[Başarılı Kurulum] MSİ 970-Gaming | FX-8320 | Sapphire R9 280 DualX | MacOs High Sierra Amd V3|

mpower

APPRENTICE
3 May 2020
7
1
21

- Sistem Özellikleri-

İşlemci: AMD FX-8320
Anakart: MSI 970 GAMING
Grafik Kartı: Sapphire R9 280 DualX
Bellek: 8x1 8GB DDR3 Bellek
Disk: 1TB Sata

Kurulumu tamamen bu linkteki şekilde yaptım. Çok detaylı ve güzel anlatılmış emek eden kardeşime çok teşekkür ediyorum:
[Başarılı Kurulum] MSI 970 GAMING & AMD FX-4100 | NVIDIA 9400 GT | macOS High Sierra UEFI - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Kurulum bittikten sonra usbsiz çalıştırmak içinde saygıdeğer adminimizin bu linkte anlattıklarıyla sorunsuz bir şekilde usbsiz açıldı:
ÇÖZÜLDÜ - High Sierra USB Olmadan Boot Etmek - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Usbsiz açtıktan sonra kaşıntı tuttu bu sefer boot ekransız direkt apple logosuyla nasıl açılır diye araştırırken değerli adminimiz tekrar devreye girdi:
ÇÖZÜLDÜ - Açılışta Clover Yerine Direkt Sistem Nasıl Açılır? - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Hepinize tekrardan çok teşekkür ederim. Bu forumdaki paylaşımlar olsun sizin ilginiz olsun çok minnettarız.
Ekran Resmi 2020-05-04 01.15.31-min.png
Ekran Resmi 2020-05-04 01.45.17-min.png
Ekran Resmi 2020-05-04 01.47.07-min.png
Ekran Resmi 2020-05-04 01.47.51-min.png

• Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Eline sağlık.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

niox

APPRENTICE
4 May 2020
17
5
21
Appstore çalıştırmak çok mu zor? Çalıştırabildiniz mi?

BootLoader
OPENCORE
Laptop Modeli
X555LN
Anakart Modeli
GIGABYTE AORUS GAMING K3
İşlemci Modeli
I9-9900
Grafik Kartı
ASUS AMD RADEON R9 270X
Ses Kartı Modeli
REALTEK HD AUDIO
Disk ve RAM
120 GB SSD + 120 GB SSD + 4 TB HDD & 16 GB DDR3 1600 MHZ

mpower

APPRENTICE
3 May 2020
7
1
21
appstore u çalıştırdım. hiç sorun olmadı sadece biraz beklemek gerekiyor açtığınızda ama güncelleme çıktı onu yapim dedim merak edip şuan usbsiz açılmıyor bende o sorunu çözmeye çalışıyorum.

niox

APPRENTICE
4 May 2020
17
5
21
Çalıştırmak için ne yaptınız oturum açmanız yeterli oldumu?

bende usbsiz açamıyorum. Hatta mini usb alacağım sırf bunun için.

BootLoader
OPENCORE
Laptop Modeli
X555LN
Anakart Modeli
GIGABYTE AORUS GAMING K3
İşlemci Modeli
I9-9900
Grafik Kartı
ASUS AMD RADEON R9 270X
Ses Kartı Modeli
REALTEK HD AUDIO
Disk ve RAM

volcy123

APPRENTICE
5 May 2020
7
2
21
Kurulum ekrani icin 1 saati gecik bekledim ama en sonunda dayanamayip kapadim pc yi.

mpower

APPRENTICE
3 May 2020
7
1
21
Kurulum ekrani icin 1 saati gecik bekledim ama en sonunda dayanamayip kapadim pc yi.
Aldığınız hata neydi?
Çalıştırmak için ne yaptınız oturum açmanız yeterli oldumu?

bende usbsiz açamıyorum. Hatta mini usb alacağım sırf bunun için.
evet oturum açtım oldu direkt.

usbsiz harfiyen uygulayın oluyor bu şekilde: ÇÖZÜLDÜ - High Sierra USB Olmadan Boot Etmek - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

sisteminiz benimle aynı mı?

volcy123

APPRENTICE
5 May 2020
7
2
21
Aldığınız hata neydi?

evet oturum açtım oldu direkt.

usbsiz harfiyen uygulayın oluyor bu şekilde: ÇÖZÜLDÜ - High Sierra USB Olmadan Boot Etmek - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

sisteminiz benimle aynı mı?
boot ekranından sonra kurulumu baslatınca siyah ekranda yazılar var gıdım gıdım yukarı kayan öyle kalıyor.rehberdeki arkadas 15-20 dk bekleyince kurulum ekranının geldiğini yazmıs ama bende gelmiyor bir türlü.

mpower

APPRENTICE
3 May 2020
7
1
21
boot ekranından sonra kurulumu baslatınca siyah ekranda yazılar var gıdım gıdım yukarı kayan öyle kalıyor.rehberdeki arkadas 15-20 dk bekleyince kurulum ekranının geldiğini yazmıs ama bende gelmiyor bir türlü.
O gıdım gıdım yazılarda en son yazan yazı nedir?

niox

APPRENTICE
4 May 2020
17
5
21
Yazilar sapitiyor okunmayacak hale geliyor hepsi
bios ayarlarınızı düzgün yapmamış olabilirsiniz. Ya fazla ayar mevcut yada eksik. Birde USB 3.0 bağlantı noktası varsa orayı da kullanabilirsiniz. bende bugün yaptım yüklemeyi aynı problemi yaşadım.
USB 3.0 ile yaptım ben yüklemeyi. Ayrıca sizin problem biostan kaynaklanıyor. Ya fazla ayar mevcut yada eksik ayar.

Son düzenleme:
BootLoader
OPENCORE
Laptop Modeli
X555LN
Anakart Modeli
GIGABYTE AORUS GAMING K3
İşlemci Modeli
I9-9900
Grafik Kartı
ASUS AMD RADEON R9 270X
Ses Kartı Modeli
REALTEK HD AUDIO
Disk ve RAM

volcy123

APPRENTICE
5 May 2020
7
2
21
bios ayarlarınızı düzgün yapmamış olabilirsiniz. Ya fazla ayar mevcut yada eksik. Birde USB 3.0 bağlantı noktası varsa orayı da kullanabilirsiniz. bende bugün yaptım yüklemeyi aynı problemi yaşadım.

USB 3.0 ile yaptım ben yüklemeyi. Ayrıca sizin problem biostan kaynaklanıyor. Ya fazla ayar mevcut yada eksik ayar.
dun usb 3.0 ile denedim 4-5 kez bu sefer yazilar okunakliydi ama herseferinde kendi kendine kapaniyor yazilardan sonra pc anlam veremedim.

amd fx 8350 , m5a99x evo r2.0 sistemim bu anakart ayarlarindan emin degilim.bios gorunumu olarak seninkiyle ayni olduğunu düşünüyorum bu konuda yardımcı olabilir misin?

• Like
Tepkiler: mpower

niox

APPRENTICE
4 May 2020
17
5
21
dun usb 3.0 ile denedim 4-5 kez bu sefer yazilar okunakliydi ama herseferinde kendi kendine kapaniyor yazilardan sonra pc anlam veremedim.

amd fx 8350 , m5a99x evo r2.0 sistemim bu anakart ayarlarindan emin degilim.bios gorunumu olarak seninkiyle ayni olduğunu düşünüyorum bu konuda yardımcı olabilir misin?
Şimdi hocam önce ben bu videoyu izledim. Sanıyorum bios seninde buna yakındır ve daha detaylıdır.

İlk kurulumda bu ayarları yaptım (videoda gördüğün her ayarı tek tek kontrol ettim. Sonra boot sorunu oldu. AFPS dosya sistemi ile alakalı olduğunu düşündüm. Yeniden kurayım dedim. Sonra aynen senin dediğin gibi abuk sabuk ekran bi değişik olup çat kapanmaya başladı. Fark neydi öncekine göre benim diskler 5 tane 3ü normal hdd yaklaşık tb disk var. Onları söktüm kafam karışıyor diye. Fark yok başka ama nedense ilk kurulumda olduğu gibi değil de sistem bu sefer sıkıntı yarattı. Bende optimize defaults F5 ile biosu sıfırladım. Sonra ya dedim ayarlamıyım başlatayım öyle. Başlattım olmadı. Sonra;

[Başarılı Kurulum] MSI 970 GAMING & AMD FX-4100 | NVIDIA 9400 GT | macOS High Sierra UEFI - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu bu arkadaşın yaptığı sistem kurulumuna göre bios ayarlarımı yeniden yaptım. Aynen şunlar:

BIOS Ayarları:
Öncelikle BIOS ayarlarını varsayılana sıfırladım.
Ardından Super IO Configuration bölümünden Serial Port ayarını Disabled olarak değiştirdim.
Sata Mode'un AHCI Mode'da olduğundan emin oldum.
Sistemimdeki SSD'de Windows 10 kurulu olduğundan Windows 8 Mode'u Enabled olarak bıraktım.
Secure Boot'u Disabled olarak bıraktım.
Sistemde Windows 8 Mode açık olduğundan UEFI kurulum yaptım.

Zaten ilk başta f5 yapınca çoğu böyle oluyor. Ancak Secure boot yapmak yetmiyor altta kayıtları da silmek lazım.

Bu şekilde başlattım YEMEDİ.

IOMMU sonra ilk yukarda verdiğim videoda sadece işlemci ile alakalı kısım var. IOMMU muydu neydi onu yaptım. Sonra açıldı.

Resmen deneme yanılma.

Sonra ne dolu biliyonuz mu?

:)

herşey güzel giderken (boot yapamamılştım ses yoktu ona rağmen güzel diyorum) dedim şu appstore hesabımı değiştireyim. Kullanıcı hesabım çat diye silindi. Araştırdım yok şu komut gir bunu yap dedi. Azcık ara vereyim dedim. Sistemi şimdi eski haline getirdim. Macos yok. Laptopta deneyeceğim. Daha önce başka bi laptopa ve netbooka kurmuştum. Netbookta çok şahane oluyor ama bu seferde yazılım kurulmuyor. Appstore yok. Sadece browsing yapabiliyorsun ayrıca wifi kart yok.

Benim şuan ihtiyacım bir tek wifi kartı. Laptopu tümüyle yada kısmi macosa dönüştürcem. Telefonum, tabletim apple ürünleri bu gidişle yakında mac alırım gibi geliyor.

BootLoader
OPENCORE
Laptop Modeli
X555LN
Anakart Modeli
GIGABYTE AORUS GAMING K3
İşlemci Modeli
I9-9900
Grafik Kartı
ASUS AMD RADEON R9 270X
Ses Kartı Modeli
REALTEK HD AUDIO
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: mpower ve volcy123

volcy123

APPRENTICE
5 May 2020
7
2
21
Şimdi hocam önce ben bu videoyu izledim. Sanıyorum bios seninde buna yakındır ve daha detaylıdır.

İlk kurulumda bu ayarları yaptım (videoda gördüğün her ayarı tek tek kontrol ettim. Sonra boot sorunu oldu. AFPS dosya sistemi ile alakalı olduğunu düşündüm. Yeniden kurayım dedim. Sonra aynen senin dediğin gibi abuk sabuk ekran bi değişik olup çat kapanmaya başladı. Fark neydi öncekine göre benim diskler 5 tane 3ü normal hdd yaklaşık tb disk var. Onları söktüm kafam karışıyor diye. Fark yok başka ama nedense ilk kurulumda olduğu gibi değil de sistem bu sefer sıkıntı yarattı. Bende optimize defaults F5 ile biosu sıfırladım. Sonra ya dedim ayarlamıyım başlatayım öyle. Başlattım olmadı. Sonra;

[Başarılı Kurulum] MSI 970 GAMING & AMD FX-4100 | NVIDIA 9400 GT | macOS High Sierra UEFI - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu bu arkadaşın yaptığı sistem kurulumuna göre bios ayarlarımı yeniden yaptım. Aynen şunlar:

BIOS Ayarları:
Öncelikle BIOS ayarlarını varsayılana sıfırladım.
Ardından Super IO Configuration bölümünden Serial Port ayarını Disabled olarak değiştirdim.
Sata Mode'un AHCI Mode'da olduğundan emin oldum.
Sistemimdeki SSD'de Windows 10 kurulu olduğundan Windows 8 Mode'u Enabled olarak bıraktım.
Secure Boot'u Disabled olarak bıraktım.
Sistemde Windows 8 Mode açık olduğundan UEFI kurulum yaptım.

Zaten ilk başta f5 yapınca çoğu böyle oluyor. Ancak Secure boot yapmak yetmiyor altta kayıtları da silmek lazım.

Bu şekilde başlattım YEMEDİ.

IOMMU sonra ilk yukarda verdiğim videoda sadece işlemci ile alakalı kısım var. IOMMU muydu neydi onu yaptım. Sonra açıldı.

Resmen deneme yanılma.

Sonra ne dolu biliyonuz mu?

:)

herşey güzel giderken (boot yapamamılştım ses yoktu ona rağmen güzel diyorum) dedim şu appstore hesabımı değiştireyim. Kullanıcı hesabım çat diye silindi. Araştırdım yok şu komut gir bunu yap dedi. Azcık ara vereyim dedim. Sistemi şimdi eski haline getirdim. Macos yok. Laptopta deneyeceğim. Daha önce başka bi laptopa ve netbooka kurmuştum. Netbookta çok şahane oluyor ama bu seferde yazılım kurulmuyor. Appstore yok. Sadece browsing yapabiliyorsun ayrıca wifi kart yok.

Benim şuan ihtiyacım bir tek wifi kartı. Laptopu tümüyle yada kısmi macosa dönüştürcem. Telefonum, tabletim apple ürünleri bu gidişle yakında mac alırım gibi geliyor.
Yok olmuyor her sekilde denedim her seferinde pc kapaniyor.ben artik yildim.hackintosh maceram baslamadan bitti.ilgilenip cevap yazdigin icin tesekkur ederim.

niox

APPRENTICE
4 May 2020
17
5
21
Yok olmuyor her sekilde denedim her seferinde pc kapaniyor.ben artik yildim.hackintosh maceram baslamadan bitti.ilgilenip cevap yazdigin icin tesekkur ederim.
biraz ara ver üstad. Bende ayarlarımı bir not alayım. Canım sıkılır gene kurarım ben.

BootLoader
OPENCORE
Laptop Modeli
X555LN
Anakart Modeli
GIGABYTE AORUS GAMING K3
İşlemci Modeli
I9-9900
Grafik Kartı
ASUS AMD RADEON R9 270X
Ses Kartı Modeli
REALTEK HD AUDIO
Disk ve RAM
27 Ara 2020
15
11
21
İstanbul,Şanlıurfa
Arkadaşlar lütfen bana yardımcı olursanız sevinirim

Asus A55BM-K
Amd A8-5600K işlemci
4 GB 1333mhz ram
Nvidia GT 9500 1gb
500 GB HDD

sistemim bunlar ve verdiğiniz linkteki imajı açıyorum macos yüklenirken 15 dakika kaldı diyor takılı kalıyor lütfen yardım edin

BootLoader
OC
Laptop Modeli
ACER ASPİRE E1-571G
İşlemci Modeli
İ5-3230M
Grafik Kartı
İNTEL HD 4000
Disk ve RAM
500GB HDD 4GB RAM

niox

APPRENTICE
4 May 2020
17
5
21
Arkadaşlar lütfen bana yardımcı olursanız sevinirim

Asus A55BM-K
Amd A8-5600K işlemci
4 GB 1333mhz ram
Nvidia GT 9500 1gb
500 GB HDD

sistemim bunlar ve verdiğiniz linkteki imajı açıyorum macos yüklenirken 15 dakika kaldı diyor takılı kalıyor lütfen yardım edin
Hocam başka cevap vercekler olacaktır ama amd den intele geçtim yaşadığınız sıkıntılardan dolayı. Açıkcası daha rahat kurulum ve kullanım imkanı buldum. Yine de sıkıntılar war. Raminiz düşük, işlemci sıkıntılı kursanız bile sonradan görebilir, gpu için driver yok benim bildiğim kadarıyla. Şöyle ki bende amd gpu war. Masaüstünü görmüştüm ama sonrası format oldu bende.

BootLoader
OPENCORE
Laptop Modeli
X555LN
Anakart Modeli
GIGABYTE AORUS GAMING K3
İşlemci Modeli
I9-9900
Grafik Kartı
ASUS AMD RADEON R9 270X
Ses Kartı Modeli
REALTEK HD AUDIO
Disk ve RAM
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler