Merhaba arkadaşlar. X550VX-DM277DC model bilgisayarıma Big Sur kurulumunu yaptım. @kindo hocama teşekkür ediyorum, başka bir konuda verdiği bir config.plist dosyası ile boot ettim ve Intel HD 530'u çalıştırmayı başardım.
EFI klasörüm: EFI.rar
boot argümanlarında sesi düzeltmeyi unuttum sanırım ama bu cihazda layout-id=27 ile hem mikrofon hem kulaklık girişi hem de hoparlörler çalışıyor.
RTL8111 LAN birimi var fakat çalışmıyor, wifi kartımı Atheros A9485 ile değiştirmiştim. Catalina 10.15.7 kullanırken bu kart çalışıyordu fakat şu an buldugum tüm rehberlerdeki kext'leri farklı farklı şekilde kurdum ancak bunu da çalıştıramadım.
Ekstra olarak pil durumu da çalışmıyor onu düzenlemeyi beceremedim.
Bu sorunları nasıl çözebilirim?
EFI klasörüm: EFI.rar
boot argümanlarında sesi düzeltmeyi unuttum sanırım ama bu cihazda layout-id=27 ile hem mikrofon hem kulaklık girişi hem de hoparlörler çalışıyor.
RTL8111 LAN birimi var fakat çalışmıyor, wifi kartımı Atheros A9485 ile değiştirmiştim. Catalina 10.15.7 kullanırken bu kart çalışıyordu fakat şu an buldugum tüm rehberlerdeki kext'leri farklı farklı şekilde kurdum ancak bunu da çalıştıramadım.
Ekstra olarak pil durumu da çalışmıyor onu düzenlemeyi beceremedim.
Bu sorunları nasıl çözebilirim?
- BootLoader
- OpenCore 0.7.8
- Laptop Modeli
- ASUS TUF FX506LI
- İşlemci Modeli
- Intel Core™ i5 10300H
- Grafik Kartı
- UHD Graphics 630 & NVIDIA GTX 1650Ti
- Ses Kartı Modeli
- REALTEK ALC256
- Ağ Aygıtları