Merhabalar Monterey'i kurmaya çalışıyorum ama bir türlü başarılı olamadım. Geçmişte Monterey Hackintosh yapmıştım ve oradan kullandığım EFI dosyasını muhafaza etmiştim. Şu anda ise Win32DiskImager ile Monterey .raw'ını yazdırdım ve USB üstündeki EFI'ye kendi EFI'mı attım. Hiçbir şekilde boot edemiyorum. Otomatik olarak Windows'u boot ediyor. Boot seçeneklerinden Windows'un boot'unu kapattığımda bile USB'den boot etmiyor onun yerine BIOS'u açıyor.
BIOS ayarlarım olması gibi yapılandırılmış.
EFI dosyam zaten çalışıyor olmak zorunda çünkü en son Monterey kullanıyordum yine Monterey kurmak istiyorum.
Tek sıkıntım şu anda USB üstünden Boot edememek. Kurulum kısmına bile gelemiyorum yani ve sorunu çözemedim bir türlü. Etcher kullanamıyorum sistemimde olan bir problemden dolayı user did not grant bilmem ne diye hata veriyor bir iki ay düzeltmeye çalıştım ama nafile. etcher iflah olmuyor maalesef.
efi dosyam şurada yer alıyor. efi
Boot list kısmında ise şu şekilde bir sıralama mevcut;
UEFI: USB DISK 3.0 PARTITION 1
Windows Boot Manager
----
Windows Boot Manager'i sildiğimde sadece USB DISK 3.0 PARTITION 1 UEFI kalıyor ona tıkladığımda ise BIOS'u açıyor...
ek olarak; kurulumu hdd'ye yapacağım. yavaş vs olması sorun değil geçen sefer de öyle kurulum yapmıştım. tek sıkıntım şu anda boot edemiyorum hiçbir şekilde bunu çözmek. farklı USB'ler ve farklı imajlar da denedim. hiçbiri boot edilmiyor.
BIOS ayarlarım olması gibi yapılandırılmış.
EFI dosyam zaten çalışıyor olmak zorunda çünkü en son Monterey kullanıyordum yine Monterey kurmak istiyorum.
Tek sıkıntım şu anda USB üstünden Boot edememek. Kurulum kısmına bile gelemiyorum yani ve sorunu çözemedim bir türlü. Etcher kullanamıyorum sistemimde olan bir problemden dolayı user did not grant bilmem ne diye hata veriyor bir iki ay düzeltmeye çalıştım ama nafile. etcher iflah olmuyor maalesef.
efi dosyam şurada yer alıyor. efi
Boot list kısmında ise şu şekilde bir sıralama mevcut;
UEFI: USB DISK 3.0 PARTITION 1
Windows Boot Manager
----
Windows Boot Manager'i sildiğimde sadece USB DISK 3.0 PARTITION 1 UEFI kalıyor ona tıkladığımda ise BIOS'u açıyor...
ek olarak; kurulumu hdd'ye yapacağım. yavaş vs olması sorun değil geçen sefer de öyle kurulum yapmıştım. tek sıkıntım şu anda boot edemiyorum hiçbir şekilde bunu çözmek. farklı USB'ler ve farklı imajlar da denedim. hiçbiri boot edilmiyor.
- BootLoader
- OpenCore 0.7.7 | Monterey 12.1
- Laptop Modeli
- Monster Tulpar T7 v19.3
- İşlemci Modeli
- Intel Core i7 - 9750H 2.60GHz (12 cpus)
- Grafik Kartı
- Intel UHD Graphics 630 & Nvidia GTX 1660 Ti
- Ağ Aygıtları
- Intel Wireless-AC 9560
- Disk ve RAM
- 256 GiB SSD & 1 TB HDD & 16 GiB DDR4