Asus x550ln Mikrofon Sorunu

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
36
Merhaba arkadaslar,

Asus x550ln ye high Sierra kurdum hersey güzel fakat mikrofon calismiyor harici mikrofon alsam destekler mi desteklerse önerilerinize acigim icin de ki mic donanımi tanınmıyor sonuçta.

15 Haz 2017
282
73
301
Sesi AppleALC ile tanıttıysanız farklı LayoutID ile deneme yaptınız mı? Yine çalışmıyorsa VodooHDA deneyin. Daha sonra haric mic deneyin derim.

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
36
Sesi AppleALC ile tanıttıysanız farklı LayoutID ile deneme yaptınız mı? Yine çalışmıyorsa VodooHDA deneyin. Daha sonra haric mic deneyin derim.
hepsini denedim sadece birinde laptopun kendi sesini cizirtili kaydedebilmişti konuştuğumda sesimi hiçbirinde alamıyordu.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Öncelikle hangi yöntem ile başarılı bir şekilde ses tanıyorsun? Zira hepsini denedim biraz geniş bir kavram. Ek olarak harici mikrofon alacaksan USB üzerinden bağlanan modellere bak.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: asd.u

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
36
Öncelikle hangi yöntem ile başarılı bir şekilde ses tanıyorsun? Zira hepsini denedim biraz geniş bir kavram. Ek olarak harici mikrofon alacaksan USB üzerinden bağlanan modellere bak.
hocam vodoohda ve apple alc 2 lisi ile suan kullanıyorum, forumdaki diger yöntemlerle kernel panic aldim diye hatırlıyorum appla hda denemiştim , ama suan voodoohda.kext + applealc.kext ile ses tanıyor , usb ile bağlanan modellere bakacağım teşekkürler