ÇÖZÜLDÜ ASUS P5G41T-M LX El Capitan Kurulum Sorunu

Bu konudaki mesaj 8 en iyi cevap olarak seçildi.

salih35

APPRENTICE
12 Mar 2019
19
5
21
  • Üretici & Model: ASUS P5G41T-M LX
  • Detaylı CPU modeli: Intel Core2 Quad Q6600 2.4Ghz
  • Grafik Aygıtları: Nvidia geforce gt 420 2gb 128 Bit
  • Ağ Aygıtları: Atheros AR813x/815x
  • Disk ve Ram: 60GB HDD & 80GB HDD & 6GB DDR3 1333MHz

BootLoader
-
Laptop Modeli
-
Anakart Modeli
Asus P8H77-V LE
İşlemci Modeli
Intel® Core™ i5-3470
Grafik Kartı
EVGA GeForce GTX 980 Ti FTW GAMING ACX 2.0+ Ekran Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887 @ Intel Panther Point PCH - High Definition Audio Controller [C1] PCI
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter (PHY: Realtek RTL8211/8212)
Disk ve RAM
80GB + 60GB, HDD & 8GB (2X4) DDR3 1333MHz

salih35

APPRENTICE
12 Mar 2019
19
5
21
Çok teşekkür ederim o halde gereken dosyaları indirip deneyeceğim :)

Selamlar bugün macOS Sierra işletim sistemini yüklemek için işe koyuldum ve kurulum işlemine başladım ancak saat 09:04'te başlamış olduğum sistem yüklemesi için gerekli kurulum adımlarının başlangıç kısmına henüz geçemedim ve ekranda altta vermiş olduğum resimdeki görüntü var sanırım makinem bu işletim sistemi için uygun değil ancak high sierra kurulumunu daha önce denediğimde alttaki resimden sonra gri-pembe kombinasyonuna sahip bir renkte rakamlar belirmişti ekranda high sierra kurulumunu yaparken verbos mod açıktı ve verbos modun sırasındaki ekran kartı bölümünü kapatıp onun yerine diğer bölümdeki ekran kartımın isminin yazdığı satırın altındaki ekran kartı ayarını seçmiştim ve sonra kurulum işlemine geçmiştim ve kurulum işleminde yukarıda bahsettiğim o renkli sayılar belirmişti

Bahsettiğim ekran 09:04'ten beri bu halde
nUFRrXY7X99oH0tjp1kHan7BRsz8qMkd.jpeg

BootLoader
-
Laptop Modeli
-
Anakart Modeli
Asus P8H77-V LE
İşlemci Modeli
Intel® Core™ i5-3470
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887 @ Intel Panther Point PCH - High Definition Audio Controller [C1] PCI
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: salih35

salih35

APPRENTICE
12 Mar 2019
19
5
21
Tamamdır macOS olsunda hangisi olursa olsun şimdide El Capitanı deneyeceğim umarım başarırım kurmayı ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim keşke macOS konusunda yeterli bilgiye sahip olabilseydim böylece sizi daha az rahatsız etmiş olurdum

Bu ekrandan ileriye gidemiyorum ayar bölümlerinde;
Boot Manager'a tıkladığımda Boot Option Menü başlığı altında EFI USB Device, EFI DVD/CDROM, EFI Hard Drive ve EFI Hard Drive 1 seçenekleri bulunuyor bu ekranda hangi seçeneği seçersem seçeyim sonuç yine ana menüye dönüş oluyor ana menüde Device Manager menü başlığı bulunuyor bu başlığın üzerine gelip enter tuşuna bastığımda Devices List ve Press ESC to exit yazıları var yön tuşları ile Devices List yazısının üzerine gelmeyi denediğimde ise hiçbir aktiviti bulunmuyor yani o yazının üzerine gelemiyorum esc tuşuna basarak geri dönüyorum ve Boot Maintenance Manager başlığına tıkladığımda ise karşıma Boot Options, Driver Options, Boot From File, Set Boot Next Value, Set Time Out Value ve Reset System seçenekleri bulunuyor velhasılı kurulum aşamasına geçebilmek için bütün bölümlere girip deneme yanılma yoluyla testler yapıyorum ancak sonuç her zaman ki gibi ana menüye dönüş oluyor sanırım birşeyleri yanlış yapıyorum bu arada sizin verdiğiniz linkteki dosyayı indirip 8gb'lık usb diske yazmıştım acaba usb disk mi yetersiz geldi ?

Bahsettiğim ekran görüntüsü
05YsusVCt_ErN4GN8y-XyB0kVr1-vg7A.jpeg

BootLoader
-
Laptop Modeli
-
Anakart Modeli
Asus P8H77-V LE
İşlemci Modeli
Intel® Core™ i5-3470
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Clover Boot Etmek istediğmde Boot Maintenance Manager ( Boot Bakım Yöneticisi) çıkıyor.

Bu hata USB 3.0 kaynaklı. Çözüm USB 2.0 kullanmak.
Eğer USB 2.0 port yoksa Boot Maintenance Manager üzerinden boot etmeye çalış
Boot Maintenance Manager seç ve Enter bas
Boot From File seç ve Enter bas
USB seç ve Enter bas ( Ya da sistem sürücündeki önyüklemeden seç)
EFI seç ve Enter bas
BOOT seç ve Enter bas
BOOTX64.efi seç ve Enter bas

• Like

salih35

APPRENTICE
12 Mar 2019
19
5
21
Selamlar sistemime Mac OS X El Capitan İşletim sistemini kurmayı başardım clover bootlader olayını da çözdüm usb disk olmadan sistemi boot edebiliyorum ancak ekran kartı ve ethernet kartını bir türlü sisteme tanıtamadım eminim forumda kurulum anlatımları mevcuttur forumu araştırıp yapılması gerekenleri yaparak bu küçük problemleri de çözeceğime inanıyorum peki neden buraya gelip tekrar cevap yazma ihtiyacı duydum bunun sebebini not bilgisi olarak alt satırda paylaştım ve sistemi kurduğum için konuya çözüldü etiketini vermek istedim eğer direk olarak çözüldü etiketini verseydim ve hiçbir açıklamada bulunmasaydım kendimi çok rahatsız hissederdim çünkü siz bana oluru olan bir yol gösterdiniz bende o yolu izledim ve başarılı oldum ve tamda yerinin geldiğini düşündüğüm teşekkürü etme bölümüne geçmek istedim evet çok Teşekkür Ederim sizin sayenizde bir Mac Os X işletim sistemine sahibim emeğinize, elinize ve sistemlerinize sağlık :)

Not Bilgisi: Kurulum işlemini 16gb'lık usb disk ile başardım çünkü sahip olduğum 8gb'lık usb disk 7.27gb olarak görünüyordu Win32DiskImager programı raw dosyasını usb diske yazdırabilmem için yeterli alanımın olmadığını söyledi ve daha fazla gerekli alan sadece 512kb'tı ama maalesef ben bu alanı bir türlü oluşturamadım bende arkadaşımdan 16gb'lık usb disk'ini ödünç alarak yine Win32DiskImager parogramı ile El Capitan işletim sistemi'nin raw dosyasını sorunsuz olarak usb disk'e yazdırıp yine sorunsuz olarak işletim sistemini yükledim

Ama çözüldü etiketini veremiyorum :(

BootLoader
-
Laptop Modeli
-
Anakart Modeli
Asus P8H77-V LE
İşlemci Modeli
Intel® Core™ i5-3470
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: montezuma

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
  • Like

salih35

APPRENTICE
12 Mar 2019
19
5
21
Hemen deniyorum çok teşekkür ederim :)

Hocam bu kextleri sistemi kurduğumuz diskin içindeki bootloader klasörüne atıyoruz değil mi ? Bootlader klasöründe bulunan kext klasörü içindeki other klasörüne değil mi ?

Selamlar ethernet kartını yükledim ama internet bağlantısını sağlayamıyorum ayarları tanımlamak için ağ bölümüne girip tanılama yapmaya çalıştığımda ağ kartı algılanamadı gibi bir hata alıyorum ama ethernet kartı driver'ını sorunsuz bir şekilde yükledim aşağıdaki resim ethernet kartının sorunsuz yüklendiğini gösteriyor değil mi?

tidB5Crb0R6qd32WNsRj9XXiem70mEko.jpeg

Bu arada ekran kartını yüklemeyi başardım :)

Selamlar artık bütün ayarlamaları sorunsuz bir şekilde başarıyla gerçekleştirdim ekran kartı, ethernet hepsi tamam hatta şu an iMac profiline sahip Hackintosh işletim sisteminin tarayıcısı olan Safari internet browser'dan yazıyorum bu cevabı ancak şunu belirtmek istiyorum El Capitan işletim sistemini yeni baştan kurdum fakat kurulumu yaparken ayarları özelleştirdim sistemin ekran kartımı algılayabilmesi için nv_disable=1 komutunu sildim ardından grafik bölümünden kendi ekran kartımın adının yazdığı satırın altındaki bölümü işaretledim adı aklımda kalmadı ama sanırım Inject Nvidia falandı tam hatırlamıyorum açıkçası velhasılı bu ayarlamaları yaptıktan sonra işletim sistemini sorunsuzca yükledim ve ekran kartımı sisteme otomatik olarak tanıttım sistem açılır açılmaz bu mac hakkında yer alan "Grafikler" bölümünde kullanmakta olduğum ekran kartımın marka ve model bilgileri yer almakta daha sonra ekran kartımın driver'ını yükledim şimdi ekran kartı olayını bu şekilde çözdüm gelelim ethernet kartına onu da araştırdığım bir başka kurulum videosunda kullanılan program ile başardım çünkü ethernet kartımı tanıyan "ALXEthernet.kext" dosyasını sanıyorum sisteme kaydettirmek gerekiyor yani windows'ta ki registery mantığı bunu da "EasyKext Pro" adlı program ile yüklemem gerekiyordu ama ben bunu bir türlü başaramadım bende izlediğim o kurulum videosunda kullanılan program ile kurmayı denedim ve başarılı bir şekilde ethernet kartımı tanıtıp gerekli dosyaları sisteme kaydettirdim ve şimdi sorunsuz bir mac sahibiyim çok teşekkür ederim OSXINFO Ekibi ve bu işletim sistemini kullanabilmemiz için özelleştirenler ellerinize, gözlerinize, sistemlerinize ve emeklerinize sağlık iyi ki varsınız :)
Herkese selamlar mesaj tarihine bakılırsa 17 Mart 2019 tarihinde ilk mesajda yazan özelliklere sahip bilgisayarıma kurduğum Mac OS X El Capitan işletim sistemini tekrar kurmak istedim fakat bir türlü başaramadım şu hatayı alıyorum "OS X bilgisayarınıza yüklenemedi 'Hiçbir paket yüklemeye uygun değil. Yardım için yazılımın üreticisine danışın. Bilgisayarınızı yeniden başlatmak için yükleyiciden çıkın ve yeniden deneyin.' Yeniden Başlat"

Acaba nerede hata yapıyorum ? diski formatlarken disk izlencesini kullanıyorum ve Mac OS Genişletilmiş (Günlüklü) ardından GUID Bölüntü haritası yazanı seçiyorum isim olarakta mac ismini veriyorum ama hep aynı hatayı alıyorum gerçekten anlamıyorum daha önce başarılı bir şekilde kurulum yapmıştım oysa :oops:

Son düzenleme:
BootLoader
-
Laptop Modeli
-
Anakart Modeli
Asus P8H77-V LE
İşlemci Modeli
Intel® Core™ i5-3470
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: S10soz_21