım ya da o kadar bilgim yok bu yüzden size danışmak istedim. Yardımlarınız için teşekkürler. Bu sorunuda aştıktan sonra başarılı kurulumlara konu açacağım. Tek sorunum bu olarak kaldı şu an.
OC Klasörüm: OC.zip
Güncelleme: USBGeneric kext' ini sildim ve bu sefer plist hatası almadım. Kernel panic hatası aldım. Forumdan baktığıma göre plist ile ilgili bir hataymış ancak çözemiyorum. Son durum: (-Öte yandan sistem usb'den sıkıntısız çalışıyor ancak ssd'den başlatınca neden böyle sorunlar baş gösteriyor hiçbir fikrim yok.-)
WhatsApp Image 2021-12-10 at 17.22.32.jpeg

Güncelleme 3: Opencore'u 0.7.6 sürümüne güncelledim usb'den sistem sıkıntısız açılırken ssd'den başlatınca yukarıdaki gibi kernel panic alıyorum. Gelen hata pmap_Steal_memory şeklinde ancak çözümünü hala bulamadım

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli