windows kurulumu olan usb gözükmüyor

fahadms

APPRENTICE
14 Ara 2020
18
4
21
Önce bootcamp yardımcısıyla kurmaya çalıştım ama yer olmadığı için ilerlememe izin vermiyor. 1 ssd 1 hdd var. Ssd'de macos kurulu hdd'ye windows kurmak istiyorum. BelenaEtcher ile windows iso dosyasını flaşa yazdırdım. Bilgisayarı yeniden açtığımda bootloader usbyi görmüyor. Ssd'de mac varken hdd'Ye windowsu nasıl kurabilirim.
Ekran Resmi 2021-01-19 17.23.32.png

Ekran Resmi 2021-01-19 17.24.55.png

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
ASUS ROG
Anakart Modeli
ASUS
İşlemci Modeli
İ7 7700HQ
Grafik Kartı
HD Graphics 630 & NVIDIA 1050
Disk ve RAM
120GB SSD & 1TB HDD

DeathDance

APPRENTICE
18 Mar 2018
56
10
21
USB Medya ile kurulum yapmak istiyorsanız BIOS üzerinde BOOT menüsünden USB medyanızı 1. sıraya çekin. Kurulum sonrasında tekrar Opencore'a çevirebilirsiniz. Bu işlemi yapmadan önce her ihtimale karşı EFI yedeğinizi almanızı tavsiye ederim. Sonradan başınız ağrımasın.

BootLoader
OpenCore & Big Sur
Laptop Modeli
MSI GE73VR-7RE
İşlemci Modeli
Intel Core i7 7700HQ
Grafik Kartı
HD Graphics 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC1220
Ağ Aygıtları
Qualcomm Atheros Killer E2500 PCI Express
Disk ve RAM
256 GB NVMe SSD & 1 TB HDD & 32 GB DDR4 RAM

fahadms

APPRENTICE
14 Ara 2020
18
4
21
USB Medya ile kurulum yapmak istiyorsanız BIOS üzerinde BOOT menüsünden USB medyanızı 1. sıraya çekin. Kurulum sonrasında tekrar Opencore'a çevirebilirsiniz. Bu işlemi yapmadan önce her ihtimale karşı EFI yedeğinizi almanızı tavsiye ederim. Sonradan başınız ağrımasın.
BIOS'a girmeye çalıştım normalde windows kuruluyken F2 veya DEL'e basınca BIOS'a girebiliyordum şimdi giremiyorum BIOS'a
+++ yardım edebilecek birisi var mı? Acil windows kurmam lazım
+++

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
ASUS ROG
Anakart Modeli
ASUS
İşlemci Modeli
İ7 7700HQ
Grafik Kartı
HD Graphics 630 & NVIDIA 1050
Disk ve RAM
120GB SSD & 1TB HDD
W

wtc

Guest
BIOS'a girmeye çalıştım normalde windows kuruluyken F2 veya DEL'e basınca BIOS'a girebiliyordum şimdi giremiyorum BIOS'a
+++ yardım edebilecek birisi var mı? Acil windows kurmam lazım
+++
Hocam BelenaEtcherda yazamaszsınız windows u MacOS günlük yapıyor birimi yapıyor o yüzden USB gözükmüyor

erens

APPRENTICE
8 Eki 2017
7
0
1
Hocam geçmiş olsun sizin bios patlamış aynısı bana da olmuştu tek çare yetkili servise gönderme

Laptop Modeli
MSI GE75 8SE
İşlemci Modeli
İntel Core İ7 8750H
Grafik Kartı
NVIDIA RTX 2060
Ağ Aygıtları
Killer Network
Disk ve RAM
256 gb samsung evo nvme ssd | 256 gb kingston nvme ssd | 500 gb wd sata ssd

erens

APPRENTICE
8 Eki 2017
7
0
1
Hocam tek bir soru var aklımda . MacOS nasıl boot oluyor. bios patladıysa ?
Hocam bios patlamasından kastım arayüzüne hiçbir türlü giremiyorsun e arayüzüne giremediğin biosda patlak biosdur hiçbir işine yaramaz sadece en son seçtiğin diski boot eder. Düzeltmek için de tekrar bios yazılmalı. Ben catalina kurarken cloveri yanlış kurma sonucu biosum gittiydi 2 hafta araştırmam sonucu tekrar bios atmak harici hiçbir çözüm bulamamıştım. Ayrıyeten siz bilgili bir abiye benziyorsunuz[:D] Clover ile biosun bağlantısı var mıdır benim bilgim olmaması lazım biliyorsanız aydınlatırsanız sevinirim.

Laptop Modeli
MSI GE75 8SE
İşlemci Modeli
İntel Core İ7 8750H
Grafik Kartı
NVIDIA RTX 2060
Ağ Aygıtları
Killer Network
Disk ve RAM
W

wtc

Guest
Hocam bios patlamasından kastım arayüzüne hiçbir türlü giremiyorsun e arayüzüne giremediğin biosda patlak biosdur hiçbir işine yaramaz sadece en son seçtiğin diski boot eder. Düzeltmek için de tekrar bios yazılmalı. Ben catalina kurarken cloveri yanlış kurma sonucu biosum gittiydi 2 hafta araştırmam sonucu tekrar bios atmak harici hiçbir çözüm bulamamıştım. Ayrıyeten siz bilgili bir abiye benziyorsunuz[:D] Clover ile biosun bağlantısı var mıdır benim bilgim olmaması lazım biliyorsanız aydınlatırsanız sevinirim.
Bios sıfırlamayı denedinmi hiç ? Bios patlayınca

erens

APPRENTICE
8 Eki 2017
7
0
1
Laptop Modeli
MSI GE75 8SE
İşlemci Modeli
İntel Core İ7 8750H
Grafik Kartı
NVIDIA RTX 2060
Ağ Aygıtları
Killer Network
Disk ve RAM

erens

APPRENTICE
8 Eki 2017
7
0
1
Benim laptopta o pin yoktu araştırdığım forumlarda bir çipin iki bacağına kablo değdirip resetleme olayı yazıyordu .Büyük ihtimal o pin o iki bacağın temasını sağlıyor. Açıkcası yapmaya cesaret edemedim çünkü konunun altına çoğu kişi yaptıktan sonra bilgisayar açılmaz oldu diye yorum yazmıştı. Bende teknik servise vermiştim.

Laptop Modeli
MSI GE75 8SE
İşlemci Modeli
İntel Core İ7 8750H
Grafik Kartı
NVIDIA RTX 2060
Ağ Aygıtları
Killer Network
Disk ve RAM
W

wtc

Guest
Benim laptopta o pin yoktu araştırdığım forumlarda bir çipin iki bacağına kablo değdirip resetleme olayı yazıyordu .Büyük ihtimal o pin o iki bacağın temasını sağlıyor. Açıkcası yapmaya cesaret edemedim çünkü konunun altına çoğu kişi yaptıktan sonra bilgisayar açılmaz oldu diye yorum yazmıştı. Bende teknik servise vermiştim.
İyi etmişsin Yoksa daha büyük zarara yol açabilirdi

• Like
Tepkiler: erens

fahadms

APPRENTICE
14 Ara 2020
18
4
21
Windowsu kurabildim teşekkürler.

BootLoader
OpenCore