Hemen deniyorum çok teşekkür ederim
Hocam bu kextleri sistemi kurduğumuz diskin içindeki bootloader klasörüne atıyoruz değil mi ? Bootlader klasöründe bulunan kext klasörü içindeki other klasörüne değil mi ?
Selamlar ethernet kartını yükledim ama internet bağlantısını sağlayamıyorum ayarları tanımlamak için ağ bölümüne girip tanılama yapmaya çalıştığımda ağ kartı algılanamadı gibi bir hata alıyorum ama ethernet kartı driver'ını sorunsuz bir şekilde yükledim aşağıdaki resim ethernet kartının sorunsuz yüklendiğini gösteriyor değil mi?
Bu arada ekran kartını yüklemeyi başardım
Selamlar artık bütün ayarlamaları sorunsuz bir şekilde başarıyla gerçekleştirdim ekran kartı, ethernet hepsi tamam hatta şu an iMac profiline sahip Hackintosh işletim sisteminin tarayıcısı olan Safari internet browser'dan yazıyorum bu cevabı ancak şunu belirtmek istiyorum El Capitan işletim sistemini yeni baştan kurdum fakat kurulumu yaparken ayarları özelleştirdim sistemin ekran kartımı algılayabilmesi için nv_disable=1 komutunu sildim ardından grafik bölümünden kendi ekran kartımın adının yazdığı satırın altındaki bölümü işaretledim adı aklımda kalmadı ama sanırım Inject Nvidia falandı tam hatırlamıyorum açıkçası velhasılı bu ayarlamaları yaptıktan sonra işletim sistemini sorunsuzca yükledim ve ekran kartımı sisteme otomatik olarak tanıttım sistem açılır açılmaz bu mac hakkında yer alan "Grafikler" bölümünde kullanmakta olduğum ekran kartımın marka ve model bilgileri yer almakta daha sonra ekran kartımın driver'ını yükledim şimdi ekran kartı olayını bu şekilde çözdüm gelelim ethernet kartına onu da araştırdığım bir başka kurulum videosunda kullanılan program ile başardım çünkü ethernet kartımı tanıyan "ALXEthernet.kext" dosyasını sanıyorum sisteme kaydettirmek gerekiyor yani windows'ta ki registery mantığı bunu da "EasyKext Pro" adlı program ile yüklemem gerekiyordu ama ben bunu bir türlü başaramadım bende izlediğim o kurulum videosunda kullanılan program ile kurmayı denedim ve başarılı bir şekilde ethernet kartımı tanıtıp gerekli dosyaları sisteme kaydettirdim ve şimdi sorunsuz bir mac sahibiyim çok teşekkür ederim OSXINFO Ekibi ve bu işletim sistemini kullanabilmemiz için özelleştirenler ellerinize, gözlerinize, sistemlerinize ve emeklerinize sağlık iyi ki varsınız

Herkese selamlar mesaj tarihine bakılırsa 17 Mart 2019 tarihinde ilk mesajda yazan özelliklere sahip bilgisayarıma kurduğum Mac OS X El Capitan işletim sistemini tekrar kurmak istedim fakat bir türlü başaramadım şu hatayı alıyorum "
OS X bilgisayarınıza yüklenemedi '
Hiçbir paket yüklemeye uygun değil. Yardım için yazılımın üreticisine danışın. Bilgisayarınızı yeniden başlatmak için yükleyiciden çıkın ve yeniden deneyin.'
Yeniden Başlat"
Acaba nerede hata yapıyorum ? diski formatlarken disk izlencesini kullanıyorum ve
Mac OS Genişletilmiş (Günlüklü) ardından
GUID Bölüntü haritası yazanı seçiyorum isim olarakta mac ismini veriyorum ama hep aynı hatayı alıyorum gerçekten anlamıyorum daha önce başarılı bir şekilde kurulum yapmıştım oysa