ASUS X550JX-XX099D
Sistem Özellikleri
Intel Core i5 4200H İşlemci
Intel HD 4600
GTX 950M (Bozuk çalışmıyor)
8 GB Kingston RAM
Çalışan Donanımlar
AR956X WIFI
Ses
USB 3.0 ve 2.0 Portları
Intel Graphics HD 4600
Batarya Durumu
Touchpad (Özel jestleri çalışmıyor)
Çalışmayan Donanımlar
NVIDIA GeForce GTX 950M
Ekran Parlaklığı (Üzerinde uğraşmam gerekiyor)
Uyku
Kuruluma Başlarken
- MAC OS Mojave 10.14.6'yı değerli montezuma'nın verdiği link'ten indirdim ve Etcher programı ile USB'ye yazdım.
- İmajı USB belleğe yazdığımda Clover bölümü gözükmedi o yüzden config dosyasını değiştiremedim yükledikten sonra değiştirebildim.
Kurulum
- İmajı yazdığınız USB'nizi USB 2.0 portuna takarak boot ediniz. Çoğunlukla USB bellekten otomatik olarak boot eder ama eğer etmez ise Laptop açılırken F2' ye basarak Boot menüsüne girin ve Boot önceliğini USB'niz olarak değiştirin.
- Clover Bootloader ekranı geldiğinde Normal olarak boot edin.(Eğer Config dosyasını değiştirebildiyseniz) Eğer boot etmez ise yön tuşları ile ayarlar sekmesine gelerek ''Graphics Injector'' altından Inject EDID'i işaretleyin. Öyle deneyin.
- Kurulum ekranına girmiş olmalısınız. Eğer girmeyi başardıysanız burada'ki rehberi takip edin.
Kurulumdan Sonra
-USB'siz boot etmek için burada'ki rehberi takip edelim. ( Videonun 15:51 den sonrası UEFI OLMAYAN GPT FORMATLI )
- Pil göstergesi için bir şey yapmadım otomatik olarak tanındı.
-WIFI için burada'ki rehberi takip edelim.
- Ses için VoodooHDA'nın son sürümünü indirin ve VoodooHDA UEFI/ESP Mojave seçeneğini seçip yükleyelim.
Açlışta Boot ayarlarından ''Inject EDID'' i işaretledik. Her açılışta ''Inject EDID'' i el ile açmamak için Clover Configurator ile EFI bölümünü Mount edelim ve EFI - CLOVER -config.plist dosyamızı açalım ve Graphics kısmından ''Inject EDID'' i işaretleyelim.
VE TABİKİ SİSTEMİ TEKRAR BAŞLATIYORUZ VE MUTLU SON
Notlar
- Ekran parlaklığı için rehber var ama benim onu yapmak için şu anda zamanım yok. O yüzden şu anda çalışmıyor ama en kısa sürede çalışır hale getireceğim ve burda paylaşacağım.
- Windows'tan daha stabil çalışıyor. Özellikle Photoshop ve Blender gibi uygulamalar gayet stabil. (HD 4600 ile)
-Klavye kısayollarını düzeltmem gerekiyor. F1-F2 falan çalışmıyor. Özellikle elim ctrl+c ctrl+v ye çok alıştı ama kısayolu tanımlı değil onların çözülmesi gerekiyor.
İleride bir güncelleme olur ise buradan paylaşacağım.
Son olarak osxinfo.net üyelerine , montezuma ve bana yardım eden herkese teşekkürler.
Moderatörün son düzenlenenleri: