Bunda daha garip şeyler oldu
O macOS kurulumu yapacağım yeri göremedim
O macOS kurulumu yapacağım yeri göremedim
Evet flashdaki EFI yi silin bu EFI yi atın.
Evet flashdaki EFI yi silin bu EFI yi atın.
Bi yanlışlık yapmış olabilirim bir dakika.
![]()
![]()
Bu anakarta kurulum yapan yok. Yani yapan varsada paylaşmamış. Uyumlu ama biz bir şeyi yanlış yapıyoruz.İndirip tekrar deniyorum.
Aynı sorun devam ediyor en son attığım SS de, yine boot edeceğim yeri görmüyorum 2 seçenek var
------------------------------------------------------------------------------------------------------İndirip tekrar deniyorum.
Aynı sorun devam ediyor en son attığım SS de, yine boot edeceğim yeri görmüyorum 2 seçenek var
Paylaştığı yeni EFIyi gördünüzmü Yeni EFI linki EFI.zip Başarılı kurulumdaki.------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu arada >> [Başarılı Kurulum] MSI z490-a Pro | i7 10700k | UHD 630 macOS Big Sur - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu << bu konudaki arkadaşın altta efisini paylaştığını gördüm ve bunu denedim açılış ekranı felan bi sorun yoktu geçtim de ama ilk aldığım o ekran bozulma hatasını tekrar aldım, ancak tek bir güzel tarafı var o da o ilk aldığım hatanın 1 tık sonrasında aldım, yani 1 Satır daha ilerlediAldığım hata noktası.. Ekli dosyayı görüntüle 38490
Evet onu kurarak yaptım zatenPaylaştığı yeni EFIyi gördünüzmü Yeni EFI linki EFI.zip Başarılı kurulumdaki.
Ben iki EFI'yi karşılaştırıp hatalara bakıcağım.Evet onu kurarak yaptım zaten
kleyn hocamın attığı EFIleri denerken yaptıklarınızı tek tek yazarmısınız hocam.Orada yandex link ile paylaşılmış bir efi var bende şimdi onu deneyeceğim bir yandan, sizden haber bekliyorum
----------------------------
Aldığım hata değişti ve o sürekli hata aldığım " Waiting on " ile başlayan yeri yazmadan direkt RTL8125B yazıp hata verdi, benimki direkt 8125 acaba orada mı bi sorun var ?Ekli dosyayı görüntüle 38491
Hepsinde,kleyn hocamın attığı EFIleri denerken yaptıklarınızı tek tek yazarmısınız hocam.
Önemli bir aşamayı unuttunuz diye tahmin ediyorum yanlışım varsa affola. Menüden Reset NVRAM unutuyorsunuz sanırım onu yapmanz çok önemli.Hepsinde, Ekli dosyayı görüntüle 38493
Bu klasörü komple siliyorum, @kleyn hocamın bana atmış olduğu klasörü direkt aynı şekilde oraya koyuyorum
Evet evet, az önce yazdım. Onu her seferinde yapıyorumÖnemli bir aşamayı unuttunuz diye tahmin ediyorum yanlışım varsa affola. Menüden Reset NVRAM unutuyorsunuz sanırım onu yapmanz çok önemli.
4.13 MB folder on MEGA bu efi ile dener misin kardeşim . Asus Z490 prime ile başarılı kurulum yapılmış bir efi dosyası buEvet evet, az önce yazdım. Onu her seferinde yapıyorum
O realtek ile alakalı kexti sildim sonra configden de onun bulunduğu noktayı sildim, o realtekde durmadı bu sefer bir üstündeki satırda olan SMCSuperIO yazısında durdu
@yusufenes1938 @kleyn Hocam şöyle 2 adet Z590 için efi buldum ama bunlar boota bile girmiyor ben mi bir yerlerde hata yapıyorum bir şeyleri düzeltmem mi gerekiyor bilmiyorum, bakabilir misiniz?
![]()
GitHub - dhckdgjs/GIGABYTE-Z590-VISION-G-HACKINTOSH-OPENCORE-iGPU-with-dGPU-UHD630-RX580: Opencore Hackintosh settings for Gigabyte Z590 Vision-G
Opencore Hackintosh settings for Gigabyte Z590 Vision-G - dhckdgjs/GIGABYTE-Z590-VISION-G-HACKINTOSH-OPENCORE-iGPU-with-dGPU-UHD630-RX580github.com
---------![]()
GitHub - McCallumDillon/Hackintosh-Z590-Vision-D: [OpenCore] {Ventura} : Gigabyte Z590 Vision D, i9 10850k, Radeon 6900 XT, 64gb 3600mhz, WD SN850
[OpenCore] {Ventura} : Gigabyte Z590 Vision D, i9 10850k, Radeon 6900 XT, 64gb 3600mhz, WD SN850 - McCallumDillon/Hackintosh-Z590-Vision-Dgithub.com
Birde bunu buldum son olarak, ancak bunların hiç birisi boota bile geçmiyor
Acaba benim BIOS ayarlarımda mı bi sorun var diye düşünmeye başladım![]()
GitHub - Dave1482/Maximus-XIII-Hero-Z590-11900K-6800XT-OpenCore-EFI-Public: My EFI for macOS on Z590, generate your own Serial/UUID with OpenCore Configurator after boot
My EFI for macOS on Z590, generate your own Serial/UUID with OpenCore Configurator after boot - Dave1482/Maximus-XIII-Hero-Z590-11900K-6800XT-OpenCore-EFI-Publicgithub.com
---------------------------------------
Güncelleme: Ekran kartını söktüm, onboarddan görüntü alarak yaptım farklı bir efi ile o da olmadı aynı hatayı aldım
Hocam desteğin ve ilgin için teşekkür ederim ancak yine olmadı, gerçekten delirmeme ramak kaldı4.13 MB folder on MEGA bu efi ile dener misin kardeşim . Asus Z490 prime ile başarılı kurulum yapılmış bir efi dosyası bu
Ben böyle bir anakarta kurulum yapmıştım ama nasıl yaptığımı hatırlamıyorum. Arşivime bakıyorum bu anakartın EFI'sini yüklemişmiyim diye.Hocam desteğin ve ilgin için teşekkür ederim ancak yine olmadı, gerçekten delirmeme ramak kaldı Ekli dosyayı görüntüle 38499
Burada kaldı ve sonrasında...
Ekli dosyayı görüntüle 38500
Hayır hocam iGPU ile alakalı bir şey yapmadım sadece talimatları yaptım. Yabancı bir forumdan iGPU Enabled yapın yazıyordu onu yaparak da denedim o da olmamıştı. başka bir ayar varmı bilmiyorumBIOS üzerinden iGPU ayarını yaptın mı? Anakartinda Type-C portu var ise onun üzerinden iGPU'dan görüntü al.
Keşke bulabilsek şu sistemi sorunsuz kurup çalıştırsam öyle bir rahatlayacağım kiBen böyle bir anakarta kurulum yapmıştım ama nasıl yaptığımı hatırlamıyorum. Arşivime bakıyorum bu anakartın EFI'sini yüklemişmiyim diye.
Genelde o hatayı çözmüyor. O video da yapılan şey USB yi farkla porta takmak Olmuş. Bios ayarlarının resmini çekip atarmısınız ?Aaa evet sorunumun aynısı, hemen deniyorum. gerekirse 500 GB harici hdd yi heba edip onu formatlıcam![]()
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.