[Başarılı Kurulum] Monster Tulpar T7 V17.1 | Catalina

everythinliee

PADAVAN
22 Eyl 2018
187
61
251
Başlıksız-1.jpg

Merhaba arkadaşlar öncellikle çok teşekkürler böyle bir platformda böyle yardımcı olduğunuz için . Öncellikle @KaoS ve @montezuma kardeşlerime çok teşekkürler çok yardımcı oldular ve sorunsuz bir şekilde kullanıyorum .

WhatsApp Image 2020-03-30 at 11.09.59.jpeg

Sistem

• Intel® Coffee Lake Core™ i7-8750H
  • GTX1060
  • XPG ASX8200 256GB
  • 8GB DD4 2666HZ

Bios Ayarları

• Advaced \ OS Support \ UEFI OS
  • Advaced \ Wake on LAN \ Disabled
  • Advaced \ SATA Mode Selection \ AHCI
  • Security \ Secure Boot \ Disabled
  • Boot \ Launch CSM \ Enabled
  • Boot \ LAN Remote Boot \ Enabled

Kurulum

• Öncellikle şu rehberden imajı indirip flaşa yükledim.
  • Ardından şu rehberi takip ettim . SSD sıfırlayıp baştan kurulum yaptım . Biçimlendirirken APFS formatında biçimlendirdim .
  • Kurulumdan sonra eğer benim gibi windows kuracaksanız arkadaşlar CLOVER BOOTLOADER yüklemeyin . Windows kurduktan sonra yükleyin.

Ses

• Bu rehberi uygulayıp hackintoll uygulamasıyla sistemime sorunsuz bir şekilde kurmayı başardım . ( Kullanıp çalışan injectler 30-50 değerleri.)

Ekran

• Bu rehberi kullanarak sorunsuz bir şekilde kurdum .

Bluetooth

• Bluetooth kartım intel olduğu için sıkıntı çıkarıyordu istikrarsız çalışıyordu . Sağolsun @mehmetyuksel kardeşim araştırmaları sonucu bulduğu rehberde bluetooth sorunsuz bir şekilde çalışıyor . Ama başka model bilgisayar kurulum yapmayı denemeden önce kimliğine dikkat edip kurmalarını tavsiye ederim . (Rehber )

Çalışan / Çalışmayan donanımlar

• Ses çalışıyor .
  • Klavye Aydınlatma çalışıyor .
  • Bluetooth çalışıyor .
  • Pil göstergesi çalışıyor .
  • Touchpad çalışıyor .
  • Wifi çalışmıyor .
  • Siri çalışmıyor . Sesimi algılamıyor .

Kurulum Sonrası Clover Bootloader Kurulum

Kurulumu yaparken bu rehberi kullanarak yaptım . Ve videodaki gibi sistemim olduğu için bende aynı seçenekleri yapıp kaydettim aşağıda görseli mevcuttur.

895112e015eba343ba77f6936f51b261.png

Bu ayarları yaptıktan sonra EFI bölüntünüz oluşacaktır . USB deki EFI/CLOVER dosyalarını oradakilerle değiştirmeniz yeterli olacaktır. Ben bu ayarları yaptıktan sonra windowsda kurdum ve usbsiz başlatamadım ne yazık ki . Ve @montezuma kardeşimin yaptığı rehberi uygulayarak EasyUEFI windowsa kurduktan sonra aşağıdaki gibi cloveri boot menüsünde başa çektiğimde sorunsuz bir şekilde usbsiz boot edebildim .
1d96b0c2-ce8b-4be0-bf9b-ccf24959d0b4.jpeg

Kullandım CLOVER dosyaları ...

Moderatörün son düzenlenenleri:
BootLoader
Open Core 1.0.4
Laptop Modeli
MONSTER TULPAR T7 V17.1 - Windows 11 & macOS Sequoia 15.4
İşlemci Modeli
Intel Core i7-8750H ( Coffee Lake )
Grafik Kartı
GTX1060 (144hz) - İntel UHD Graphics 630
Ses Kartı Modeli
REALTEK ALC269VC
Ağ Aygıtları
RT8111 & AC 9560
Disk ve RAM
(1x)32GB DDR4 2666HZ - NVME SSD 256GB (MACOS) - NVME SSD 400 GB (WİNDOWS) - 1000 GB HDD

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
Ekli dosyayı görüntüle 18350

Merhaba arkadaşlar öncellikle çok teşekkürler böyle bir platformda böyle yardımcı olduğunuz için . Öncellikle @KaoS ve @montezuma kardeşlerime çok teşekkürler çok yardımcı oldular ve sorunsuz bir şekilde kullanıyorum .

Sistem

• Intel® Coffee Lake Core™ i7-8750H
  • GTX1060
  • XPG ASX8200 256GB
  • 8GB DD4 2666HZ

Bios Ayarları

• Advaced \ OS Support \ UEFI OS
  • Advaced \ Wake on LAN \ Disabled
  • Advaced \ SATA Mode Selection \ AHCI
  • Security \ Secure Boot \ Disabled
  • Boot \ Launch CSM \ Enabled
  • Boot \ LAN Remote Boot \ Enabled

Kurulum

• Öncellikle şu rehberden imajı indirip flaşa yükledim.
  • Ardından şu rehberi takip ettim . SSD sıfırlayıp baştan kurulum yaptım . Biçimlendirirken APFS formatında biçimlendirdim .
  • Kurulumdan sonra eğer benim gibi windows kuracaksanız arkadaşlar CLOVER BOOTLOADER yüklemeyin . Windows kurduktan sonra yükleyin.

Ses

• Bu rehberi uygulayıp hackintoll uygulamasıyla sistemime sorunsuz bir şekilde kurmayı başardım . ( Kullanıp çalışan injectler 30-50 değerleri.)

Ekran

• Bu rehberi kullanarak sorunsuz bir şekilde kurdum .

Bluetooth

• Bluetooth kartım intel olduğu için sıkıntı çıkarıyordu istikrarsız çalışıyordu . Sağolsun @mehmetyuksel kardeşim araştırmaları sonucu bulduğu rehberde bluetooth sorunsuz bir şekilde çalışıyor . Ama başka model bilgisayar kurulum yapmayı denemeden önce kimliğine dikkat edip kurmalarını tavsiye ederim . (Rehber )

Çalışan / Çalışmayan donanımlar

• Ses çalışıyor .
  • Klavye Aydınlatma çalışıyor .
  • Bluetooth çalışıyor .
  • Pil göstergesi çalışıyor .
  • Touchpad çalışıyor .
  • Wifi çalışmıyor .
  • Siri çalışmıyor . Sesimi algılamıyor .

Kurulum Sonrası Clover Bootloader Kurulum

Kurulumu yaparken bu rehberi kullanarak yaptım . Ve videodaki gibi sistemim olduğu için bende aynı seçenekleri yapıp kaydettim aşağıda görseli mevcuttur.

Ekli dosyayı görüntüle 18358
Bu ayarları yaptıktan sonra EFI bölüntünüz oluşacaktır . USB deki EFI/CLOVER dosyalarını oradakilerle değiştirmeniz yeterli olacaktır. Ben bu ayarları yaptıktan sonra windowsda kurdum ve usbsiz başlatamadım ne yazık ki . Ve @montezuma kardeşimin yaptığı rehberi uygulayarak EasyUEFI windowsa kurduktan sonra aşağıdaki gibi cloveri boot menüsünde başa çektiğimde sorunsuz bir şekilde usbsiz boot edebildim .
Ekli dosyayı görüntüle 18359

Kullandım CLOVER dosyaları ...
Harika bir kurulum Rehberi olmuş tebrik ederim. Başa bir de ekran görüntünüzü koyun süper 👍 FaceTime ve diğerleri çalışıyor mu? Ve Siri için forumda bir aratma yapın veya sizin mikrofonda sorun vardır ses menüsünden kontrol edebilir misiniz?

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)
  • Like
Tepkiler: everythinliee

everythinliee

PADAVAN
22 Eyl 2018
187
61
251
Harika bir kurulum Rehberi olmuş tebrik ederim. Başa bir de ekran görüntünüzü koyun süper 👍 FaceTime ve diğerleri çalışıyor mu? Ve Siri için forumda bir aratma yapın veya sizin mikrofonda sorun vardır ses menüsünden kontrol edebilir misiniz?
Teşekkürler kardeşim . Mikrofon çalışıyor sorunsuz bir şekilde chromede sesli arama yaptığımda sorunsuz şekilde çalışıyor. Anlamadım nedeni nedir yeni bir konu açıp sordum @KaoS kardeşim herhalde müsait değil bir yol söyledi değişen birşey olmadı bende beklemedeyim arattım birşey çıkmadı yabancı kaynaklardan araştırma içerisindeyim hala .. Facetime kullanmadığım için bakmadım daha ona ..

Moderatörün son düzenlenenleri:
BootLoader
Open Core 1.0.4
Laptop Modeli
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
REALTEK ALC269VC
Ağ Aygıtları
RT8111 & AC 9560
Disk ve RAM
(1x)32GB DDR4 2666HZ - NVME SSD 256GB (MACOS) - NVME SSD 400 GB (WİNDOWS) - 1000 GB HDD
  • Like
Tepkiler: mehmetyuksel

blach

APPRENTICE
2 Kas 2019
9
2
21
Tulpar t7 v19.3 versiyonu işlemci bir yeni nesil ram olarak farklılık var ve nvidia ekran kartı 1660ti sadece galiba sizin clover dosyalarınızı kullansam sorunsuz kurulum yapa bilirim gibime geliyordu. Şuan denemelere başlamam rağmen güvenli modda çalıştırmama rağmen kayan yazılar gelmiyor ve apple logosunda sistem galiba kitleniyor ilerleme kaydedemedim. Denemelere devam ediyorum.

• Like
Tepkiler: everythinliee

everythinliee

PADAVAN
22 Eyl 2018
187
61
251
Tulpar t7 v19.3 versiyonu işlemci bir yeni nesil ram olarak farklılık var ve nvidia ekran kartı 1660ti sadece galiba sizin clover dosyalarınızı kullansam sorunsuz kurulum yapa bilirim gibime geliyordu. Şuan denemelere başlamam rağmen güvenli modda çalıştırmama rağmen kayan yazılar gelmiyor ve apple logosunda sistem galiba kitleniyor ilerleme kaydedemedim. Denemelere devam ediyorum.
Kardeşim bilmiyorum hiç denemedim . Ama ben sorunsuz bir şekilde kurdum bence sorunsuz şekilde halledebilirsin .

BootLoader
Open Core 1.0.4
Laptop Modeli
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
REALTEK ALC269VC
Ağ Aygıtları
RT8111 & AC 9560
Disk ve RAM
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler