[Başarılı Kurulum] Monterey / Monster Abra A5 V15.2 - OpenCore

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Sizinle paylaşılan EFI klasöründe BOOT ve OC klasörü bulunuyor. Sizin sabit diskin EFI kısmında Boot ve Microsoft klasörleri bulunuyor. Sabit diskin EFI kısmında bulunan Boot isimli klasörü görmezden gelin, silin veya adını değiştirin. Paylaşılan EFI içerisinde gelen BOOT ve OC klasörlerini buraya kopyalayın. Bu kısımda Microsoft - OC - BOOT klasörleri kalmış olacak.
Sistemi açtığınızda Opencore ekranı geldiğinde windows diski görünmüyorsa boşluk tuşuna basın gizli seçenekleri gösterin. Yine görünmüyorsa Reset nvram yapın tekrar gözlemleyin.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

Emirhan1327

APPRENTICE
12 Nis 2022
13
2
21
Sizinle paylaşılan EFI klasöründe BOOT ve OC klasörü bulunuyor. Sizin sabit diskin EFI kısmında Boot ve Microsoft klasörleri bulunuyor. Sabit diskin EFI kısmında bulunan Boot isimli klasörü görmezden gelin, silin veya adını değiştirin. Paylaşılan EFI içerisinde gelen BOOT ve OC klasörlerini buraya kopyalayın. Bu kısımda Microsoft - OC - BOOT klasörleri kalmış olacak.
Sistemi açtığınızda Opencore ekranı geldiğinde windows diski görünmüyorsa boşluk tuşuna basın gizli seçenekleri gösterin. Yine görünmüyorsa Reset nvram yapın tekrar gözlemleyin.
Belirttiğiniz şekilde yaptım fakat yine Windows açılıyor :(
Microsoft isimli dosyanın adını değiştirince Windows boot olmuyor. Reset nvram de yaptım. Direk tüm dosyaları silip opencore dosyaları koysam sorun olur mu? Windows'u görür mü sizce?

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401

Microsoft isimli dosyanın adını değiştirince Windows boot olmuyor. Reset nvram de yaptım. Direk tüm dosyaları silip opencore dosyaları koysam sorun olur mu? Windows'u görür mü sizce?
BOOT ve OC klasörlerini attıktan sonra USB'den yeniden başlatıp Reset NVRAM yaptıktan sonra USB belleği çıkarın.

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3

Emirhan1327

APPRENTICE
12 Nis 2022
13
2
21
Windows'u görmesi için yukarıdaki işlemi yapmak şart mı? Mac'in kendi açılış ekranını kullanamaz mıyım?

BOOT ve OC klasörlerini atıyorum windows'un boot klasörünü siliyorum reset nvram yapınca tekrar windows açılıyor. Çok saçma bi olay ya :D

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Bios ayarlarından kontrol sağlayın. Varsayılan boot girişinde windows bootloader yazıyorsa bunu değiştirip opencore eklediğiniz diski birinci sıraya alın. Mümkünse bios boot ekranının görsellerini paylaşın.
Bir şeyi eksik yapıyorsun, ufak bir ayrıntıyı atlıyor gibisiniz. Sabırlı olun ve ne yaptığınızı kontrol edin ki tekrara düşmeyin.
Anladığım kadarıyla farklı disklere kurulum yaptınız. Bu durumda mac yüklü diskin EFI kısmını mount edip aynı dosyaları windows diskinden buraya taşıyın ve mac yüklü diski bios üzerinden boot sırasında birinci sıraya alın.
Olmazsa daha iyi anlaşılması için terminali açın ve diskutil list kodunu çalıştırıp sonucu paylaşın.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

Emirhan1327

APPRENTICE
12 Nis 2022
13
2
21
Bios ayarlarından kontrol sağlayın. Varsayılan boot girişinde windows bootloader yazıyorsa bunu değiştirip opencore eklediğiniz diski birinci sıraya alın. Mümkünse bios boot ekranının görsellerini paylaşın.
Bir şeyi eksik yapıyorsun, ufak bir ayrıntıyı atlıyor gibisiniz. Sabırlı olun ve ne yaptığınızı kontrol edin ki tekrara düşmeyin.
Anladığım kadarıyla farklı disklere kurulum yaptınız. Bu durumda mac yüklü diskin EFI kısmını mount edip aynı dosyaları windows diskinden buraya taşıyın ve mac yüklü diski bios üzerinden boot sırasında birinci sıraya alın.
Olmazsa daha iyi anlaşılması için terminali açın ve diskutil list kodunu çalıştırıp sonucu paylaşın.
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Evet, 2 farklı diske kurulum sağladım fakat Mac OS'un diskinde Efi bulunmuyor. Sanırım eksik bir şeyler yaptım kurulum sırasında.

Windows diskinin efi bölümünüm içindeki tüm dosyaları silip Mac'in EFi dosyalarını atarsam Windows boot olur mu?

Veya hali hazırda kurulu olan MacOS diskine ek olarak EFI bölümü açamaz mıyım? Eğer açabilirsem Bios ayarlarından ilgili diske öncelik atayabilirim.
Şimdi EFI bölümü oluşturmaya çalışırken komple diski formatladım. MacOS'u kompe sildim yanlışıkla :D. EFI alanı ile beraber nasıl kurulum yapmalıyım?
Tekrar kurulum yaptım ve kurulum sırasında diskte EFI alanı da var fakat 200 MB. Delirmek üzereyim ya her seferinde mutlaka bir sorun çıkıyor. Bir türlü genişletemedim bunu. Sıfırdan kurarken MacOS'u bu alanı daha büyük tutamıyor muyuz?
@yusufklncc Ne yapmalıyım sizce hocam?

Son düzenleme:

destan

APPRENTICE
19 May 2022
2
0
1
Ekran Resmi 2022-05-22 12.09.12.png

evet konuyu takip ediyorum ve çok enteresan bir şekilde arkadaşla aynı hatayı yaşıyorum ne yaptım ise olmadı
artık bıraktım Mac kullanacağım zaman usb yi takıp açıyorum

efendibesiktass

APPRENTICE
22 Eyl 2022
4
0
1
merhabalar,monster abra a5 v15.4 e bu yöntemle kurulum yapıp herhangi bir sorun yaşayan oldu mu? çünkü seri numarası GK5CP4V yi bulamadım da, GK5CP5V/6V için kurulum yapsam sıkıntı olur mu?

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler