ÇÖZÜLDÜ Virtualbox Sanal işletim Sistemi Kurulum Sonrası Donma

MahmutNadim

APPRENTICE
8 Nis 2020
13
7
21
41
istanbul
Merhaba Arkadaşlar Bugün Masaüstü Pc ventura kurdum. linux derslerim derslerimi çalışmam için Ventura için virtual box indirdim.

kali linux işlerim sistemini virtualbox üzerinden kurulumunu sağlıyorum. Buraya kadar herşey normal.

Kurulum sonrası kurmuş olduğum işeletim sistemini açıyorum. yaklaşık 15 sn sonra pencere donuyor kullanıcı adı şifre ekranında kalıyor. Rica Etsem Bana yardımcı olabilirmisiniz.

2023-02-24 08.37.21.jpg

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Başka bir sürüm linux deniyor musunuz? Virtualbox ayarlarından bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Wmvare veya Parallles ile de deneyin.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

MahmutNadim

APPRENTICE
8 Nis 2020
13
7
21
41
istanbul
Başka bir sürüm linux deniyor musunuz? Virtualbox ayarlarından bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Wmvare veya Parallles ile de deneyin.
wmvare mac için sitesine girdim. ücretsiz versiyonunu bulmamadım.. wmvare nin son sürümünün kırık versiyonları olduğunu öğrendim. fakat onuda bulamadım... virtualboxun bu hatayı nasıl çöze bilirim acaba?
iki farklı sürüm denedim. ayrıca farklı linux işletim sistemleride denedim. normalde ben bu işlemleri windows ile virtualtbox ile sorunsuz yapıyorum. fakat mac işletim sistyeminde daha hızlı çalıştığı için bundan sonra mac işletim sisteminde devam etmeye karar verdim. gerçektende kurulumda windowsa göre çok hızlı. fakat mac os ta virtualbox ile hiç hata almasamda hata vermemesine rağmen çalışmadı.

şimdi yapacaklarımı buraya yazacağım. aynı sorunu yaşayacaklar olanlar için rehber olabilir. şuan için çözüm bulamadım. ama
ilk yapacağım şey şuan virtual box versiyonu 7.0.6 versiyonu .. bir kaç versiyon düşük kullanacağım. bu sorunu çözerse buraya gelip durumu yazacağım.

Konuya hakim olan arkadaşlar, neden çalışmadığını belirte bilir veya wmvare son sürüm krık versiyonu linkini paylaşa bilir..

• Like
Tepkiler: kindo

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Kali için virtualbox da yaptığınız ayarların ekran görselini paylaşabilir misiniz?

Daha düşük boyutlu olduğu için kali vbox imajını indirdim ve sorunsuz test ettim.
Ekran Resmi 2023-02-26 17.20.55.png

Ekran Resmi 2023-02-26 17.22.07.png Ekran Resmi 2023-02-26 17.20.41.png Ekran Resmi 2023-02-26 17.23.10.png

Görüntü belleği olarak 128 Mb ayarladığınızdan emin olun. Aşağı bellek durumunda sorun olabiliyor.

Benim için geçerli Vbox ayarları görseline bakabilirsiniz.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: MahmutNadim

MahmutNadim

APPRENTICE
8 Nis 2020
13
7
21
41
istanbul
Kali için virtualbox da yaptığınız ayarların ekran görselini paylaşabilir misiniz?

Daha düşük boyutlu olduğu için kali vbox imajını indirdim ve sorunsuz test ettim.
Ekli dosyayı görüntüle 48290
Ekli dosyayı görüntüle 48288Ekli dosyayı görüntüle 48289Ekli dosyayı görüntüle 48291

Görüntü belleği olarak 128 Mb ayarladığınızdan emin olun. Aşağı bellek durumunda sorun olabiliyor.

Benim için geçerli Vbox ayarları görseline bakabilirsiniz.
hocam görüntü belleği 128 olarak veriyorum.
bilgisayarımın 16 gb ram mevcut i5 9600K işlemci

bire bir sizin ayarları verip deneyeceğimiz.

MahmutNadim

APPRENTICE
8 Nis 2020
13
7
21
41
istanbul
öncelikle teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık.
imaj dosyası ile kurulum yaptım. sorunsuz açıldı. fakat iso dosyalarıyla kurulum yapılınca hiçbiri açılmıyor. donuyor.
normal şartlarda sorun çıkmaması gerek....
yaklaşık 7 tane sanal işletim sistemi kuracağım. bir çoğunun virtualbox imaj dosyası mevcut değil. iso dosyalarıyla kurulmakta..

iso dosyasıyla kurulum yapmayı denediniz mi hocam.?

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Ubuntu server imajını iso olarak hali hazırda kullanıyorum.
Paralles üzerinden de ubuntu Desktop kurulu şu an.

Virtual üzerinden de kurmuştum ama hali hazırda kurulu yok. Bi bakayım ubuntu desktopa. Siz hangi sürümleri arıyorsunuz? Virtual ile vbox kutulu imajlar işinizi görürse en sağlıklısıdır.

Bios üzerinden tam sanallaştırmanın açık olduğundan emin olun VD video belleği seçeneği varsa 64 mb olsun biosta.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: MahmutNadim

MahmutNadim

APPRENTICE
8 Nis 2020
13
7
21
41
istanbul
Ubuntu server imajını iso olarak hali hazırda kullanıyorum.
Paralles üzerinden de ubuntu Desktop kurulu şu an.

Virtual üzerinden de kurmuştum ama hali hazırda kurulu yok. Bi bakayım ubuntu desktopa. Siz hangi sürümleri arıyorsunuz? Virtual ile vbox kutulu imajlar işinizi görürse en sağlıklısıdır.

Bios üzerinden tam sanallaştırmanın açık olduğundan emin olun VD video belleği seçeneği varsa 64 mb olsun biosta.
virtualbox imajıyla kurulum yaptıktan sonra. şimdi deneme amaçlı iso kurmayı denedim. enteresan bir şekilde hiç donma falan yapmadı. şuan iso dosyası ilede kurulum yaptım. aslında benim sorunum biraz saçma gibi geliyor. ama ilk defa virtual box ile böyle sorun yaşadım.

Tekrardan Ellerinize ve emeğinize sağlık kardeşim.

• Like
Tepkiler: kindo

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Diğer monitörde ubuntu desktop kuruyorum denemek için. Daha önce bir sorun olmamıştı. Sizde kurulmayınca belki 7.0.6 sorunu olabilir diye düşündüm.

Ekran Resmi 2023-03-02 02.50.59.png

şimdi deneme amaçlı iso kurmayı denedim. enteresan bir şekilde hiç donma falan yapmadı.
Belki de önce ısıtmak gerekiyormuş :)

Aslında tesadufi değildir. Bir yerde ufak bir ayrıntıyı atlayıp aslında seri denemelerde hep aynı yeri gözden kaçırıyoruz. Biraz farklı gözle bakmak her zaman iyi geliyor.

Ubuntu desktop iso ile başarılı. Bir sorun görünmüyor.

Ekran Resmi 2023-03-02 03.11.36.png
Ekran Resmi 2023-03-02 03.13.56.png

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı