Windows kurulmuyor

cruisefair

PADAVAN
29 Haz 2020
167
56
251
Bilgisayarıma önce ssd yi komple silerek mac os big sur kurdum. Sonra bootcamp ile windows kurdum. Windows açıldığında D diskimin yani diğer 2 tb lık diskimin windowsta gözükmediğini farkettim. Her açılışta diske isim vermem gerekiyordu. Diski komple formatlayarak ancak düzeltebildim bütün herşeyim o diskteydi. Neyse dedim Onunla uğraşırken mac os uda bozdum windows u da bozdum. Rufus ile gpt olarak uefi bios hazırladım. Onunla kuramadım. Mbr yada uefi csm yazanla usb hazırladım. Onunla windows kurulum ekranına ulaşabildim ama bu seferde windows bu diske yüklenemez hatası alıyorum. Diski
Diskpart
List disk
Sel disk 1 (238gb gözüken ssd diskim bu)
Clean
Diyerek temizledim sildim ama list disk dediğimde şunlar gözüküyordu.
Disk 0 : 1989 gb
Disk 1 : 238 gb
Uefi gpt usb ayarlayınca kurulum ekranına hiç ulaşamıyorum. Kafayı sıyırmak üzereyim denemediğim kod kalmadı. Kurulum ekranındayken disk 1 i komple sil diyorum. Yeni ye tıklıyorum disk 244 gb olarak gözüküyor. Ama ekteki görselde eklediğim windows bölümlerini oluşturmuyor. Neyse oluşturmasın devam edeyim diyorum. Devamda etmiyor. 1 yıldır sistemime uygun bir efi paketi hazırlamaya çalışıyordum. bir türlü yapamamıştım. Sonunda benimle aynı sisteme sahip bir arkadaşın efisiyle sorunsuz herşeyi çalışan oldukça stabil bir mac os kurmuştum. Ama onuda kaybettim. Vazgeçmiyorum bu işten. Windows kurabilsem windowsu açabilsem 2 tb lık diskte hazır big sur güncel sürümünü indirmiştim. Onu hemen flasha yazdırıp macos kurucam. Ama windowsu dahi kuramıyorum şuan. Tekrar macos a kavuşabilmek için ne yapmam gerekiyor. Yardımcı olabilecek varmı acaba.

Ekli dosyalar

BootLoader
Opencore 0.7.6
Laptop Modeli
monster abra a5 v10.3
Anakart Modeli
MONSTER
İşlemci Modeli
QuadCore Intel Core i7-7700HQ, 3600 MHz
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 630 & GeForce GTX 1050 Ti (4 GB)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC269 @ Intel Sunrise Point PCH & Intel Kaby Lake HDMI @ Intel Sunrise Point PCH
Ağ Aygıtları
Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3168 (192. [ TRIAL VERSION ])
Disk ve RAM
Samsung pm961 256 GB SSD & 2 TB HDD & 16 GB RAM 3600 MHz

Ekremx

PADAVAN
2 Nis 2020
121
52
151
Benimde basıma geldi...Ubuntu Kur Sonra balenaEtcher programı ile kaos ustanın Macosunu yazdır... Kurulum yap:)Windowsa gerek yok...

BootLoader
Opencore 1.0.5
Anakart Modeli
B840-GAMING-PLUS-WIFI
İşlemci Modeli
Amd 7900x
Grafik Kartı
Amd 570x ekran kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek Audio Driver
Ağ Aygıtları
Realtek Gaming 2.5GbE Family Controller
Disk ve RAM
32 Gb ddr5 6000 mhz ram 240 SSd

cruisefair

PADAVAN
29 Haz 2020
167
56
251
Benimde basıma geldi...Ubuntu Kur Sonra balenaEtcher programı ile kaos ustanın Macosunu yazdır... Kurulum yap:)Windowsa gerek yok...
Diskim raw formatında gözüküyor anlamadım. Kaç kez formatladım belli değil ntfs olarak. Sanırım diski komple bozdum.
Hocam sorunumu hâlâ çözemedim. Windows bi türlü kuramıyorum. Ubuntu kurmayı deneyeceğim bu akşam. Ubuntu kurulumundan sonra macos için hangi işlemleri yapmam gerekiyor açıklayabilirmisiniz acaba
Diskim raw formatında gözüküyor anlamadım. Kaç kez formatladım belli değil ntfs olarak. Sanırım diski komple bozdum.

Hocam sorunumu hâlâ çözemedim. Windows bi türlü kuramıyorum. Ubuntu kurmayı deneyeceğim bu akşam. Ubuntu kurulumundan sonra macos için hangi işlemleri yapmam gerekiyor açıklayabilirmisiniz acaba
Sanırım sorunumu çözmek üzereyim. Aklıma şöyle bişey geldi. İlk önce hackintosh kurup daha sonra boptcample windows kurulan sistemlerde sistem özelliklerinde bilgisayar kendini macboom olarak görüyordu izlediğim bir videoda. Acaba sistem kendini macbook olarak gördüğü için ilk önce windows kurulmuyor olabilirmi
Konu kapatılabilir. Sıfırdan kurulum yaparak çözüldü

Son düzenleme:
BootLoader
Opencore 0.7.6
Laptop Modeli
monster abra a5 v10.3
Anakart Modeli
MONSTER
İşlemci Modeli
QuadCore Intel Core i7-7700HQ, 3600 MHz
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 630 & GeForce GTX 1050 Ti (4 GB)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC269 @ Intel Sunrise Point PCH & Intel Kaby Lake HDMI @ Intel Sunrise Point PCH
Ağ Aygıtları
Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3168 (192. [ TRIAL VERSION ])
Disk ve RAM
Samsung pm961 256 GB SSD & 2 TB HDD & 16 GB RAM 3600 MHz