Şimdi hocam önce ben bu videoyu izledim. Sanıyorum bios seninde buna yakındır ve daha detaylıdır.
İlk kurulumda bu ayarları yaptım (videoda gördüğün her ayarı tek tek kontrol ettim. Sonra boot sorunu oldu. AFPS dosya sistemi ile alakalı olduğunu düşündüm. Yeniden kurayım dedim. Sonra aynen senin dediğin gibi abuk sabuk ekran bi değişik olup çat kapanmaya başladı. Fark neydi öncekine göre benim diskler 5 tane 3ü normal hdd yaklaşık tb disk var. Onları söktüm kafam karışıyor diye. Fark yok başka ama nedense ilk kurulumda olduğu gibi değil de sistem bu sefer sıkıntı yarattı. Bende optimize defaults F5 ile biosu sıfırladım. Sonra ya dedim ayarlamıyım başlatayım öyle. Başlattım olmadı. Sonra;
[Başarılı Kurulum] MSI 970 GAMING & AMD FX-4100 | NVIDIA 9400 GT | macOS High Sierra UEFI - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu bu arkadaşın yaptığı sistem kurulumuna göre bios ayarlarımı yeniden yaptım. Aynen şunlar:
BIOS Ayarları:
Öncelikle BIOS ayarlarını
varsayılana sıfırladım.
Ardından
Super IO Configuration bölümünden
Serial Port ayarını
Disabled olarak değiştirdim.
Sata Mode'un
AHCI Mode'da olduğundan emin oldum.
Sistemimdeki SSD'de
Windows 10 kurulu olduğundan
Windows 8 Mode'u
Enabled olarak bıraktım.
Secure Boot'u
Disabled olarak bıraktım.
Sistemde
Windows 8 Mode açık olduğundan
UEFI kurulum yaptım.
Zaten ilk başta f5 yapınca çoğu böyle oluyor. Ancak Secure boot yapmak yetmiyor altta kayıtları da silmek lazım.
Bu şekilde başlattım YEMEDİ.
IOMMU sonra ilk yukarda verdiğim videoda sadece işlemci ile alakalı kısım var. IOMMU muydu neydi onu yaptım. Sonra açıldı.
Resmen deneme yanılma.
Sonra ne dolu biliyonuz mu?
herşey güzel giderken (boot yapamamılştım ses yoktu ona rağmen güzel diyorum) dedim şu appstore hesabımı değiştireyim. Kullanıcı hesabım çat diye silindi. Araştırdım yok şu komut gir bunu yap dedi. Azcık ara vereyim dedim. Sistemi şimdi eski haline getirdim. Macos yok. Laptopta deneyeceğim. Daha önce başka bi laptopa ve netbooka kurmuştum. Netbookta çok şahane oluyor ama bu seferde yazılım kurulmuyor. Appstore yok. Sadece browsing yapabiliyorsun ayrıca wifi kart yok.
Benim şuan ihtiyacım bir tek wifi kartı. Laptopu tümüyle yada kısmi macosa dönüştürcem. Telefonum, tabletim apple ürünleri bu gidişle yakında mac alırım gibi geliyor.