Merhaba Arkadaşlar,
OS X Monterey' i @KaoS 'un büyük desteği sayesinde başarıyla aşağıdaki donanıma kurdum.
2. PowerMac G5 kasa projem için doldurduğum donanım' a os x kurma kararı aldım. İşlerimin hepsi macbook pro' nun içinde olunca ofiste windows ile sıkıntı yaşamaya başladım
bu sebeple uzun zamandır uzak durduğum hackintosh kurulum işlerine korka korka girdim derin bir nefes çekerek. Yeni kasa' nın yapım aşamalarına ait ufak tefek çekimlerim oldu bitmiş haliyle bir konu da ona açacağım... Buradan linkleyeceğim takipte kalın.
Açıkcası çok uzun zaman olmuştu hackintosh yapmayalı. Biraz gözüm korkmadı değil. Open Core çok karışık geldi ama içine düşünce anlıyorsunuz, çok kolaylaştırmış işleri. Özellikle güncelleme alma işi çok kral olmuş. Hiç sorun yaşamadan ve yaşatmadan çalışıyor.
Üstte yazdığım gibi olmadı tam anlamıyla
ekran kartım R7 240 başbelasıydı ilk önce... baya baya uğraştık @KaoS ile sağolsun emeği üzerimde çok. Metal desteğini çalıştıramadık kartın. VRAM sorunsuz gördü Fake ID ile. Ancak metal desteği ve grafik hızlandırıcı muhabbetine çok sıkıldım ve zamanımı almaya başladığı için temiz çözüm olarak direk RX570 aldım Native olduğu için konu kapanmış oldu benim tarafımdan. XD
OS X Monterey İmajına Buradan Ulaşabilirsiniz :
osxinfo.net
EFI içindeki config.plist i donanımıma uygun olarak sıfırdan hazırladım ve bazı eklemeler çıkarmalar oldu.
Kurulum sonrası hiç sorun yaşamadım. Tek yaşadığım sorun USB 3.0 portlarım oldu. Taktığım hiçbirşey özellikle USB 3.0 disk takınca çok sıkıntı yarattı. USB 2.0 larım da kafalarına göre takılıyordu. Hız yerler altındaydı. Bu konuyu forum üyelerimizden @Utku 'nun açmış olduğu konu sayesinde hallettim. USB Port Map garanti sonuç veriyor. Çok basit bir yöntem sakın gözünüz korkmasın. Gerçi EFI'nin içinde USBmap.kext dosyası var fakat başka cihazlarda tarama yapacak arkadaşlara güzel bir anlatım yapmış Utku. Tekrar teşekkürler kendisine.
Konuya buradan ulaşabilirsiniz :
osxinfo.net
Donanımım :
Gigabyte Z270P-D3 - i7 7700K CPU - RX 570 GPU - 8x2 16GB Ram - 240 GB M2 Nvme SSD - O/B Realtek Ethernet - O/B Ses ALC
EFI Klasörüm :
OS X Monterey' i @KaoS 'un büyük desteği sayesinde başarıyla aşağıdaki donanıma kurdum.
2. PowerMac G5 kasa projem için doldurduğum donanım' a os x kurma kararı aldım. İşlerimin hepsi macbook pro' nun içinde olunca ofiste windows ile sıkıntı yaşamaya başladım
Açıkcası çok uzun zaman olmuştu hackintosh yapmayalı. Biraz gözüm korkmadı değil. Open Core çok karışık geldi ama içine düşünce anlıyorsunuz, çok kolaylaştırmış işleri. Özellikle güncelleme alma işi çok kral olmuş. Hiç sorun yaşamadan ve yaşatmadan çalışıyor.
Üstte yazdığım gibi olmadı tam anlamıyla
OS X Monterey İmajına Buradan Ulaşabilirsiniz :
macOS Monterey Intel ve AMD Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Herkese selamlar günümüzde yerini sağlamlaştırmış OpenCore Bootloader ile hazırladığım imajları hepinizin kullanımına sunuyorum. Karşılaştığınız sorunları geri dönüş olarak bildirirseniz sorunlarımı kapatabilirim. Bu imaj macOS Monterey 12.6.5, 12.6.1 ve 12.6 (21G531, 21G217 ve 21G115) sürümüne...
EFI içindeki config.plist i donanımıma uygun olarak sıfırdan hazırladım ve bazı eklemeler çıkarmalar oldu.
Kurulum sonrası hiç sorun yaşamadım. Tek yaşadığım sorun USB 3.0 portlarım oldu. Taktığım hiçbirşey özellikle USB 3.0 disk takınca çok sıkıntı yarattı. USB 2.0 larım da kafalarına göre takılıyordu. Hız yerler altındaydı. Bu konuyu forum üyelerimizden @Utku 'nun açmış olduğu konu sayesinde hallettim. USB Port Map garanti sonuç veriyor. Çok basit bir yöntem sakın gözünüz korkmasın. Gerçi EFI'nin içinde USBmap.kext dosyası var fakat başka cihazlarda tarama yapacak arkadaşlara güzel bir anlatım yapmış Utku. Tekrar teşekkürler kendisine.
Konuya buradan ulaşabilirsiniz :
Opencore USBMap-master ile USB Port yaması - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle opencore 0.6.2 Catalina 10.15.7 kullanıyorum. Biliyorsunuz ki usb port yamasını hackintool ile gerçekleştiriyorduk. Fakat bende düzgün şekilde çalışmadı. Ayrıca geçerli usb tanıtırken tak çıkar yapıyoruz hatırlarsanız. Bu kısımda tek usb portta hem usb bellek...
Donanımım :
Gigabyte Z270P-D3 - i7 7700K CPU - RX 570 GPU - 8x2 16GB Ram - 240 GB M2 Nvme SSD - O/B Realtek Ethernet - O/B Ses ALC
EFI Klasörüm :
- BootLoader
- Native
- Laptop Modeli
- MacBook Pro 2021
- Anakart Modeli
- Native
- İşlemci Modeli
- M1 Pro CPU
- Grafik Kartı
- M1 Pro GPU
- Ses Kartı Modeli