Merhaba arkadaşlar öncellikle çok teşekkürler böyle bir platformda böyle yardımcı olduğunuz için . Öncellikle @KaoS ve @montezuma kardeşlerime çok teşekkürler çok yardımcı oldular ve sorunsuz bir şekilde kullanıyorum .
Sistem
- Intel® Coffee Lake Core™ i7-8750H
- GTX1060
- XPG ASX8200 256GB
- 8GB DD4 2666HZ
Bios Ayarları
- Advaced \ OS Support \ UEFI OS
- Advaced \ Wake on LAN \ Disabled
- Advaced \ SATA Mode Selection \ AHCI
- Security \ Secure Boot \ Disabled
- Boot \ Launch CSM \ Enabled
- Boot \ LAN Remote Boot \ Enabled
Kurulum
- Öncellikle şu rehberden imajı indirip flaşa yükledim.
- Ardından şu rehberi takip ettim . SSD sıfırlayıp baştan kurulum yaptım . Biçimlendirirken APFS formatında biçimlendirdim .
- Kurulumdan sonra eğer benim gibi windows kuracaksanız arkadaşlar CLOVER BOOTLOADER yüklemeyin . Windows kurduktan sonra yükleyin.
Ses
- Bu rehberi uygulayıp hackintoll uygulamasıyla sistemime sorunsuz bir şekilde kurmayı başardım . ( Kullanıp çalışan injectler 30-50 değerleri.)
Ekran
- Bu rehberi kullanarak sorunsuz bir şekilde kurdum .
Bluetooth
- Bluetooth kartım intel olduğu için sıkıntı çıkarıyordu istikrarsız çalışıyordu . Sağolsun @mehmetyuksel kardeşim araştırmaları sonucu bulduğu rehberde bluetooth sorunsuz bir şekilde çalışıyor . Ama başka model bilgisayar kurulum yapmayı denemeden önce kimliğine dikkat edip kurmalarını tavsiye ederim . (Rehber )
Çalışan / Çalışmayan donanımlar
- Ses çalışıyor .
- Klavye Aydınlatma çalışıyor .
- Bluetooth çalışıyor .
- Pil göstergesi çalışıyor .
- Touchpad çalışıyor .
- Wifi çalışmıyor .
- Siri çalışmıyor . Sesimi algılamıyor .
Kurulum Sonrası Clover Bootloader Kurulum
Kurulumu yaparken bu rehberi kullanarak yaptım . Ve videodaki gibi sistemim olduğu için bende aynı seçenekleri yapıp kaydettim aşağıda görseli mevcuttur.
Bu ayarları yaptıktan sonra EFI bölüntünüz oluşacaktır . USB deki EFI/CLOVER dosyalarını oradakilerle değiştirmeniz yeterli olacaktır. Ben bu ayarları yaptıktan sonra windowsda kurdum ve usbsiz başlatamadım ne yazık ki . Ve @montezuma kardeşimin yaptığı rehberi uygulayarak EasyUEFI windowsa kurduktan sonra aşağıdaki gibi cloveri boot menüsünde başa çektiğimde sorunsuz bir şekilde usbsiz boot edebildim .
Kullandım CLOVER dosyaları ...
Moderatörün son düzenlenenleri:
- BootLoader
- Open Core 1.0.4
- Laptop Modeli
- MONSTER TULPAR T7 V17.1 - Windows 11 & macOS Sequoia 15.4
- İşlemci Modeli
- Intel Core i7-8750H ( Coffee Lake )
- Grafik Kartı
- GTX1060 (144hz) - İntel UHD Graphics 630
- Ses Kartı Modeli
- REALTEK ALC269VC
- Ağ Aygıtları
- RT8111 & AC 9560
- Disk ve RAM
- (1x)32GB DDR4 2666HZ - NVME SSD 256GB (MACOS) - NVME SSD 400 GB (WİNDOWS) - 1000 GB HDD