ÇÖZÜLDÜ Uyku Sonrası Siyah Ekran Sorunu

Bu konudaki mesaj 3 en iyi cevap olarak seçildi.

esbejk

APPRENTICE
4 Tem 2017
72
21
71
30
Merhabalar,
Şimdi ekranın kapağını kapattım ve bilgisayarım sıkıntısız bir şekilde uyku moduna girdi.
Uykudan uyandırmak için kapağı kaldırdım bir tuşa bastım ve sistem uykudan uyandı.
Ancak ekran arkaplanı siyah ve ekranda sadece mouse imleci hareket eder vaziyette açılıyor.
Ekran bu vaziyette iken kapağı tekrar kapatıyorum ve bilgisayar tekrar uyku moduna giriyor.
Uyandırmak için tekrar kapağı kaldırıyorum ve herhangi bir tuşa basıyorum ve bilgisayar normal bir şekilde uykudan uyanıp tüm programlarım vs. kaldığı yerden çalışmasına devam ediyor.
Laptop kapağını kapatarak her uyku moduna alma işleminde bilgisayarı uyandırmak için yukarıdaki adımları uyguluyorum.

Peki laptop kapağını kapatmaz ve Apple logosundan Sleep butonuna basarsam ne oluyor?
Laptop yine normal uyku moduna giriyor.
Herhangi bir tuşa basınca normal şekilde uyanıyor ve yukarıdaki gibi adımlar uygulamak durumunda kalmıyorum.

Son olarakta uyku modunda 3 saatte yaklaşık 25% şarj azalmış. Bunun sebebi ne olabilir ?
hibernatemode=0 değerindeydi bu şarj tükenmesi esnasında.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Config / Boot argümanlarında farklı darkwake değerleri deneyebilirsin. 0'dan 8'e kadar olan değerler olabilir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

esbejk

APPRENTICE
4 Tem 2017
72
21
71
30
iki üç defada uyanma sorunu kullandığım çözünürlükten kaynaklanmakta. HiDPi etkinleştirdim arada çözünürlüğü 1600x900'e almak iyi oluyor yazı boyotuları açısından ancak bu çözünürlükte iken uyku moduna alınca tekrar açıldığında bu problemler meydana geliyor. Settings->Display'de beirtilen çözünürlüğü kullandığın zaman sıkıntı ortadan kalkıyor.

• Like
Tepkiler: bugra

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,400
1,013
1,401
Uzun süre buna benzer problemler bende de vardı. https://osxinfo.net/konu/high-sierra-siyah-ekran-hatalarinin-cozumu.3729/#post-27283 buradaki çözümleri uygulayın. Sonucu paylaşın.

BootLoader
OpenCore 1.0.5 (Dev) / Sonoma
Laptop Modeli
Asus VivoBook x571li-bq377
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 630 & Nvidia Geforce 1650Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek Alc 255 (Alc_ID:18)
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM4350 (BT BCM2045A0 Bluetooth 4.0)
Disk ve RAM
Crucial P5+ M2 1TB SSD - 16GB DDR4 2667 Mhz