Video İnceleme - Fenvi FV-T919 - Airdrop' da rakipsiz

ainal

PADAVAN
27 Eki 2017
116
19
121
Tekrardan merhaba Ürünü 22 ocakta aldım dün istanbula gelip gümrüğe girdi. Sanırım 1-2 güne elime geçer. Firmaya kargolamadan önce fiyat etiketine 2 dolar yazmalarını rica ettim ve öyle de yaptılar. Ürün dün gümrüğe girdi, gümrük tablosu aşağıdaki gibi.

Ücretler
Gümrük Vergisi5.98 TL
Damga Vergisi0.8 TL
Gümrüğe Sunma Ücreti8.0 TL
Yurtdışı İade Ücreti0.0 TL
Toplam14.780000000000001 TL

Yani toplam 15 TL ödeyeceğim. Aldığım ürün 301 TL
Ürün bugün geldi. Çin yılbaşısı nedeni ile ürün bana şubat 7 de kargolandı. İlginç 1 hafta içerisinde geldi. Ben şok :)
Hocam bende ürünü satın almak istiyorum da hangi siteden aldınız acaba ve vergiyi nasıl bu şekilde uygun hale getirdiniz anlatmanız mümkün mü özelden size yazdım

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Desktop
Anakart Modeli
Asus B365-MK
İşlemci Modeli
İ5 9400F
Grafik Kartı
Amd RX 590
Ağ Aygıtları
Fenvi T919
Disk ve RAM
240 GB SSD - 8 GB DDR3 3000MHZ

Dr.Aequitas

PADAVAN
28 Eyl 2017
132
40
71
Hocam bende ürünü satın almak istiyorum da hangi siteden aldınız acaba ve vergiyi nasıl bu şekilde uygun hale getirdiniz anlatmanız mümkün mü özelden size yazdım
1. Adam videoda zaten nereden alman gerektiğini güzel güzel anlatmış.
2. Bir önceki sayfada üşenmemiş alttaki yorumların birinde nereden alınacağı ile ilgili bağlantı da paylaşmış.
3. Vergiyi nasıl bu kadar uygun hale getirdiğini zaten alıntıladığın paylaşımda anlatmış.

Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad S340 14IWL
İşlemci Modeli
i5 8265U
Grafik Kartı
UHD 620
Ağ Aygıtları
BCM94360CS2+NGFF A/E M.2 Adaptörü
Disk ve RAM
256GB M.2 SSD | Samsung 860 EVO 1 TB SATA SSD | 4+4 GB DDR4 2400MHz

Seyfullah N

JEDI
BÖLÜM MODERATÖRÜ
8 Ocak 2018
204
212
301
bu kart için illa mini pci giriş mi olmalı ?

saygılarımla
Kartı x16 slotlarına da takabiliyorsunuz ancak ben kendi anakartımda deneme fırsatı bulmadım. Pcie 1x söketi bulunan cihazı 16x slotunda da çalışıyor.

Anakart Modeli
Gigabyte h110m-s2v
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6500
Grafik Kartı
Amd Radeon RX 460
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi FV-T919 (BCM94360)
Disk ve RAM
Samsung EVO 860 250GB + 1TB 7400RPM & 8gb DDR4 2133mhz
  • Like
Tepkiler: burcinkarabacak

redsmoke

APPRENTICE
3 Ara 2017
46
12
71
Bende kendi laptobumda BCM94360CS2 model Pci-E Macbook Wifi kartını m.2 NGFF dönüştürücü ile beraber kullanıyorum. Sizin aldığınız verim ve özelliklerin tamamını alıyorum. Kullandıktan sonra anlıyorsunuz kesinlikle hackintosh kullanacaksanız Kext ve configlerle tanıtılan kartlar yerine stock apple kartlar kullanmak insana mükemmel bir his veriyor tavsiye ederim. (Maliyeti=90TL sahibinden.com dan BCM94360CS2 20TL AliExpressten dönüştürücü adaptör)
üstad şu dönüştürücünün linkini verebilir misiniz tam olarak bahsettiğiniz wifi card ile uyumlu olanını?

BootLoader
OpenCore 0.8.3
Anakart Modeli
Gigabyte B460M Aorus Pro
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10400
Grafik Kartı
Intel UHD 630 & Sapphire RX 580 4GB
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM94360CD
  • Like
Tepkiler: Seyfullah N

Seyfullah N

JEDI
BÖLÜM MODERATÖRÜ
8 Ocak 2018
204
212
301
üstad şu dönüştürücünün linkini verebilir misiniz tam olarak bahsettiğiniz wifi card ile uyumlu olanını?
cihanızındaki wifi kartı slotu hangi giriş ? Videoda ve @Se7Touch da bulunan kartın çipi Broadcom BCM94360CD. Ancak benim gibi alırsanız masaüstü sistemler için dönüştücüyle birleşmiş halde geliyor.
Broadcom BCM94360CD sadece çip aliexpress sayfası.
Ama cihazınızda bulunan sökete göre bir dönüştürücü almanız gerek.
örnek
Cihazınızda bulunan söketi belirlemeniz durumunda yardım edebiliriz.

Anakart Modeli
Gigabyte h110m-s2v
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6500
Grafik Kartı
Amd Radeon RX 460
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi FV-T919 (BCM94360)
Disk ve RAM

Seyfullah N

JEDI
BÖLÜM MODERATÖRÜ
8 Ocak 2018
204
212
301
ben de m2 slot var mesela üstat

saygılar
M2 slot sadece SSD'ler için yani SDD'den başka bir şey bağlayamazsınız . M2 slot SATA'nın daha hızlı versiyonu . Bu kartlar Mini pci-e , pci-e gibi arabirimlere takılıyor. PCI-E'in bir kaç boyutta söketi var ve hepsinin çalışma mantığı aynı. Sadece cihaz boylarının küçülmesi için söket boyutlarının küçülterek alan kazanılmaya çalışılıyor. Çok ince laptoplarda HDMI yerine Mini HDMI kullanılması gibi mesela. Laptopunuz wifi'ye bağlanıyorsa zaten kendi üzerinde mini pci-e (çoğunlukta olan söket tipi bu ancak araştırmanızda ve kontrol etmenizde fayda var)söketi bulunur. Tek yapmanız gereken kartı Apple'In kartıyla değiştirmek ve antenleri bağlamak. Bilgisayarınızdaki anten sayısı ile kartın anten sayısının da aynı olması gerekir. Yoksa kartı kullanamaz yada tam verim alamazsınız.
bu kart için illa mini pci giriş mi olmalı ?

saygılarımla
PCI olması yeterli sonrasında dönüştürücü ile çevirebilirsiniz. Ancak videodaki de gördüğünüz üzere direkt pc anakartlarına takılabilen PCI-e 1x yuvasıyla monte halde geliyor. Kartın üzerindeki metal plakayı kaldırırsanız içinden Mini PCI-e kartın kendisi çıkıyor. Dış şase sadece dönüştürücü maksatlı yapılmış. Eğer laptop için alacaksanız bu kartı değil çipi almalısınız. Daha önceki yazımdaki gibi söket tipine ve anten sayısına dikkat etmelisiniz.
Broadcom BCM94360CD sadece çip

Son düzenleme:
Anakart Modeli
Gigabyte h110m-s2v
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6500
Grafik Kartı
Amd Radeon RX 460
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi FV-T919 (BCM94360)
Disk ve RAM

redsmoke

APPRENTICE
3 Ara 2017
46
12
71
cihanızındaki wifi kartı slotu hangi giriş ? Videoda ve @Se7Touch da bulunan kartın çipi Broadcom BCM94360CD. Ancak benim gibi alırsanız masaüstü sistemler için dönüştücüyle birleşmiş halde geliyor.
Broadcom BCM94360CD sadece çip aliexpress sayfası.
Ama cihazınızda bulunan sökete göre bir dönüştürücü almanız gerek.
örnek
Cihazınızda bulunan söketi belirlemeniz durumunda yardım edebiliriz.
Üstad benim anakartta pci-e x1 slotu mevcut ve üstteki arkadaş da sanırım buradaki dönüştürücüden bahsediyor. Verdiğiniz linkteki sadece çip olan wifi alıcısını bu verdiğim dönüştürücüye takarsak kullanabiliriz sanırım.

BootLoader
OpenCore 0.8.3
Anakart Modeli
Gigabyte B460M Aorus Pro
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10400
Grafik Kartı
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM94360CD

burcinkarabacak

APPRENTICE
2 Nis 2019
85
12
21
M2 slot sadece SSD'ler için yani SDD'den başka bir şey bağlayamazsınız . M2 slot SATA'nın daha hızlı versiyonu . Bu kartlar Mini pci-e , pci-e gibi arabirimlere takılıyor. PCI-E'in bir kaç boyutta söketi var ve hepsinin çalışma mantığı aynı. Sadece cihaz boylarının küçülmesi için söket boyutlarının küçülterek alan kazanılmaya çalışılıyor. Çok ince laptoplarda HDMI yerine Mini HDMI kullanılması gibi mesela. Laptopunuz wifi'ye bağlanıyorsa zaten kendi üzerinde mini pci-e (çoğunlukta olan söket tipi bu ancak araştırmanızda ve kontrol etmenizde fayda var)söketi bulunur. Tek yapmanız gereken kartı Apple'In kartıyla değiştirmek ve antenleri bağlamak. Bilgisayarınızdaki anten sayısı ile kartın anten sayısının da aynı olması gerekir. Yoksa kartı kullanamaz yada tam verim alamazsınız.

PCI olması yeterli sonrasında dönüştürücü ile çevirebilirsiniz. Ancak videodaki de gördüğünüz üzere direkt pc anakartlarına takılabilen PCI-e 1x yuvasıyla monte halde geliyor. Kartın üzerindeki metal plakayı kaldırırsanız içinden Mini PCI-e kartın kendisi çıkıyor. Dış şase sadece dönüştürücü maksatlı yapılmış. Eğer laptop için alacaksanız bu kartı değil çipi almalısınız. Daha önceki yazımdaki gibi söket tipine ve anten sayısına dikkat etmelisiniz.
Broadcom BCM94360CD sadece çip
cevabınız için teşekkürler lakin msi masaüstü anakartımdaki wifi kartım m2 ngff şeklinde geçiyor.

saygılarımla

Seyfullah N

JEDI
BÖLÜM MODERATÖRÜ
8 Ocak 2018
204
212
301
Üstad benim anakartta pci-e x1 slotu mevcut ve üstteki arkadaş da sanırım buradaki dönüştürücüden bahsediyor. Verdiğiniz linkteki sadece çip olan wifi alıcısını bu verdiğim dönüştürücüye takarsak kullanabiliriz sanırım.
videodaki kart pci-e 1x. anakartınız da pci-e x1 var diyorsunuz sorunsuz şekilde bağlayabilirsiniz.
cevabınız için teşekkürler lakin msi masaüstü anakartımdaki wifi kartım m2 ngff şeklinde geçiyor.

saygılarımla
Anakarta monte edilmiş wifi yongaları var . Sizin anakartınız da wifi yongası monte edilmiş halde. Bazı üreticiler tüketiciler tarafından kartların modifiye edilmemesi için farkı türde söket tipleri tasarlayabiliyorlar . Ben sizin anakartınıza baktım üstündeki wifi yongası laptoptakilerle birebir aynı gözüküyor.
Ekran Resmi 2020-05-05 17.47.25.png

Kartınızın üzerindeki wifi yongasının seri kodunu söyleyebilir misiniz. Bu sayede hangi söket tipi olduğuna bakabiliriz.

Son düzenleme:
Anakart Modeli
Gigabyte h110m-s2v
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6500
Grafik Kartı
Amd Radeon RX 460
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi FV-T919 (BCM94360)
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: montezuma

redsmoke

APPRENTICE
3 Ara 2017
46
12
71
BootLoader
OpenCore 0.8.3
Anakart Modeli
Gigabyte B460M Aorus Pro
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10400
Grafik Kartı
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM94360CD

Seyfullah N

JEDI
BÖLÜM MODERATÖRÜ
8 Ocak 2018
204
212
301
Verdiğiniz çip bu dönüştürücüye sorunsuz takılabilir mi peki üstad?
Olayı basitçe izah edeyim anlamadınız galiba. Kart normalde laptoplar için. Ama benim videoda incelediğim sürüm zaten direkt masaüstüne pci-e 1x üzerinden takılıyor. Zaten dönüştürülmüş bir kart metal plakanın altında da laptoplara takılan kart var. Masaüstüne takacaksanız direkt bu videodaki kartı alın.

Anakart Modeli
Gigabyte h110m-s2v
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6500
Grafik Kartı
Amd Radeon RX 460
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi FV-T919 (BCM94360)
Disk ve RAM

Seyfullah N

JEDI
BÖLÜM MODERATÖRÜ
8 Ocak 2018
204
212
301
bunu pci-e 16 da deneme şansınız oldu mu ?

paylaştığınızı ya da

bu ürünü ikisinden birini alacağım

saygılarımla
Pci-e 16 slotunda kendim denemedim ancak çalışmaması için hiçbir neden yok. 1x ile 16x tamamen aynı tek farkı 16x de daha fazla veri yolu var bu da ekran kartı gibi çok fazla bant genişliği isteyen cihazlara yetişebilmek için.

Paylaştığımı (yani videoda incelediğimi (fenvi fv-t919)) masaüstünde kullanabilirsiniz. Diğer seçeneğiniz laptoplar için.

Anakart Modeli
Gigabyte h110m-s2v
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6500
Grafik Kartı
Amd Radeon RX 460
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi FV-T919 (BCM94360)
Disk ve RAM

Haka

APPRENTICE
25 May 2020
22
9
21
Bende kendi laptobumda BCM94360CS2 model Pci-E Macbook Wifi kartını m.2 NGFF dönüştürücü ile beraber kullanıyorum. Sizin aldığınız verim ve özelliklerin tamamını alıyorum. Kullandıktan sonra anlıyorsunuz kesinlikle hackintosh kullanacaksanız Kext ve configlerle tanıtılan kartlar yerine stock apple kartlar kullanmak insana mükemmel bir his veriyor tavsiye ederim. (Maliyeti=90TL sahibinden.com dan BCM94360CS2 20TL AliExpressten dönüştürücü adaptör)
Bahsettiğiniz dönüştürücü m.2 ngff yuvasına mı takılıyor ? Böylece pcie bir Wi-Fi kartı ngff yuvasında kullanabiliyor muyuz ?

Laptop Modeli
Asus s510un-br128
Anakart Modeli
Asus x510unr
İşlemci Modeli
İ5 8250u
Grafik Kartı
Uhd graphics 620 & nvidia geforce mx150
Ağ Aygıtları
İntel ac8265ngw
Disk ve RAM
256 gb ssd & 8 gb ddr4

Seyfullah N

JEDI
BÖLÜM MODERATÖRÜ
8 Ocak 2018
204
212
301
Bahsettiğiniz dönüştürücü m.2 ngff yuvasına mı takılıyor ? Böylece pcie bir Wi-Fi kartı ngff yuvasında kullanabiliyor muyuz ?
incelediğim ürün direkt olarak pci-e olarak geliyor. Yani dönüştürücü takılmış halde.

Anakart Modeli
Gigabyte h110m-s2v
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6500
Grafik Kartı
Amd Radeon RX 460
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi FV-T919 (BCM94360)
Disk ve RAM

koguz

APPRENTICE
30 May 2020
9
3
21
Ürünü 18 ağustosta aliexpress Fenvi official store'dan sipariş vermiştim. kur farkı nedeni ile ağustos 2020 itibari ile 390 tl ödedim. 2 eylülde kargo elime sorunsuz ulaştı. 22 lira vergisi çıktı. küçük olan pci slotuna taktım sorunsuz çalıştı. eski usb bluetooth dongle ile bağlı olan cihazların hepsini unut dedim. Ardından sistemi restart edip hepsini tekrar hızlıca tanıttım. Sorunsuzca bağlandı. Wifi sisteminde de hiç sorun olmadı. Bugün baktığımda Devamlılık Kamerası'nın çalışmadığını gördüm. Onun içinde hackintosh sistemde icloud'dan çıktım geri girdim. artık o da sorunsuz şekilde çalışıyor.

Kartla ilgili iki sorum kaldı.

1. Sidecar çalışıyor ancak ipadde siyah ekran oluyor görüntü gelmiyor. bununla ilgili bir yazı forumda aradım ama bulamadım. varsa linkini gönderebilir misiniz? yoksa bir çözümü var mıdır?

2. Sefullah Hocam önceki iletilerde bir yerde "Ayrıca kartta sorunlar yaşamaman için ayarlardan internet erişiminde tikini kapatmalısın." demiş bunun nasıl yapıldığını tarif edebilir misiniz ? (edit: videoyu tekrar izledim. videonun sonunda nasıl yapılacağı varmış teşekkürler)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: Seyfullah N