Bilgisayarıma önce ssd yi komple silerek mac os big sur kurdum. Sonra bootcamp ile windows kurdum. Windows açıldığında D diskimin yani diğer 2 tb lık diskimin windowsta gözükmediğini farkettim. Her açılışta diske isim vermem gerekiyordu. Diski komple formatlayarak ancak düzeltebildim bütün herşeyim o diskteydi. Neyse dedim Onunla uğraşırken mac os uda bozdum windows u da bozdum. Rufus ile gpt olarak uefi bios hazırladım. Onunla kuramadım. Mbr yada uefi csm yazanla usb hazırladım. Onunla windows kurulum ekranına ulaşabildim ama bu seferde windows bu diske yüklenemez hatası alıyorum. Diski
Diskpart
List disk
Sel disk 1 (238gb gözüken ssd diskim bu)
Clean
Diyerek temizledim sildim ama list disk dediğimde şunlar gözüküyordu.
Disk 0 : 1989 gb
Disk 1 : 238 gb
Uefi gpt usb ayarlayınca kurulum ekranına hiç ulaşamıyorum. Kafayı sıyırmak üzereyim denemediğim kod kalmadı. Kurulum ekranındayken disk 1 i komple sil diyorum. Yeni ye tıklıyorum disk 244 gb olarak gözüküyor. Ama ekteki görselde eklediğim windows bölümlerini oluşturmuyor. Neyse oluşturmasın devam edeyim diyorum. Devamda etmiyor. 1 yıldır sistemime uygun bir efi paketi hazırlamaya çalışıyordum. bir türlü yapamamıştım. Sonunda benimle aynı sisteme sahip bir arkadaşın efisiyle sorunsuz herşeyi çalışan oldukça stabil bir mac os kurmuştum. Ama onuda kaybettim. Vazgeçmiyorum bu işten. Windows kurabilsem windowsu açabilsem 2 tb lık diskte hazır big sur güncel sürümünü indirmiştim. Onu hemen flasha yazdırıp macos kurucam. Ama windowsu dahi kuramıyorum şuan. Tekrar macos a kavuşabilmek için ne yapmam gerekiyor. Yardımcı olabilecek varmı acaba.
Diskpart
List disk
Sel disk 1 (238gb gözüken ssd diskim bu)
Clean
Diyerek temizledim sildim ama list disk dediğimde şunlar gözüküyordu.
Disk 0 : 1989 gb
Disk 1 : 238 gb
Uefi gpt usb ayarlayınca kurulum ekranına hiç ulaşamıyorum. Kafayı sıyırmak üzereyim denemediğim kod kalmadı. Kurulum ekranındayken disk 1 i komple sil diyorum. Yeni ye tıklıyorum disk 244 gb olarak gözüküyor. Ama ekteki görselde eklediğim windows bölümlerini oluşturmuyor. Neyse oluşturmasın devam edeyim diyorum. Devamda etmiyor. 1 yıldır sistemime uygun bir efi paketi hazırlamaya çalışıyordum. bir türlü yapamamıştım. Sonunda benimle aynı sisteme sahip bir arkadaşın efisiyle sorunsuz herşeyi çalışan oldukça stabil bir mac os kurmuştum. Ama onuda kaybettim. Vazgeçmiyorum bu işten. Windows kurabilsem windowsu açabilsem 2 tb lık diskte hazır big sur güncel sürümünü indirmiştim. Onu hemen flasha yazdırıp macos kurucam. Ama windowsu dahi kuramıyorum şuan. Tekrar macos a kavuşabilmek için ne yapmam gerekiyor. Yardımcı olabilecek varmı acaba.
Ekli dosyalar
-
95.9 KB Görüntüleme: 276
- BootLoader
- Opencore 0.7.6
- Laptop Modeli
- monster abra a5 v10.3
- Anakart Modeli
- MONSTER
- İşlemci Modeli
- QuadCore Intel Core i7-7700HQ, 3600 MHz
- Grafik Kartı
- Intel(R) HD Graphics 630 & GeForce GTX 1050 Ti (4 GB)
- Ses Kartı Modeli
- Realtek ALC269 @ Intel Sunrise Point PCH & Intel Kaby Lake HDMI @ Intel Sunrise Point PCH
- Ağ Aygıtları
- Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3168 (192. [ TRIAL VERSION ])
- Disk ve RAM
- Samsung pm961 256 GB SSD & 2 TB HDD & 16 GB RAM 3600 MHz