[Başarılı Kurulum] ASUS X550JX-XX099D Mojave 10.14.6

Militia

APPRENTICE
15 Eyl 2019
14
1
21
30

1-760x760.jpg

ASUS X550JX-XX099D

Sistem Özellikleri

Intel Core i5 4200H İşlemci
Intel HD 4600
GTX 950M (Bozuk çalışmıyor)
8 GB Kingston RAM

Çalışan Donanımlar

AR956X WIFI
Ses
USB 3.0 ve 2.0 Portları
Intel Graphics HD 4600
Batarya Durumu
Touchpad (Özel jestleri çalışmıyor)

Çalışmayan Donanımlar

NVIDIA GeForce GTX 950M
Ekran Parlaklığı (Üzerinde uğraşmam gerekiyor)
Uyku

Kuruluma Başlarken

- MAC OS Mojave 10.14.6'yı değerli montezuma'nın verdiği link'ten indirdim ve Etcher programı ile USB'ye yazdım.

- İmajı USB belleğe yazdığımda Clover bölümü gözükmedi o yüzden config dosyasını değiştiremedim yükledikten sonra değiştirebildim.

Kurulum

- İmajı yazdığınız USB'nizi USB 2.0 portuna takarak boot ediniz. Çoğunlukla USB bellekten otomatik olarak boot eder ama eğer etmez ise Laptop açılırken F2' ye basarak Boot menüsüne girin ve Boot önceliğini USB'niz olarak değiştirin.

- Clover Bootloader ekranı geldiğinde Normal olarak boot edin.(Eğer Config dosyasını değiştirebildiyseniz) Eğer boot etmez ise yön tuşları ile ayarlar sekmesine gelerek ''Graphics Injector'' altından Inject EDID'i işaretleyin. Öyle deneyin.

- Kurulum ekranına girmiş olmalısınız. Eğer girmeyi başardıysanız burada'ki rehberi takip edin.

Kurulumdan Sonra

-USB'siz boot etmek için burada'ki rehberi takip edelim. ( Videonun 15:51 den sonrası UEFI OLMAYAN GPT FORMATLI )

- Pil göstergesi için bir şey yapmadım otomatik olarak tanındı.

-WIFI için burada'ki rehberi takip edelim.

- Ses için VoodooHDA'nın son sürümünü indirin ve VoodooHDA UEFI/ESP Mojave seçeneğini seçip yükleyelim.

Ekran Resmi 2019-10-11 14.32.43.png

Açlışta Boot ayarlarından ''Inject EDID'' i işaretledik. Her açılışta ''Inject EDID'' i el ile açmamak için Clover Configurator ile EFI bölümünü Mount edelim ve EFI - CLOVER -config.plist dosyamızı açalım ve Graphics kısmından ''Inject EDID'' i işaretleyelim.

Ekran Resmi 2019-10-11 14.38.29.png

VE TABİKİ SİSTEMİ TEKRAR BAŞLATIYORUZ VE MUTLU SON :)

Notlar

- Ekran parlaklığı için rehber var ama benim onu yapmak için şu anda zamanım yok. O yüzden şu anda çalışmıyor ama en kısa sürede çalışır hale getireceğim ve burda paylaşacağım.

- Windows'tan daha stabil çalışıyor. Özellikle Photoshop ve Blender gibi uygulamalar gayet stabil. (HD 4600 ile)

-Klavye kısayollarını düzeltmem gerekiyor. F1-F2 falan çalışmıyor. Özellikle elim ctrl+c ctrl+v ye çok alıştı ama kısayolu tanımlı değil onların çözülmesi gerekiyor.

İleride bir güncelleme olur ise buradan paylaşacağım.

Son olarak osxinfo.net üyelerine , montezuma ve bana yardım eden herkese teşekkürler.

Moderatörün son düzenlenenleri:
  • Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Klavye kısayolları için aşağıdaki klasörü indir ve klasör içindeki install_daemon.sh dosyasını Terminale sürükleyip bırakarak klasör içindeki dosyaların kurulmasını sağla. Ardından klavye tuşları kontrol et.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Militia

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

oddus

APPRENTICE
23 Ara 2019
36
0
1
Ekran kartının HD 4600 config dosyasını yaptım. Kurulum ekranında apple logo yüklemisi yarıya geldiğinde yasak sembolüne benzer resim geliyor. Laptop öyle bekliyor. Çözümü nedir acaba?

Ekli dosyayı görüntüle 11904

ASUS X550JX-XX099D

Sistem Özellikleri

Intel Core i5 4200H İşlemci
Intel HD 4600
GTX 950M (Bozuk çalışmıyor)
8 GB Kingston RAM

Çalışan Donanımlar

AR956X WIFI
Ses
USB 3.0 ve 2.0 Portları
Intel Graphics HD 4600
Batarya Durumu
Touchpad (Özel jestleri çalışmıyor)

Çalışmayan Donanımlar

NVIDIA GeForce GTX 950M
Ekran Parlaklığı (Üzerinde uğraşmam gerekiyor)
Uyku

Kuruluma Başlarken

- MAC OS Mojave 10.14.6'yı değerli montezuma'nın verdiği link'ten indirdim ve Etcher programı ile USB'ye yazdım.

- İmajı USB belleğe yazdığımda Clover bölümü gözükmedi o yüzden config dosyasını değiştiremedim yükledikten sonra değiştirebildim.

Kurulum

- İmajı yazdığınız USB'nizi USB 2.0 portuna takarak boot ediniz. Çoğunlukla USB bellekten otomatik olarak boot eder ama eğer etmez ise Laptop açılırken F2' ye basarak Boot menüsüne girin ve Boot önceliğini USB'niz olarak değiştirin.

- Clover Bootloader ekranı geldiğinde Normal olarak boot edin.(Eğer Config dosyasını değiştirebildiyseniz) Eğer boot etmez ise yön tuşları ile ayarlar sekmesine gelerek ''Graphics Injector'' altından Inject EDID'i işaretleyin. Öyle deneyin.

- Kurulum ekranına girmiş olmalısınız. Eğer girmeyi başardıysanız burada'ki rehberi takip edin.

Kurulumdan Sonra

-USB'siz boot etmek için burada'ki rehberi takip edelim. ( Videonun 15:51 den sonrası UEFI OLMAYAN GPT FORMATLI )

- Pil göstergesi için bir şey yapmadım otomatik olarak tanındı.

-WIFI için burada'ki rehberi takip edelim.

- Ses için VoodooHDA'nın son sürümünü indirin ve VoodooHDA UEFI/ESP Mojave seçeneğini seçip yükleyelim.

Ekli dosyayı görüntüle 11905

Açlışta Boot ayarlarından ''Inject EDID'' i işaretledik. Her açılışta ''Inject EDID'' i el ile açmamak için Clover Configurator ile EFI bölümünü Mount edelim ve EFI - CLOVER -config.plist dosyamızı açalım ve Graphics kısmından ''Inject EDID'' i işaretleyelim.

Ekli dosyayı görüntüle 11906

VE TABİKİ SİSTEMİ TEKRAR BAŞLATIYORUZ VE MUTLU SON :)

Notlar

- Ekran parlaklığı için rehber var ama benim onu yapmak için şu anda zamanım yok. O yüzden şu anda çalışmıyor ama en kısa sürede çalışır hale getireceğim ve burda paylaşacağım.

- Windows'tan daha stabil çalışıyor. Özellikle Photoshop ve Blender gibi uygulamalar gayet stabil. (HD 4600 ile)

-Klavye kısayollarını düzeltmem gerekiyor. F1-F2 falan çalışmıyor. Özellikle elim ctrl+c ctrl+v ye çok alıştı ama kısayolu tanımlı değil onların çözülmesi gerekiyor.

İleride bir güncelleme olur ise buradan paylaşacağım.

Son olarak osxinfo.net üyelerine , montezuma ve bana yardım eden herkese teşekkürler.

Merhaba.Ses wifi batarya ve kurulum mükemmel. Fakat İntel HD4600 ekran kartının VRam miktarını nasıl yükseltiniz. Whatever Lilu yükledim olmadı, azulframe Kext olmadı, Configde MacBook Pro 11,2 seçtim 0x0a260006 ig platform, fake 0x04128086 yaptım olmadı, Hackintool ile PciRoot(0x0)/Pci( 0x2,0x0) Properties olmadı, FakePCID intelhd grafik kextler yükledim yine 4mb. Sizdeki Asus x550jx Mojave ye ait tam çalışan USB EFI yi paylaşımısınız. Ekran kartını HD 4600 yüklü Kext yok 4MB olayını çözemedim. BİOS ayarı DVMT 64MB , UEFİ GBT kurulum. CSM Legacy Disable. Fastboot kapalı. Vtd Disable. olarak ayarlıdır.
Ekran kartının HD 4600 config dosyasını yaptım. Kurulum ekranında apple logo yüklemisi yarıya geldiğinde yasak sembolüne benzer resim geliyor. Laptop öyle bekliyor. Çözümü nedir acaba?

Merhaba.Ses wifi batarya ve kurulum mükemmel. Fakat İntel HD4600 ekran kartının VRam miktarını nasıl yükseltiniz. Whatever Lilu yükledim olmadı, azulframe Kext olmadı, Configde MacBook Pro 11,2 seçtim 0x0a260006 ig platform, fake 0x04128086 yaptım olmadı, Hackintool ile PciRoot(0x0)/Pci( 0x2,0x0) Properties olmadı, FakePCID intelhd grafik kextler yükledim yine 4mb. Sizdeki Asus x550jx Mojave ye ait tam çalışan USB EFI yi paylaşımısınız. Ekran kartını HD 4600 yüklü Kext yok 4MB olayını çözemedim. BİOS ayarı DVMT 64MB , UEFİ GBT kurulum. CSM Legacy Disable. Fastboot kapalı. Vtd Disable. olarak ayarlıdır.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Casper Excalibur G911
Anakart Modeli
Casper
İşlemci Modeli
İntel i9 13900HX
Grafik Kartı
İntel UHD & Geforce RTX 4090
Ağ Aygıtları
İntel Killer wifi 6E Ax1675
Disk ve RAM
M2 1TB & DDR5 32GB

hataypubg01

APPRENTICE
23 Şub 2020
6
1
1
asus x550jx için mojave 10-14-6 efi ve clover config dosyalarını alabilir miyim.Ben de kurulum sonrasında klavye çalışmadı siyah ekran çıktı.

Laptop Modeli
Asus x550jx xx171d
Anakart Modeli
Asus x550jx
İşlemci Modeli
Core i7 4720hq
Grafik Kartı
HD Graphics 4600 & nvidia 950M
Disk ve RAM
8 GB 1600Mhz
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler