ÇÖZÜLDÜ ventura kurulum sorunu

bhsapan

APPRENTICE
9 Tem 2020
13
2
71
Herkese iyi günler. daha önce lenovo tihnkpad e530 için kurulum gerçekleştirmiştim.

model lenovo yoga c740
RAM 8GB
SSD WD SN730 512gb
İşlemci i7 10510u

Ne kadar Config denediyesm kurulumda ilerleyemiyorum.
GitHub'dan bulduğum uyumlu EFI dosyasıyla sadece yükleme ekranında yükle dedikten sonra belli bir süre durup sistemi yeniden başlıtıyor.
Yardımcı olursanız sevinirim.

GitHub linki.
GitHub - 104888-RAYAN/Lenovo-Yoga-C740-Ventura-Hackintosh-EFI: Hello, I made a EFI on my Lenovo Yoga C740 and decided I wanted to share it. Most tings work but not everything.

başka bir config ile aldığım hata görselini paylaşıyorum

Ekli dosyalar

Moderatörün son düzenlenenleri:
Laptop Modeli
lenovo Yoga C740-14IML
İşlemci Modeli
i7-10510u
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 630
Disk ve RAM
512gb ssd - 8gb ddr3

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,675
9,469
4,401
Öncelikle başka bir config hatası diye paylaştığınız görsel bir Usb port hatası. Sistem ön yükleme sırasında Usb'den okumayı sona erdiriyor. Usb 2.0 ve 2.0 port kullanmayı deneyin. Farklı port kullanarak da deneyebilirsiniz. Ve eğer varsa kurulumda Wifi/BT ile ilgili kextleri kurulum sonuna kadar pasifleştirin yoksa hata alırsınız.
Paylaştığınız EFI ise güncelleme istiyor. NVRAM içerisinde artık gerekli olmayan boot komutları var. Sistemin ön yüklemeye başlamama nedeni config.plistte SecureBootModel/Disable ayarlanmaması olur ki sizde default şeklinde. Aynı şekilde bir SMBios belirlenmiş o kadar. Sistem SerialNummer vs seçilmemiş. Yukarıda yazdım Wifi/BT kextler aktif olmamalı kurulumda.
Ekli EFI ile deneyip sonucu paylaşın.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: turko35408

bhsapan

APPRENTICE
9 Tem 2020
13
2
71
Öncelikle başka bir config hatası diye paylaştığınız görsel bir Usb port hatası. Sistem ön yükleme sırasında Usb'den okumayı sona erdiriyor. Usb 2.0 ve 2.0 port kullanmayı deneyin. Farklı port kullanarak da deneyebilirsiniz. Ve eğer varsa kurulumda Wifi/BT ile ilgili kextleri kurulum sonuna kadar pasifleştirin yoksa hata alırsınız.
Paylaştığınız EFI ise güncelleme istiyor. NVRAM içerisinde artık gerekli olmayan boot komutları var. Sistemin ön yüklemeye başlamama nedeni config.plistte SecureBootModel/Disable ayarlanmaması olur ki sizde default şeklinde. Aynı şekilde bir SMBios belirlenmiş o kadar. Sistem SerialNummer vs seçilmemiş. Yukarıda yazdım Wifi/BT kextler aktif olmamalı kurulumda.
Ekli EFI ile deneyip sonucu paylaşın.

öneriniz için teşekkürler.
ventura kurmayı başardım.
verdiğiniz efi ile tekrar önyükleme yapmaya çalıştım ve açılmadı
ekran kartı, ses touchpad olayını halletmeye çalışıyorum.
paylaşmış olduğum efi dosyasını düzenlemede bana yardımcı olursanız sevinirim.

Laptop Modeli
lenovo Yoga C740-14IML
İşlemci Modeli
i7-10510u
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 630
Disk ve RAM
512gb ssd - 8gb ddr3

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,675
9,469
4,401
Config.plist içerisinde dahili grafik yaması var. Ancak boot komutları arasında -igfxvesa komutu olduğundan yama çalışmıyor. Bu komut dahili grafiği vesa modunda açar. Kurulum kolaylığı sağlar ancak grafik hızlanma çalışmaz. Kurulum sonrası kaldırılması gerekir.
Bir başka konu kullandığınız ACPI dosyaları ile ilgili. MaLd0n tarafından hazırlanan aml dosyaları genellikle all in one'dır. Hepsi bir arada olan MaLd0n.aml kullanıyorsanız diğer aml dosyalarına gerek olmayabilir ki zaten MaLd0n.aml içerisinde vardır. Kaldırıp denemekte yarar var. Sistem normal açılıyorsa gereksiz aml dosyaları sistemin geç açılmasından başka işe yaramaz.
DeviceProperties içerisindeki Layout id farklı boot komutları arasındaki alcid=xx değeri farklı girilmiş. Bu iki girişte ses ile ilgili ancak iki farklı değer olmaz. DeviceProperties içerisindekini kaldırın. Çakışıyor. Boot komutları arasındaki alcid=xx değerinin ses kart modelinize göre düzenlenmesi gerekir.
Ses kart modelinize göre girilecek değeri ekli sayfada bulabilirsiniz.
Bütün bu değişikliklerden sonra ses hala çalışmıyorsa bu durumda ekli rehbere göz atmanız gerekecek.
Touchpad için yine rehberi ekliyorum. Önce türünü bilmeniz gerekiyor.
Not: Config.plist üzerinde yaptığınız her değişiklik sonrası mutlaka NVRam Reset yapın.
Tüm donanımın çalışması için sistemin bir Usb haritalandırılmasını yapmak gerekir ki çoğu sorunu çözer.

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

bhsapan

APPRENTICE
9 Tem 2020
13
2
71
Config.plist içerisinde dahili grafik yaması var. Ancak boot komutları arasında -igfxvesa komutu olduğundan yama çalışmıyor. Bu komut dahili grafiği vesa modunda açar. Kurulum kolaylığı sağlar ancak grafik hızlanma çalışmaz. Kurulum sonrası kaldırılması gerekir.
Bir başka konu kullandığınız ACPI dosyaları ile ilgili. MaLd0n tarafından hazırlanan aml dosyaları genellikle all in one'dır. Hepsi bir arada olan MaLd0n.aml kullanıyorsanız diğer aml dosyalarına gerek olmayabilir ki zaten MaLd0n.aml içerisinde vardır. Kaldırıp denemekte yarar var. Sistem normal açılıyorsa gereksiz aml dosyaları sistemin geç açılmasından başka işe yaramaz.
DeviceProperties içerisindeki Layout id farklı boot komutları arasındaki alcid=xx değeri farklı girilmiş. Bu iki girişte ses ile ilgili ancak iki farklı değer olmaz. DeviceProperties içerisindekini kaldırın. Çakışıyor. Boot komutları arasındaki alcid=xx değerinin ses kart modelinize göre düzenlenmesi gerekir.
Ses kart modelinize göre girilecek değeri ekli sayfada bulabilirsiniz.
Bütün bu değişikliklerden sonra ses hala çalışmıyorsa bu durumda ekli rehbere göz atmanız gerekecek.
Touchpad için yine rehberi ekliyorum. Önce türünü bilmeniz gerekiyor.
Not: Config.plist üzerinde yaptığınız her değişiklik sonrası mutlaka NVRam Reset yapın.
Tüm donanımın çalışması için sistemin bir Usb haritalandırılmasını yapmak gerekir ki çoğu sorunu çözer.

ilginiz için teşekkürler.
bu akşam uygulayıp dönüş yaparım sizlere.
kandiliniz mübarek olsun bu arada

Laptop Modeli
lenovo Yoga C740-14IML
İşlemci Modeli
i7-10510u
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 630
Disk ve RAM
512gb ssd - 8gb ddr3
  • Like
Tepkiler: strangerone