[Başarılı Kurulum] Monterey / Gigabyte Z270P-D3 & RX 570 - OpenCore 0.8.1

LuTeuS

JEDI
24 Şub 2017
240
164
251
Merhaba Arkadaşlar,

OS X Monterey' i @KaoS 'un büyük desteği sayesinde başarıyla aşağıdaki donanıma kurdum.

LuTeuS-monterey-basarili-kurulum.jpg

2. PowerMac G5 kasa projem için doldurduğum donanım' a os x kurma kararı aldım. İşlerimin hepsi macbook pro' nun içinde olunca ofiste windows ile sıkıntı yaşamaya başladım :D bu sebeple uzun zamandır uzak durduğum hackintosh kurulum işlerine korka korka girdim derin bir nefes çekerek. Yeni kasa' nın yapım aşamalarına ait ufak tefek çekimlerim oldu bitmiş haliyle bir konu da ona açacağım... Buradan linkleyeceğim takipte kalın.

Açıkcası çok uzun zaman olmuştu hackintosh yapmayalı. Biraz gözüm korkmadı değil. Open Core çok karışık geldi ama içine düşünce anlıyorsunuz, çok kolaylaştırmış işleri. Özellikle güncelleme alma işi çok kral olmuş. Hiç sorun yaşamadan ve yaşatmadan çalışıyor.

Üstte yazdığım gibi olmadı tam anlamıyla :D ekran kartım R7 240 başbelasıydı ilk önce... baya baya uğraştık @KaoS ile sağolsun emeği üzerimde çok. Metal desteğini çalıştıramadık kartın. VRAM sorunsuz gördü Fake ID ile. Ancak metal desteği ve grafik hızlandırıcı muhabbetine çok sıkıldım ve zamanımı almaya başladığı için temiz çözüm olarak direk RX570 aldım Native olduğu için konu kapanmış oldu benim tarafımdan. XD

OS X Monterey İmajına Buradan Ulaşabilirsiniz :

EFI içindeki config.plist i donanımıma uygun olarak sıfırdan hazırladım ve bazı eklemeler çıkarmalar oldu.

Kurulum sonrası hiç sorun yaşamadım. Tek yaşadığım sorun USB 3.0 portlarım oldu. Taktığım hiçbirşey özellikle USB 3.0 disk takınca çok sıkıntı yarattı. USB 2.0 larım da kafalarına göre takılıyordu. Hız yerler altındaydı. Bu konuyu forum üyelerimizden @Utku 'nun açmış olduğu konu sayesinde hallettim. USB Port Map garanti sonuç veriyor. Çok basit bir yöntem sakın gözünüz korkmasın. Gerçi EFI'nin içinde USBmap.kext dosyası var fakat başka cihazlarda tarama yapacak arkadaşlara güzel bir anlatım yapmış Utku. Tekrar teşekkürler kendisine.

Konuya buradan ulaşabilirsiniz :

Donanımım :
Gigabyte Z270P-D3 - i7 7700K CPU - RX 570 GPU - 8x2 16GB Ram - 240 GB M2 Nvme SSD - O/B Realtek Ethernet - O/B Ses ALC

EFI Klasörüm :

BootLoader
Native
Laptop Modeli
MacBook Pro 2021
Anakart Modeli
Native
İşlemci Modeli
M1 Pro CPU
Grafik Kartı
M1 Pro GPU
Ses Kartı Modeli
Native
Ağ Aygıtları
Native
Disk ve RAM
500 GB SSD & 16 GB Ram

LuTeuS

JEDI
24 Şub 2017
240
164
251
Hocam BIOS ayarlarını ne yaptınız acaba. Rehberdeki ayarları aldım ama hata aldım
Aldığın hata nedir ? Baya oldu sattım makinayı ben. Bakıp da söylecek bir bios yok artık önümde :)

BootLoader
Native
Laptop Modeli
MacBook Pro 2021
Anakart Modeli
Native
İşlemci Modeli
M1 Pro CPU
Grafik Kartı
M1 Pro GPU
Ses Kartı Modeli
Native
Ağ Aygıtları
Native
Disk ve RAM
500 GB SSD & 16 GB Ram

LuTeuS

JEDI
24 Şub 2017
240
164
251
Bir çok şeyi hallettim :) tekrar sorun yaşarsam yazarım teşşekür ederim
1 saatte çok şey aşmışsın. Tebrik ederim. Ekran görüntünü paylaşmayı unutma. Bi görelim seninkini de.

BootLoader
Native
Laptop Modeli
MacBook Pro 2021
Anakart Modeli
Native
İşlemci Modeli
M1 Pro CPU
Grafik Kartı
M1 Pro GPU
Ses Kartı Modeli
Native
Ağ Aygıtları
Native
Disk ve RAM
500 GB SSD & 16 GB Ram
  • Like
Tepkiler: kindo

mesanka

APPRENTICE
25 Kas 2017
99
13
21
30
İstanbul
Hocam tekrardan merhaba bazı donanımları tanıtamadım başta da ethernet geliyor. Görsel olarak tanıtamadığım donanımları göstereceğim yardımcı olur musunuz ?
Buradaki EFI yi kullandığımda support Apple hatası alıyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

LuTeuS

JEDI
24 Şub 2017
240
164
251
Hocam tekrardan merhaba bazı donanımları tanıtamadım başta da ethernet geliyor. Görsel olarak tanıtamadığım donanımları göstereceğim yardımcı olur musunuz ?
Buradaki EFI yi kullandığımda support Apple hatası alıyorum.
pc'yi uyutma ve uyanma sorunun, kapat dediğinde kapatma sorunun yoksa kasma. çok da mühim bir sürücü değil.

bu konuyu da bir incele çözüm ile ilgili 2 işlem var. sistem çıktısı... ona göre de derlenmiş bir dosya yaptırmış @KaoS örnek olsun bi bak. yoksa smbus kext var onu deneriz. manual düzenlemeyi hatırlamıyorum unutmuşum bayadır kullanmayınca.

Bir de bak Dortania' nın rehberi var. işlemcine göre bios ayarları ve gerekli configler burada yer alıyor bne bu rehbere göre yapmıştım. sağolsun yine beni o dönem KaoS alıştırmıştı bunu okuyup kurgulamayı.

en en en kötü olmazsa bunu dene;

Son düzenleme:
BootLoader
Native
Laptop Modeli
MacBook Pro 2021
Anakart Modeli
Native
İşlemci Modeli
M1 Pro CPU
Grafik Kartı
M1 Pro GPU
Ses Kartı Modeli
Native
Ağ Aygıtları
Native
Disk ve RAM
500 GB SSD & 16 GB Ram

mesanka

APPRENTICE
25 Kas 2017
99
13
21
30
İstanbul
Hocam internet oldu ama nasıl oldu bilmiyorum sağ üstte logo gözükmüyordu internetle ilgili ama safariden gireyem dedim ve internet varmış :)Şu an macOs'dan yazıyorum. Şimdi bazı tanınmayan donanımlar var onlara bakacağım;
- 200 Series PCH HD Audio
- 200 Series PCH CSME HECI #1
- 200 Series/Z370 Chipset Family SMBus Controller
- Xeon E3-1200 v5/v6 / E3-1500 / 6th/7th/8th Gen Core Processor Gaussian Mixture Model

Bu dördü kaldı. Nasıl yapabileceğime dair bir fikriniz var mı ?
Birde sonradan grafik kartımda ??? 16gb şeklinde yazmaya başladı

• Love
Tepkiler: LuTeuS

LuTeuS

JEDI
24 Şub 2017
240
164
251
Hocam internet oldu ama nasıl oldu bilmiyorum sağ üstte logo gözükmüyordu internetle ilgili ama safariden gireyem dedim ve internet varmış :)Şu an macOs'dan yazıyorum. Şimdi bazı tanınmayan donanımlar var onlara bakacağım;
- 200 Series PCH HD Audio
- 200 Series PCH CSME HECI #1
- 200 Series/Z370 Chipset Family SMBus Controller
- Xeon E3-1200 v5/v6 / E3-1500 / 6th/7th/8th Gen Core Processor Gaussian Mixture Model

Bu dördü kaldı. Nasıl yapabileceğime dair bir fikriniz var mı ?
Birde sonradan grafik kartımda ??? 16gb şeklinde yazmaya başladı
wifi mi kullanıyorsun eth. mi ? eth. ise zaten simge çıkmıyordu bilgirim düğmesi içinde görünüyordu öyle hatırlıyorum. Wifi ise ayarlardan görünüp görünemesini ayarlarsın zaten. ses alıyor olman lazım HD Auido ön panelin miydi ? kasma bence eğer arka çıkışlar çalışıyorsa. SMBus ve Xeon yazan satır için de çok değmez uğraşmana. sistem sorunsuz çalışıyorsa. Ancak net hatırladığım bişey var. Dortania' nın cpu nesiline göre bios ayarını ve DSDT yapım rehberini uyguladım herşey sorunsuz ve tek nokta atış çalışmıştı.

Son düzenleme:
BootLoader
Native
Laptop Modeli
MacBook Pro 2021
Anakart Modeli
Native
İşlemci Modeli
M1 Pro CPU
Grafik Kartı
M1 Pro GPU
Ses Kartı Modeli
Native
Ağ Aygıtları
Native
Disk ve RAM
500 GB SSD & 16 GB Ram
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler