İmzamdaki sisteme önce macOS Catalina'yı başarılı şekilde kurdum. Direkt macOS Monterey'e güncelledim. Sorunsuz kuruldu. Fakat kurulum sonrası klavye mouse çalışmadı. Önceden hackintool'da hazırladığım usbport yaması ile sorunu çözdüm. Ses kartım pci. O da çalışmadı. Verbose ekranında ses kexti ile ilgili uyarılar gördüm. Kexti hem E/O/K içinden hem de config'ten silip Kextdrop yardımıyla tekrar kurdum. Tüm sistem aktif ve yeterince stabil görünüyor.
Not: İnternet için AttansicL1eEthernet.kext kullandım. Görüntü çıkışım DP to VGA üzerinden VGA monitör. HDMI dönüştürücü maalesef macOS Sierra hariç hepsinde ilk kurulum ekranı gelmeden siyah ekranda kalıyordu. EFI ektedir. Videolarını izlediğim, rehberlerini okuduğum, bizden yardımlarını asla esirgemeyen tüm hocalarıma sonsuz teşekkürler.
drive.google.com
Not: İnternet için AttansicL1eEthernet.kext kullandım. Görüntü çıkışım DP to VGA üzerinden VGA monitör. HDMI dönüştürücü maalesef macOS Sierra hariç hepsinde ilk kurulum ekranı gelmeden siyah ekranda kalıyordu. EFI ektedir. Videolarını izlediğim, rehberlerini okuduğum, bizden yardımlarını asla esirgemeyen tüm hocalarıma sonsuz teşekkürler.
EFI - Google Drive
drive.google.com
Son düzenleme:
- BootLoader
-
Open Core 1.0.7 (Dev) / Tahoe
- Anakart Modeli
-
MSI MPG B550 Gaming Plus
- İşlemci Modeli
-
AMD Ryzen 5 5600