ÇÖZÜLDÜ Ventura' da UHD 630 tanıtamadım

Promets

PADAVAN
1 Eki 2018
190
72
301
40
Merhaba, uzun süredir kullandığım aktif bilgisayarlara macos kurup son sistemlerine güncelledim ufak tefek pürüzler dışında genelde forumdan yardım alarak rahatça kullanabiliyordum, fakat daha önce ekran kartını bu kadar giriş seviyesinde tanıtamama sorunu yaşamamıştım... i5 9400 işlemcisi olan ve harici ekran kartı olmayan bir kasada bugün yusufklncc' nin yaptığı paylaşımdaki imaj ile kurulum yaptım ve sorunsuz ilerledim. ig-platform-id değerini varsayılan olarak (kurulumdaki configte olduğu gibi) 12345678 bıraktığımda ekran alıntısındaki gibi UHD 630 görüyor lakin 7MB gözüktüğü için çok takılarak çalışıyor. Dolayısıyla hackintool ile yama yaptım bugün tüm gün boyunca, işlemci modelini coffee lake seçerek listedeki tüm mobil ve desktop id ler ile denemek yaptım fakat normal çalışan bir sonuç alamadım. Bazı platform id lerde kernel panic alarak restart oldu sistem, bazı id lerde schedular throttle cap = 100ms satırından ileriye gidemedim. (Monitör çıkışı display port ve dvi var sadece, her ikisinde de durum aynı)

Acaba hatalı yaptığım bir şey mi var yada önerebileceğiniz bir çözümünüz var mı?

Ekli dosyalar

redsmoke

APPRENTICE
3 Ara 2017
46
12
71
Benim de uhd 630 ve bu şekilde çalışıyor. Fakat comet lake benimkisi ve hdmi'dan görüntü alıyorum. Bir de platform id değeri sanki öyle gözükmüyordu, değişik geldi gözüme ama yine de bir deneyin aynı şekilde.

1660581293514.png

BootLoader
OpenCore 0.8.3
Anakart Modeli
Gigabyte B460M Aorus Pro
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10400
Grafik Kartı
Intel UHD 630 & Sapphire RX 580 4GB
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM94360CD

Promets

PADAVAN
1 Eki 2018
190
72
301
40
Benim de uhd 630 ve bu şekilde çalışıyor. Fakat comet lake benimkisi ve hdmi'dan görüntü alıyorum. Bir de platform id değeri sanki öyle gözükmüyordu, değişik geldi gözüme ama yine de bir deneyin aynı şekilde.

Ekli dosyayı görüntüle 46232
sizin platform id hex olarak yazıyor o yüzden size farklı gelmiştir, base64 te çevirdiğimizde sizin değer 00009B3E oluyor. Açıkçası bu şekilde kullanım doğrumu değilmi bilmiyorum.
------------------

Guncelleme,

Sorunu çözdüm bugun, 8. Nesil işlemciler kullanilan platform id ile yamalayarak halloldu. Ayrica smbiosu imac 19.1 de denemeler yapiyordum 19.2 olarak degistirdim, suan ekran karti ve donanimsal hizlandirma ile ilgili sikinti kalmadı. Diger donanimlari tanitinca ve birkac sorunu cozunce efi paylasacagim.
Kullandigim id ve yama ekran alintisindadir.
-----------------------------------

Efinin son hali linktedir. Güç yapılandırması, usb port yapılandırma yapmadım. Display port, ses dahil çalışıyor, analog ses kartı çalışıyor, ethernet kartı, ekran kartı çalışıyor.
Edit Link yanlışlıkla silinmiştir, güncelledim.

Efi Linki

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

burcinkarabacak

APPRENTICE
2 Nis 2019
85
12
21
sizin platform id hex olarak yazıyor o yüzden size farklı gelmiştir, base64 te çevirdiğimizde sizin değer 00009B3E oluyor. Açıkçası bu şekilde kullanım doğrumu değilmi bilmiyorum.
------------------

Guncelleme,

Sorunu çözdüm bugun, 8. Nesil işlemciler kullanilan platform id ile yamalayarak halloldu. Ayrica smbiosu imac 19.1 de denemeler yapiyordum 19.2 olarak degistirdim, suan ekran karti ve donanimsal hizlandirma ile ilgili sikinti kalmadı. Diger donanimlari tanitinca ve birkac sorunu cozunce efi paylasacagim.
Kullandigim id ve yama ekran alintisindadir.
-----------------------------------

Efinin son hali linktedir. Güç yapılandırması, usb port yapılandırma yapmadım. Display port, ses dahil çalışıyor, analog ses kartı çalışıyor, ethernet kartı, ekran kartı çalışıyor.
Edit Link yanlışlıkla silinmiştir, güncelledim.

Efi Linki

Üstat çook ama çoook teşekkür ederim. sabahtan beri denemediğim yöntem kalmamıştı saat 1 oldu, bunu da deneyim olmadı uyurum dedim ve ta taa çalıştı. 2048mb gördü DP çıkışından. çok teşekkürler eline emeğine sağlık

Saygılar

• Like
Tepkiler: Promets

Promets

PADAVAN
1 Eki 2018
190
72
301
40
Üstat çook ama çoook teşekkür ederim. sabahtan beri denemediğim yöntem kalmamıştı saat 1 oldu, bunu da deneyim olmadı uyurum dedim ve ta taa çalıştı. 2048mb gördü DP çıkışından. çok teşekkürler eline emeğine sağlık

Saygılar
Rica ederim isinize yaramasina sevindim. Bende yolun basinda sayilirim ogrenecek cok sey var 😊 cozemedigim hala iki konu var, birincisi; uyku konusunu cozdum saniyordum windows kurulu iken oldugu gibi uykuya gecmiyor kasa, uykudan cikarken resetleniyor, bende tamamen uykuya gecmesini onledim, monitoru falan kapatiyor ama kasa tam anlamiyla uykuya girmiyor. İsteyken kullandigim icin benim acimdan cok sıkıntı degil. İkinci konu ise bunu bir kac gun once fark ettigim icin cozmeye elim degmedi, sadece dvi cikis takili iken uykuya girdikten sonra uyanamiyor, display port takiliyken bir sorun olmuyor.

kemalhazar

APPRENTICE
23 Ocak 2021
20
3
21
Merhaba bende sıkıntı yaşıyorum. Efi dosyanız silinmiş tekrar yükleme şansınız varmı acaba?

BootLoader
OpenCore 0.6.5
Anakart Modeli
MSI H410M PRO
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10500es QSRK 3.0
Grafik Kartı
Intel UHD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC892/ALC897 Codec
Ağ Aygıtları
Intel® I219V Gigabit LAN
Disk ve RAM
Kingspec M.2 NVME 512GB, Killsre 16gb 2666 DDR4

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,676
9,469
4,401
Merhaba bende sıkıntı yaşıyorum. Efi dosyanız silinmiş tekrar yükleme şansınız varmı acaba?
Sorununuz Uhd 630 tanıtmak ise paylaşılan görseli açın ve değerleri kullandığınız pliste taşıyın.

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269