[Başarılı Kurulum] Acer E5-576G (Sorunsuz Çalışan Intel Wifi+ Bluetooth) / macOS Catalina

fenelis

APPRENTICE
2 Haz 2020
34
27
71
Clover'ım güncel, ancak SMBios kısmından yeni seri no ve uuid üretip configi kaydetme konusunu bildiğimi sanmıyorum. Google'dan minik bi araştırma yaparım bunun için de. Çok çok teşekkürler.

BootLoader
OpenCore 0.8.8
Laptop Modeli
Acer Aspire E5-576G
İşlemci Modeli
Intel Core i5-8250U (Kaby Lake)
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620 2GB & nVidia GeForce MX150 2GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC255 (layout-id:30)
Ağ Aygıtları
Intel Dual-Band Wireless AC 316
Disk ve RAM
1TB SSD, 1TB HDD & 16GB RAM 1600 MHz
  • Like
Tepkiler: mehmetyuksel

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
Clover'ım güncel, ancak SMBios kısmından yeni seri no ve uuid üretip configi kaydetme konusunu bildiğimi sanmıyorum. Google'dan minik bi araştırma yaparım bunun için de. Çok çok teşekkürler.
Clover configurator ile Mount Efi yapın masaüstüne EFI adlı bir disk gelecek o efı klasörünün içinde Clover içinde Config.plist diye bir dosya var onu Clover Configurator yüklü ise otomotik açar açıldıktan sonra SMBIOS sekmesinde generate uid ve serial number var ordan beş-altı defa değiştirin...kayıt edip çıkın bu apple senkronize için önemli iphone filan kullanıyorsanız. [Guide] How to configure your system's SMBIOS correctly?

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)
  • Like
Tepkiler: fenelis

holograman

APPRENTICE
8 Kas 2019
14
1
21
Arkadaşlar hackintosh artık intel wifilerini destekliyor ?

intel dual band wireless-ac 7265 için kurulum olur mu
hocam şimdi araştırdım bizim wifiler de destekliymiş, ama detaylıca yazarsanız wifi işlemlerini çok sevinirim, benim model için var mı Automate

Son düzenleme:
  • Like

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401

hocam şimdi araştırdım bizim wifiler de destekliymiş, ama detaylıca yazarsanız wifi işlemlerini çok sevinirim, benim model için var mı Automate
Bu destek daha oturmadı, biraz daha beklemenizde fayda var.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3
  • Like
Tepkiler: holograman

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401

[Success] WORKING Intel Wifi Drivers for 7265AC on Catalina
Intel Wifi Drivers kext for 3160,3168,7260,7265,8000,8265,9000,9260 mac Os Catalina 10.15 Hackintosh

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)

fenelis

APPRENTICE
2 Haz 2020
34
27
71
Tekrardan merhabalar, başarılı bir kurulumdan ve her şeyin yerli yerinde çalışmasını sağladıktan sonra kimi zaman beklenmedik random crash/reboot'lar alıyorum. Bir anda kapanıyor makine, üstelik kimi zaman bir işlem yaparken kimi zamansa idle haldeyken. Okuduğum yazılara göre sebebim usb port'lardan kaynaklandığını düşünüyorum ama bambaşka bir sebep de olabilir pekala. Yardımlarınız ricadır.
Ayrıca konuyu açan arkadaşımızın en son yollamış olduğu clover dosyasını uefi'ye attıktan sonra, clover boot ekranında boot edilecek hiçbir sistem bulamadı, ben de yedeklediğim clover'la sistemi açıyorum. Bunun da nedenini anlamış değilim.

BootLoader
OpenCore 0.8.8
Laptop Modeli
Acer Aspire E5-576G
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like

TheCoder

APPRENTICE
1 Haz 2017
39
14
21
24
Tekrardan merhabalar, başarılı bir kurulumdan ve her şeyin yerli yerinde çalışmasını sağladıktan sonra kimi zaman beklenmedik random crash/reboot'lar alıyorum. Bir anda kapanıyor makine, üstelik kimi zaman bir işlem yaparken kimi zamansa idle haldeyken. Okuduğum yazılara göre sebebim usb port'lardan kaynaklandığını düşünüyorum ama bambaşka bir sebep de olabilir pekala. Yardımlarınız ricadır.
Ayrıca konuyu açan arkadaşımızın en son yollamış olduğu clover dosyasını uefi'ye attıktan sonra, clover boot ekranında boot edilecek hiçbir sistem bulamadı, ben de yedeklediğim clover'la sistemi açıyorum. Bunun da nedenini anlamış değilim.
Random crash bende ilk zamanlar çok oluyordu ama şuan baya azaldı nedense birde cloverda sistem bulması için şu işlemi yapman gerekiyor ;

Clover Configurator'e gir efi bölümünü mount edip efi içindeki config.plist dosyasını aç Gui kısmına girip custom entries kısmından macOS'u seç en üstteki Catalina yazısı altında Volumeden kendi mac os diskini seç. Dualboot windows kurulu ise aynısını windows için volume kısmından windows diskini seç ve son olarak Catalina -Data yazılı olana girip volume kısmından kendi macOS Data diskini seç ve configi kaydet yeniden başlat

fenelis

APPRENTICE
2 Haz 2020
34
27
71
Teşekkürler, deneyeceğim. Ben sağdaki usb type-c portlarından birinde usb-3 çoğaltıcı kullanıyorum. Sorunun da bundan kaynaklandığını düşüyorum çünkü patch yaptığınız ssdt dosyalarına baktığım da maksimum port limiti 4 olarak belirlenmiş, manuel mi yaptınız yoksa ssdttime ile mi bilmiyorum ama mesela usb-3 iki, usb-2 ise tek port olarak sayılıyor. Yani default olarak min 5 olması mı gerek diye geçiyor aklımdan ki bendeki çoğaltıcıda 3 usb-2 bir adet de usb-3 olduğunu düşünürsek bu durumda min 10 port gösterilmesi gerekecek galiba. Şu an opencore'a sardım, özellikle ssdt, dsdt patchleme işini kavradıktan sonra daha stabil hale getirebilirim diye düşünüyorum ama belli olmaz tabi :)
Tekrardan merhaba arkadaşlar, uzun uğraşlardan sonra gerekli tüm DSDT dosyalarını yamaladım ve ayrıca birkaç ilave kextle sistemi stabil hale getirdim. Şu ana kadar herhangi bir şekilde donma, yeniden başlatma veya benzeri herhangi bir sorunla karşılaşmadım, üstelik sisteme ağır sayılabilecek türlü türlü programı yükleyip tek tek çalıştırdıktan sonra bile. Harici çoğaltıcı da dahil olmakla beraber USB portlarımın tamamı dolu, yine de can sıkıcı bir aksama yaşamadım. Sistemi test etmek için 12 saate yakın açık tuttum ve sonuç harika. Yararlanmak isteyen arkadaşlar için clover dosyasını buradan edinebilirsiniz. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.8.8
Laptop Modeli
Acer Aspire E5-576G
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler