Asus N551VW-FY273T | macOS Catalina 10.15.2

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
666
483
301
Asus N551VW-FY273T | macOS Catalina 10.15.2

10134

İlk Önce Yardımlarından Dolayı montezuma hocama sonsuz tşk.ler....
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Donanım Özellikleri....
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Anakart Adı Asus N551VW Series Notebook
BIOS Sürümü N551VW.205
CPU Intel(R) Core(TM) i7-6700HQ CPU @ 2.60GHz
Anakart Cipseti Intel® HM170 Chipset
Ekran Kartı NVIDIA® GeForce® GTX 960M
Ekran Kartı Intel HD Graphics 530
Ses Kartı Realtek ALC668
Bellek 16247 MB (DDR4-2133 DDR4 SDRAM)
DIMM1: Samsung M471A1G43DB0-CPB 8 GB DDR4-2133 DDR4 SDRAM
DIMM3: Samsung M471A1G43DB0-CPB 8 GB DDR4-2133 DDR4 SDRAM
IDE denetleyici Intel(R) 100 Series/C230 Chipset Family SATA AHCI Controller
Network Wifi Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7265
Network Realtek RTL8168/8111 PCI-E
Card Okuyucu Realtek RTS5287 PCI-E Kart Okuyucu
Webcam USB2.0 HD UVC WebCam
I2C HID Aygiti Touchpad ELAN1000
Donanımda Çalışanlar....
- Pil Durumu %100 Çalışıyor
- Web Cam
- Ethernet Card
- Card Okuyucu
- Intel HD Graphics 530
- Intel HD Graphics 530 HDMI - Görüntü ve Ses Aktarımı + 4K Çözünürlük Desteği İleri Düzey Intel Framebebuffer Yama Rehberi (Hackintool) Bu Rehberi Kullandım
- NVIDIA® GeForce® GTX 960M ipal edildi pil ile Kullanma Süresi Arttı Cpu Isısı Düştü Laptop Cihazlarda Harici Ekran Kartını Kapatmak bu rehberi takip etdim
- Ses Kartı AppleHDA Layout-ID 27 Kullanabilirsiniz Ayarlar için takip edebileceğiniz rehber (AppleALC.kext ile Hackintosh Cihazlarda Ses Aktif Etmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu takip edin
- Microfon AppleHDA Layout-ID 27 Kullanabilirsiniz Ayarlar için takip edebileceğiniz rehber (AppleALC.kext ile Hackintosh Cihazlarda Ses Aktif Etmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu takip edin
- I2C HID Aygiti Touchpad ELAN1000 Elan 1000 ve Elan 1200 Toucpad Tanıtmak için DSDT Yaması Bu rehberi takip etdim
- Network Wifi için Asus Usb-N10 Kablosuz Adaptörle Çözüme Ulaşdım
- Uyku Moduna Geçiş Ve Uyanma bu sorunu Catalina Uyku Sonrası Reset Sorununun Çözümü rehberi kullanarak çözdüm
Donanımda Çalışmayanlar....
- Network Wifi Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7265

Moderatörün son düzenlenenleri:
  • Like
Tepkiler: Ediko ve montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Eline sağlık.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Mavisakal_tr

dorukakdoganli

APPRENTICE
25 Şub 2018
11
0
1
25
Mavisakal hocam ben de Asus N552VW-FY147T kullanıyorum. Daha önce paylaştığın sierra kurulum dosyasıyla uzun zaman aşağı yukarı stabil çalışan high sierra kullanmıştım (çok çalışsam da touchpad'i bir türlü çalıştıramadım). EFI dosyasını paylaşabilirsen sevinirm:)

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
666
483
301
Mavisakal hocam ben de Asus N552VW-FY147T kullanıyorum. Daha önce paylaştığın sierra kurulum dosyasıyla uzun zaman aşağı yukarı stabil çalışan high sierra kullanmıştım (çok çalışsam da touchpad'i bir türlü çalıştıramadım). EFI dosyasını paylaşabilirsen sevinirm:)
Su an yavru vatan kuzey kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeyim türkiyeye dönünce bakalım
Eğer Notebookunuzda DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi bu rehberi kullanarak Yerleşik ACPI Dosyalarının Çıkartırsan senin notebook için yama yaparım tochpad v.s benim içinde eski bilgilerimin unutulmaması adına güzel bir deneyim olur Ancak bu link'de Asus N552vw Touchpad ve Batarya DSDT arkadaşımız zaten paylaşmış istersen ilk önce onu bir dene sonuca ulaşamazsan bana dönüş yaparsın Yerleşik ACPI Dosyalarının Çıkartırsın sana yardımcı olurum
Efi klasörünüzü paylaşır mısınız?
Efi Klasörünün Altında Config.plist Dosyam var yamaların bir kısmıda ona yapıldı ancak config.plist dosyasında benim makinam için atanan bir seri numarası olduğunda pek tamamını paylaşma tarftarı değilim sizin sormak istediğiniz bir şey varsa modetörlerimizin affına sığınarak bilgim ölçüde yardımcı olmaya çalışırım tşk.ler

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: dorukakdoganli

dorukakdoganli

APPRENTICE
25 Şub 2018
11
0
1
25
Eğer Notebookunuzda DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi bu rehberi kullanarak Yerleşik ACPI Dosyalarının Çıkartırsan senin notebook için yama yaparım tochpad v.s benim içinde eski bilgilerimin unutulmaması adına güzel bir deneyim olur Ancak bu link'de Asus N552vw Touchpad ve Batarya DSDT arkadaşımız zaten paylaşmış istersen ilk önce onu bir dene sonuca ulaşamazsan bana dönüş yaparsın Yerleşik ACPI Dosyalarının Çıkartırsın sana yardımcı olurum
Paylaştığı DSDT yamasıyla denedim. Bu sefer OSX boot etmedi. DSDT dosyasını kaldırınca boot edebildi anca. Birebir aynı sitemde bende neden çalışmadı anlayamadım. Aşağıda sadece DSDT dosyalarını ekledim. Bir de bakmak isteyen olursa Clover dosyasının da linki bağlantıda.

Ekli dosyalar

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
666
483
301

dorukakdoganli

APPRENTICE
25 Şub 2018
11
0
1
25
Çok denedim ama olmadı.
Yüklemenin ortasında yasak işareti çıkıyor.
IMG_0895-2.jpg

yazıları aktive ettiğimde burada takılıyor. Sanırım kurulumda bir şeyleri hatalı yaptım. Tekrardan MacOSX kurmayı deneyeceğim.
Yine de uğraştığın için çok teşekkür ederim:)

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
666
483
301
eğer olmazsa 2. vga iptal yamasını yapmadan yama yapıp güncelleyeyim
birde nasıl işlem yapdın senin clover dizinin yedeğini al sonra sil ve benim yüklediğim clover yükle ve clover configurasyon ile config.plist aç smbios altında 13.1 şeç seri numarası oluştur kaydet tekrar açmayı dene lütfen birde hangi macos sürümü ve versiyonu yüklü şuanda sizde

dorukakdoganli

APPRENTICE
25 Şub 2018
11
0
1
25
Bir buçuk yıl önce high sierra da şu ana kadar en stabil kurulumumu yapmıştım. Ondan kaynaklı belki çalışır diye umuyorum. Olursa mojave ve catalina güncellemesini yaparım diye düşündüm. Yine de sıfırdan mojave deneyim bir kere daha olmazsa hs’ya dönerim.

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
666
483
301
şimdi senden şunu rica edeceğim formatlamaya başlamadan önce
benim yüklediğim clover içerisine senin wifi kext sini yükle onunla açmayı bir denermisin
tabiki şuan çalışan clover klasörünün yedeğini al
birde şuan aklıma gelen usbinject kullanabilirsin diğeri benim pcnin usblerine uygundu onun için hata veriyoor olabilir

dorukakdoganli

APPRENTICE
25 Şub 2018
11
0
1
25
Dediğin gibi yaptım ama DSDT.aml dosyasını silerek, öbür türlü boot edemedi.
AR9462,AR9463,AR5WB222,AR946x klasöründeki ATH9KInjector.kext ve IO80211Family.kext kext'lerini kopyaladım, dediğim gibi Lilu.kext olmadan.
Ekran Resmi 2019-12-28 15.01.12.png

wifi çalışıyor hatta air play ile görüntü de aktarabildim. Ama kext'i yükledikten sonra bazen nedenini bilmediğim bir biçimde safari açılmıyor. Sistemi yeniden başlatınca sorun kalmıyor. Sen de boşta bir USB belleğin varsa deneyebilirsin.

Belleğim USB 3.0 ama USB 2 uzatma kablosuyla da denedim diskteki efi dosyasındaki DSDT'yi değiştirerek de denediğimde aynı hatayı aldım.

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
666
483
301
Bende sorun yok istersen yarın sadece pil ve toucpad yamasını yaparak atayım muhtemelen sorunsuz çalışacakdır.