Windows defterini kapatmak

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
40
Herkese selamlar,

Birazdan söyleyeceklerim burasının bir OS X platformu olması nedeniyle söylenmeyecek bunu baştan söyleyeyim. Söylemlerimin de herhangi bir amacı yok. Maksat muhabbet olsun.

Kendim OS X ve Linux kullanıcısıyım. AMD işlemcim varken senelerce Arch Linux ve Windows'u bir arada kullandım. Açıkçası Windows'tan çok da şikayetçi değildim. Lakin son 1 senedir Windows'ta aşırı performans düşüklüğü mevcut. Özellikle Meltdown ve Spectre yamalarını içeren güncelleştirmelerden sonra işlemci ve SSD hızında büyük bir düşüş mevcut.

Hatta şöyle ki Samsung 850 Evo SSD'nin IOPS değerleri 30000 puan birden düşüyor. Bu kabul edilemez bir düşüş açıkçası.

Ben de Windows'un April Update'sini bekledim ve bu tarz sorunların ortadan kalkacağını düşünürken neredeyse hiçbir değişikliğin olmadığını gördüm. Birkaç tane transparan efekt ve Timeline ekleyerek güncelleme yapmışlar.

Cinebench ve Geekbench puanları da iç açıcı değil Mac OS'a göre.

Geekbench'te 20000 küsür çok çekirdek performansı alan işlemcim Windows 10 April Update ile 17000 küsür puan alıyor.

SSD performansında ise değişen bir şey yok. Yine IOPS değerleri çok düşük.

Bir de Windows 10'a ekli onlarca saçmasapan bloatware program can sıkıyor.

Windows'u kötülemek istemiyorum; zirâ birçok donanıma destek vermeye çalışıyor. Güncellemeler ile durumları düzeltmeye çalışıyorlar fakat ne yazık ki sorunlar ortadan kalkmıyor.

Oyun oynayan ve Windows'ta olup başka bir platformda bulunmayan herhangi bir program kullanmayan birisi olduğum için Windows defterini kapatıyorum.

Çok lazım olursa Mac OS üzerinden sanal makine ile kullanacağım.

Herkese bol şans.

Son düzenleme:
Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz

zamirpolen

JEDI
8 Ocak 2017
250
89
0
43
İzmir
Her kelimesine katılıyorum.
Kendimden örnek verecek olursam, orjinal windows kullanıyorum. En son güncellemeler ile o kadar çok sorun yaşadım ki anlatamam.
Kaç defa sistemi resetlemek zorunda kaldım. Can sıkıcı bir durum. Sonradan uydurulmuş bir sistem olmasına rağmen OSX ile hiç sorun yaşamıyorum.

Windows a elveda diyemiyorum, steam hesabımda onlarca oyunum var. Oyun dışında her şeyi OSX de yapıyorum.

glados19965

APPRENTICE
28 Kas 2017
47
4
21
29
Istanbul
açıkcası üzülerek katılıyorum çünkü windowsta alamadığım disk ve işlemci hızını OSX te rahat alıyorum bi masaüstü bilgisayarım mecburen windows oyun oynuyorum diye ama elimde olsa onuda OSX e çeviririm

mustafaokur

PADAVAN
2 Ara 2016
139
71
101
Çok haklısınız, Lisanlı windows 10 Pro var kullanmıyorum, Öğrenci lisanslı Office var windows dışında kullanılmıyor...
Ama daha da üzüldüğüm olay şu; güncel bir sistem topluyorsunuz anakart yazılımları falan hiç biri Mac'te geçerli değil.
Mesela anakart arka aydınlatma LED'leri olsun diğer kontrol olayları olsun Mac'te kontrol edemiyoruz.

BootLoader
OC 0.6.4
Anakart Modeli
GA z170x Gaming 7
İşlemci Modeli
Intel i7 7700k
Grafik Kartı
Saphirre rx580 8gb
Ses Kartı Modeli
Ca0232
Ağ Aygıtları
Killer 2500