ÇÖZÜLDÜ uykudan sonra sorun

Lugoket_2020

APPRENTICE
10 Eyl 2020
16
5
21
Merhaba,

benim cihazimda mojave 10.14.1 basarli kurulum yaptim hersey gayet iyi calisiyor ses olsun grafik hizlandirma olsun usbports da kurulu.

Su an tek bir sorun. cihaz uyku mode a giriyor ve power dügmesi yanip sönuyor ve cpu fan de kapaniyor ve uzun zaman uyuyor kendilinden kalkmadan fakat uyandirirsam ekran siyah kaliyor cpu fan yine calisiyor ve öylece kaliyor restart yapmaktan bir baska imkanim kalmiyor.

Burdaki tüm forumda yazan cözümleri bu konu icin denedim ama malesef sorun kaldi.
Override cözüm olsun,grafik backlight max cözüm olsun malesef olmadi

Benim sistem bilgilerim
HP Elite X2 G3 Tablet
Cpu: Intel i5 8250u
Grafik: Intel UHD620 suan framebuffer 191b le calisiyor.

Tsk

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)

Lugoket_2020

APPRENTICE
10 Eyl 2020
16
5
21
cabuk cevap icin tessekkür ederim.

Catalina ve Big Sur suan düsünmiyorum çünkü bazı programlar benim 32bit calisiyor ve onlar bana şart ve Big Sur kurulumu biraz zor oldu icin Mojave benim icin ideal.
Opencore yeni oldu icin pek tanımıyorum ve yukarda yolladigin link de tanıyorum fakat ben clover ile kurmak istedim ve link deki G2 modeller icin benimki G3 model.

config.plist ekledim

Ekli dosyalar

• Like
Tepkiler: mehmetyuksel

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
cabuk cevap icin tessekkür ederim.

Catalina ve Big Sur suan düsünmiyorum çünkü bazı programlar benim 32bit calisiyor ve onlar bana şart ve Big Sur kurulumu biraz zor oldu icin Mojave benim icin ideal.
Opencore yeni oldu icin pek tanımıyorum ve yukarda yolladigin link de tanıyorum fakat ben clover ile kurmak istedim ve link deki G2 modeller icin benimki G3 model.

config.plist ekledim
Confige bakıp döneceğim
Bununla bir dene...
configin düzenlenmemiş bilgin olsun ekran kartın da tanınmamış gibi.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
Şimdi sorun tam olarak ne özetler misin?
Ayrıca sorunun hibernation ile ilgili büyük ihtimal.
  • FixShutdown
  • FixHPET
  • Fix IPIC
  • DeleteUnused
  • FixRegions
  • FixMutex
bunları configinde işaretle dene.
Hackintool güç sekmesinde onarımı yaptın mı?

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
config boot kısmında darkwake ile ilgili argüman var mı?
Ekran Resmi 2020-09-10 22.35.18.png

Güç sekmesinde sleepimage düzelt dene.
Sorun uyku moda giriyor ama cihazi uyandirmak istersem uyanmiyor yani ekran siyah kaliyor görüntü de olmayinca mesbur restart etmem lazim kaliyor. Benim niyetim yada ulasmak istedigim uyku mod full calistirmak.
Config / Boot argümanlarında farklı darkwake değerleri deneyebilirsin. 0'dan 8'e kadar olan değerler olabilir.
Ayrıca sorunun kaynağı kullandığın ekran çözünürlüğü yani edid veya hdpi ile ilgili olabilir.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

Lugoket_2020

APPRENTICE
10 Eyl 2020
16
5
21
config boot kısmında darkwake ile ilgili argüman var mı?
Ekli dosyayı görüntüle 23921

Güç sekmesinde sleepimage düzelt dene.

Config / Boot argümanlarında farklı darkwake değerleri deneyebilirsin. 0'dan 8'e kadar olan değerler olabilir.
Ayrıca sorunun kaynağı kullandığın ekran çözünürlüğü yani edid veya hdpi ile ilgili olabilir.
Evet yukardakilarida uyguladim malesef degyisen birsey yok. Darkwake=No dan 0 dan 10 kadar denedim deyismiyor aceba baska bir frambuffer mi denesem suanki skylake birde kabylake mi denessm?

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
senin cofe lake olması lazım değil mi? 8. Nesil

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
Cofe Lake dene bence? şuan final configini paylaşabilir misin?

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

Lugoket_2020

APPRENTICE
10 Eyl 2020
16
5
21
Coffee Lake ice imkansiz kernel panic alıyorum boot da.
Hangi Kabylake Framebuffer la calisir sence ? şimdilik başaramadım sadece Skylake ile oluyor
benim final config.plist ekledim.
Hangi Kabylake Framebuffer la calisir sence ? şimdilik başaramadım sadece Skylake ile oluyor
Birde verbose rapor bakinca bunlar geliyor ACPI ve IGPU dan skylake ile boot yapinca. Resimler ekledim.
Simdilik video spoof olarak kabylake ve coffeelake basarli olarak denedim ama yine uykudan cihaz dönmiyor. Baska bir sorun ola bilir mi ? Bios update mi yapsam aceba? Yada ACPI icin DSDT e neler düzeltile bilinir?
Tekrar Merhaba,

suan en güncel OC kullaniyorum fakat yine uykudan sonra ekran siyah kaliyor umarim Kernel Panic gibi birseyler olmali cünkü ne ses yükseltip nede ekran parlaklik degisrire biliyorum.

Aklima böyle birsey geldi:
Benim cihaz ne tam laptop oldu icin ve daha cok tablet cihaz tür oldu icin belki baska bir SMBios denemeli laptop dan terk edip belki de IMAC SMBios vermeli daha uyumlu calismasi icin?

Sizin fikrinizi ala bilirmiyim?
Tekrar Merhaba,

suan en güncel OC kullaniyorum fakat yine uykudan sonra ekran siyah kaliyor umarim Kernel Panic gibi birseyler olmali cünkü ne ses yükseltip nede ekran parlaklik degisrire biliyorum.

Benim cihaz ne tam laptop oldu icin ve daha cok tablet cihaz tür oldu icin belki baska bir SMBios denemeli laptop dan terk edip belki de IMAC SMBios vermeli daha uyumlu calismasi icin?

Son care olarak da belki böyle birsey denemeli:
Terminal üzeri Hibernatemode 25 yapmali cünkü benim Ram Lehimli oldu icin belki baska bir tip ola bilir yani standard Ramdan farkli calisiyor belkide.
Hibernatemode 25 ramdan agirlik aliyormus calisma methodundan

Birde verbose rapor bakinca bunlar geliyor ACPI ve IGPU dan skylake ile boot yapinca. Resimler ekledim.

Simdilik video spoof olarak kabylake ve coffeelake basarli olarak denedim ama yine uykudan cihaz dönmiyor. Baska bir sorun ola bilir mi ? Bios update mi yapsam aceba? Yada ACPI icin DSDT e neler düzeltile bilinir?
Tekrar Merhaba,

Tekrar Merhaba,

Son care olarak da belki böyle birsey denemeli:
Terminal üzeri Hibernatemode 25 yapmali cünkü benim Ram Lehimli oldu icin belki baska bir tip ola bilir yani standard Ramdan farkli calisiyor belkide.
Hibernatemode 25 ramdan agirlik aliyormus calisma methodundan

hersey cözüldü en son Bios update den sonra tüm sorunlar uyku ile çözüldü

Ekli dosyalar

Son düzenleme: