Yükleme disk problemi

mehmetemn

APPRENTICE
12 Ara 2018
16
3
21
39
Lenovo V510-15IKB cihazıma monterey yüklemeye çalışıyorum lakin yükleyiciye geldiğimde "disk bölümleri inceleniyor" kısmında kalıyor makina 1-2 defa o kısmı geçtim. Bu sefer disk formatlarken takılıyor, orayı da bir şekilde atlattım apfs formatladığım nvme diskime yüklemeye çalışıyorum fakat %75 yüklenmiş gibi gösterse dahi 15-14 dakika kaldı bandında kalıyor ve hiç birşey yüklemiyor. Tahminim NVMe ile ilgili olduğu üzerine oldu NVMeFix kexti ekledim config de ekledim. Sonuç yine aynı günlük kaydını eke koyuyorum.

Lenovo V510-15IKB

I7 7500U
8gb Ram
256 GB MLD M300 NVMe SSD ( Bu arada 128 gb SK Hynix bir diskim daha var onunla da denedim aynı sorun ).
Intel HD 620 Gpu

Phoenix Securecore Bios

Sata = AHCI
HotKey = Enabled
Secure Boot = Disabled
Intel PTT = Disabled
Intel SGX = Disabled
Boot Mode = UEFI
USB Boot = Enabled
Quick Boot = Disabled

Ekli dosyalar

Moderatörün son düzenlenenleri:

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Diski kurulum ekranına gelmeden paragon gibi uygulamalr ile APFS olarak biçimlendirip hazırlayın ve kurulum kernında disk izlencesi ile uğraşmadan doğrudan kuruluma geçin. Nvmefix aktif olsun. Burdaki kexti de kontrol edin; diskin macos tarafından doğru şekilde enjekte edilmesi için için yardımcı olabilirler.
15 Dk. takılması sorunuyla alakalı bu kext ile deneyin.
TSCAdjustReset.kext

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

mehmetemn

APPRENTICE
12 Ara 2018
16
3
21
39
Diski kurulum ekranına gelmeden paragon gibi uygulamalr ile APFS olarak biçimlendirip hazırlayın ve kurulum kernında disk izlencesi ile uğraşmadan doğrudan kuruluma geçin. Nvmefix aktif olsun. Burdaki kexti de kontrol edin; diskin macos tarafından doğru şekilde enjekte edilmesi için için yardımcı olabilirler.
15 Dk. takılması sorunuyla alakalı bu kext ile deneyin.
TSCAdjustReset.kext

Hocam cevap için teşekkürler bahsettiğiniz kextleri ekledim ama yine aynı noktada takılıyor. Başka deneyebileceğim bir yol varsa deneyeceğim yoksa bu da olmuyor diye kabullenip vazgeçeçeğim.:)

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Bu cihaza daha önce bir macOS sürümü denedin mi? Denemediysen de buradaki EFI ile deneme yap.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet