[Başarılı Kurulum] Monterey / Gigabyte Z270x Gaming - OpenCore

yoztopalan

APPRENTICE
21 Ocak 2018
32
6
71
Donanım Listem:
Anakart: Gigabyte Aorus z270x Gaming 7
CPU: İntel core i7 7700k 4.8 GHz overclock yapılmış
Ram 32 GB 3200 Mhz Gskill Trident-Z
SSD Samsun 970 Pro 1TB
Ekran Kartı : Sapphire Radeon Vega 56 Nitro Plus
Wifi ve Bluetooth Fenvi T919

İzlediğim Yol

Öncelikle Montereyi ne yaparsam yapayım direkt olarak yükleyemedim. Sürekli Reset attı ya da hata verdi. Ben de temiz bir Big sur kurup kullanmaya karar verdim. Başarılı bir Big Sur kurulumundan sonra ACPI ayarlarımı USB ayarlarımı ve diğer tüm ayarları tek tek manuel olarak yaptım ve sorunsuz bir şekilde herseyi çalışır hale getirebildim. Daha sonra Sistem Tercihlerinden Monterey güncellemesini indirdim ve kurdum. sorunsuz bir şekilde kurulum tamamlandı ve montereye yükseltebildim. Aşağıda çalışan ve çalışmayan özellikleri ve donanımları yazdım.

Çalışan Özellikler
Ekran Kartı:
Metal ve Open GL desteği sorunsuz çalışıyor. 3 adet 3440 x 1440 Ultrawide ekran sorunsuz çalışıyor. 2 ekran Displayport üzerinden diğeri HDMI üzerinden bağlı. Tüm ekranlara ekran kartı üzerinden ses sorunsuz gidiyor.
USB : Tüm USB portları sorunsuz çalışıyor. Type-C girişi de sorunsuz. Thunderbolt ses kartımda düzgün çalışıyor.
Airport: Tabletime sorunsuz bir şekilde gönderim sağladım. Aynı şekilde Tabletten bilgisayara da sorunsuz dosya gönderebiliyorum.
Bluetooth : Sorunsuz çalışıyor. Tüm bluetooth donanımlarım sorunsuz bağlandı.
Uyku ve Uyanma modu: Sorunsuz çalışıyor.
iMessage, Facetime ve Handoff : Sorunsuz çalışıyor.
DRM korumalı içerikleri Oynatma: Apple TV Sorunsuz çalışıyor, Netflix sorunsuz çalışıyor (Safari Üzerinden) , Disney Plus Sorunsuz Çalışıyor (Safari üzerinden)

Çalışmayan Özellikler

Sidecar çalışmıyor çünkü DRM içerikleri oynatabilmek adına iGPU sun olmadığı iMacPro1,1 SMBIOS ile kurulum yaptım. Diğer bir harddiske iGPU nün aktif olduğu bir kurulum yaptım. orada Sidecar çalışmıyor fakat DRM içerikler oynatılmıyor. Yani anlayacağınız üzere iş için ayrı bir Mac kurdum ve orada gpu aktif ve DRM hariç herşey çalışıyor, Eğlence için de ayrı bir Monterey kurdum. Eğlence için olanda da DRM çalışıyor fakat sidecar yok.

EFI klasörünü dosya ekleden yükleyemedim. dosya boyutu büyük diye hata verdi. Google drive yükledim. oradan indirebilirsiniz. Umarım birilerine faydası dokunur. Tam 4 gündür sabaha kadar uğraştım. aynı donanımlara sahip başkası uğraşmasın :D

Efi Klasörü

Ekran Resmi 2022-08-13 11.17.35.png
Ekran Resmi 2022-08-13 11.18.36.png
Ekran Resmi 2022-08-13 11.19.24.png
IMG_0059.jpg
IMG_0060.jpg
IMG_0061.jpg
Ekran Resmi 2022-08-13 10.52.59.png
Ekran Resmi 2022-08-13 10.57.34.png

Son düzenleme:
Anakart Modeli
Gigabyte Aorus Z270x Gaming 7
İşlemci Modeli
Intel i7 7700k
Grafik Kartı
Sapphire Nitro+ Vega 56
Ses Kartı Modeli
Steinberg UR28M
Ağ Aygıtları
Fenvi FV-T919 Wifi Bluetooth (PCI) - Intel Gbit Ethernet ( O.B ) - Killer e2500 Ethernet (O.B)
Disk ve RAM
Samsung 970 Pro 1TB - Samsung 960 Evo 500GB - Samsung 850 Evo 500GB - Gskill Trident-Z 4x8 GB 3200 Mhz
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler