Asus Rog b360f High Sierra Kurulum Sorunu

erenbeast

APPRENTICE
22 Ağu 2019
12
0
1
İlk öncelikle bilgisayarımın özellikleri;
i7 8700k işlemci
GTX 1060 ekran kartı
16 GB DDR4 ram
Asus rog b360f gaming anakart
256 gb wd black m2 ssd (3000/1600)
1 TB hard disk
Sorun;
Şu an ssdmin içinde normal olarak windows yüklü ancak içinde boş yer var. High sierra tercih etmemin nedeni ekran kartı desteği olduğu için. Bu forumda m2 ssd çalıştırmak için bir config buldum ama şu an daha çok hata alıyorum. M2 hatası almıyorum.
1. Hata : no nvram variable
Daha sonraki hataları anlayamadım o yüzden sslerini atıyorum

Telefonumda sıkıntı olduğundan hizliresim kullandım. Kurulum dosyaları bu site üzerinden aldım. Normalde asusun anakart pci slotuna bağlanan wi-fi kartını kullanıyordum. Ancak ilk kurulumda hata verir diye bir kez kurulumu başlattım pci kısmında hata verince wi-fi kartı çıkarttım.
Diğer hatalar ise bunlar

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
#34 mesajdaki EFI ile bir deneme yapabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

erenbeast

APPRENTICE
22 Ağu 2019
12
0
1
#34 mesajdaki EFI ile bir deneme yapabilirsin.
Tamamdır akşam deneyip sonuca göre geri dönüş yaparım teşekkürler. m2 nvme ssd uyumu bozulmaz demi bu şeyi kurunca.
Ayrıca bu zip'in içindeki asus klasörünün içindeki dosyaları kopyalayacağım demi bendeki aynı klasör yerine dosyları değiştirticem yani ?
Selamlar şimdi deneyebildim apple logosuna kadar geliyor -v ekranını geçip daha sonra soldan yazılar iniyor ortada apple logosu varken daha sonra pc kendini resliyor.
@montezuma şimdi burada araştırarak o hatalı çözdüm ancak şimdi ise macos bilgisayarınıza yüklenemedi hatası alıyorum?

Moderatörün son düzenlenenleri:

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
M2 ssdye kurulum yapıyorsan hddyi söküp, farklı usb portları üzerinden dene. Hddye kuruyorsan, M2 ssdyi söküp, farklı usb portları üzerinden dene. Olmaz ise hdd yi farklı sata portları üzerinden dene. Yine olmaz ise imajı tekrar usbye yazdırıp dene.

erenbeast

APPRENTICE
22 Ağu 2019
12
0
1
M2 ssdye kurulum yapıyorsan hddyi söküp, farklı usb portları üzerinden dene. Hddye kuruyorsan, M2 ssdyi söküp, farklı usb portları üzerinden dene. Olmaz ise hdd yi farklı sata portları üzerinden dene. Yine olmaz ise imajı tekrar usbye yazdırıp dene.
Şimdi m2 ssd'min içinde halen windows kurulu ondan dolayı hata veriyor olabilir mi onu nasıl sıfırlayabilirm

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Tüm ssdyi biçimlendirmek için disk izlencesinde sol üstteki barda tümünü göster deyip, diski gpt biçiminde formatlayıp deneyebilirsin.

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Önceki mesajlaımdaki öneriler ile deneme yapmalısın. Bazen tüm diski biçimlendirmek, bazen farklı diske kurulum yapmak, bazende hddyi farklı portlara takıp çözüme ulaşılır.

• Like
Tepkiler: erenbeast

erenbeast

APPRENTICE
22 Ağu 2019
12
0
1
Önceki mesajlaımdaki öneriler ile deneme yapmalısın. Bazen tüm diski biçimlendirmek, bazen farklı diske kurulum yapmak, bazende hddyi farklı portlara takıp çözüme ulaşılır.
m2 ssd'ye kurulum yapmayı deniyorum haliyle dualboot yapmayı düşünmüyorum. Önceki mesajlarını dikkate aldım ancak bir sonuca varamadım ne diski görüyor ne tümünü gör tuşu var ne de macos bilgisayarınıza yüklenemedi hatası geçti

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler