@strangerone wifi kextlerini kext klasörüne attım sonra confiğe işledim ethernet geldi ama wifi gelmedi bu arada efı klasörünü farklı bir yerden indirmiştim yardımcı olur musun?
Hocam internet yok nasıl ekleyeceğim.Config.plisti buraya ekleyin. Farklı bir yerden EFI kullanmanız önemli değil.
Evet ethernet geldi ama şuan ethernet ile bağlanamam.Ethernet geldi diye yazmışsınız.
Config.plisti görmezsem nasıl yardımcı olabilirim?
Config.plisti telefona atın ordan ekleyin.
Telefondan yazıyorum ama dediğiniz gibi yapınca telefonu görmüyor en iyisi configi usbye atayım sonra diğer diski takıp öyle atayım configiŞu an nerden yazıyorsunuz?
@strangerone attım hocam buyrun.Şu an nerden yazıyorsunuz?
Hocam sizin attığınız wifi kextleri olmayınca diğer kextleri deneyeyim dedim o da olmadı.IO80211Family.kextlerin tamamını silin. Ben altı tane saydım. Ne işe yarıyor bunlar?
Sonrasında NVRam Reset yapın.
İki farklı EFI kullanıyorsunuz sanırım. Paylaştığınız config.plistte NVRam dosyası kayıtlı değil dolayısıyla NVRam yok.Ayrıca disk üzerinden macosu başlatınca nvam reset gözükmüyor USB üzerinden başlatıp nvam reset yapıyorum ondan sonra diski seçip macosu açıyorum.
Yani bilmiyorum hocam farklı bir efi dosyasını usbye atıp öyle kurulum yapmıştım tek efi var en iyisi güncel efi ile tekrar kurulum yapayım öyle deneyeyim birde umarım uğraştığıma değer.İki farklı EFI kullanıyorsunuz sanırım. Paylaştığınız config.plistte NVRam dosyası kayıtlı değil dolayısıyla NVRam yok.
Yusufklncc hocamın paylaştığı en son efı ile deniyorum bu seferde Lenovo logosund kalıyor laptop anlamadım işin içinden çıkamadım hocam bir türlü yardımcı olur musun? @strangeroneİki farklı EFI kullanıyorsunuz sanırım. Paylaştığınız config.plistte NVRam dosyası kayıtlı değil dolayısıyla NVRam yok.
Lenovo g50-70 işlemcim 4010u ağ kartım atheros ar956x kullanıyorum şuan güncel efi kurulum yaptım sorun yok nvam reset nasıl ekleyeceğim yardımcı olur musun?Nasıl bir sistem kullanıyorsunuz nasıl bir ağ kartınız var hiç bir şey anlaşılmıyor.
Önce sistem bilgilerinizi build-signature kısmından profilinize ekleyin lütfen.
Opencore ekranı gelmiyor hocam direkt şifre ekranı geliyor.Opencore ekranında boşluk tuşuna basarsan nvramreset görünür.
Sanırım kurmadan önce nvam Reset kodu Gibi bişey girmem gerekiyor ben o kodu eklemedim ondan olabilir mi? Config dosyasını paylaşmam için config dosyasını usbye atıp diğer diski takıp ordan config dosyasını atmam lazım çünkü şuan macOSta internet yok belki daha kolay çözüm bulabiliriz efı dosyasını bu siteden indirdim belki daha kolay çözüm bulabiliriz olmazsa öyle yaparız artık.Sistemi açtığın config dosyanı paylaş.
yani farklı eski bir efi ile denediğimde efi opencore ve nvam reset ekranı geliyor ama güncel efi denediğimde hem opencore hem nvam reset yok tabi yükleyeyim.Direk şifre ekranı gelmemesi gerekiyor. Forumda paylaşılan EFI dosyalarından hiç biri opencore ekranını atlamaz. Eğer kullanıcının böyle bir talebi varsa opencore böyle bir seçenek sunar zaten. Sizin durumunuzda kurulum yapılan bir EFI yapılandırmasında direk şifre ekranı yerine opencore ekranı gelmelidir. Mesela siz installMacos diskini nasıl seçtiniz? Bu ekran opencore bootloader ekranıdır. Eğer bu ekranı görüyorsanız disk seçmeden boşluk tuşuna basarsanız opencore içerisindeki gizli seçenekleri görebilirsiniz. Resetnnvram da burda bulunur.
Şimdi sorunu anlayabilmemiz için bir yöntem deneyelim.
Bilgisayardan intener erişimiz olmadığı için makinayı çalıştırın ve telefonla açılış ekranından nasıl ilerlediğinizi macOS kısmına nasıl geçtiğinizi küçük bir video ile bize gösterin.
Herhangi bir youtube google drive filan yükleyebilirsiniz. Link vermeniz yeterli olur. Bu şekilde biz sizin diğer tarafta ne yaptığınızı anlayalım ki süreç ilerleyebilsin.
drive.google.com
Config > Misc > Boot > Timeout değerini yükselt 5 ise 50 yap dene. Eğer configurator gibi config düzenleyicin yoksa textedit ile aç Timeout araması yap ve değeri yükselt.Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.