Hepinize tekrardan merhabalar arkadaşlar! Bu formumda sizlere samsung laptopuma yüklediğim mac işletim sisteminden bahsedeceğim.
Öncelikle arkadaşlar çalışan donanımlar:
WIFI
Ethernet
NVidia Ekran Kartı
Çalışmayan donanımlar:
Klavyede numlock kısmı çalışmıyor. Çünkü mac'in modellerinde genellikle numlock yok
Arkadaşlar kurarken ise:
Sata mode = AHCI
Hyperthreading = OFF
Legacy Mode = ON
Bios ayarlarımızda bu şekildeydi. Kurulumu başarı ile bitirdikten sonra sesi aktifleştirmemiz gerekiyor.
Bunun için şu yolu izledim : VoodooHDA 2.9.0 Ses Kurulum Paketi
Daha sonra ekranda problemler yaşadım. MacOs bana 4:3 bir çözünürlük verdi ama ben bunu clover configurator ile screen resolution kısmından benim varsayılan çözünürlüğüm olan "1366x768"'e sonunda çevirdim.
Eveeet! Artık eski bir cihazda hackintosh'umuz hazır! Gönlünüzce kullanabilirsiniz!
Kaynaklar:
osxinfo.net
osxinfo.net
veeee! En önemlisi olan config linkimiz!
config.plist
Öncelikle arkadaşlar çalışan donanımlar:
WIFI
Ethernet
NVidia Ekran Kartı
Çalışmayan donanımlar:
Klavyede numlock kısmı çalışmıyor. Çünkü mac'in modellerinde genellikle numlock yok
Arkadaşlar kurarken ise:
Sata mode = AHCI
Hyperthreading = OFF
Legacy Mode = ON
Bios ayarlarımızda bu şekildeydi. Kurulumu başarı ile bitirdikten sonra sesi aktifleştirmemiz gerekiyor.
Bunun için şu yolu izledim : VoodooHDA 2.9.0 Ses Kurulum Paketi
Daha sonra ekranda problemler yaşadım. MacOs bana 4:3 bir çözünürlük verdi ama ben bunu clover configurator ile screen resolution kısmından benim varsayılan çözünürlüğüm olan "1366x768"'e sonunda çevirdim.
Eveeet! Artık eski bir cihazda hackintosh'umuz hazır! Gönlünüzce kullanabilirsiniz!
Kaynaklar:
VoodooHDA 2.9.0 Ses Kurulum Paketi - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
VoodooHDA, Intel High Definition Audio özellikleriyle uyumlu cihazlar için açık kaynaklı bir ses sürücüsüdür. VoodooHDA bir çok ses denetleyicileri ve kodek bileşenlerine destek verir. Bu sayede Mac OS X AppleHDA'nın tanımadığı ses kodekleri VoodooHDA ile tanıtılabilir. Burada paylaştığımız...
Mac OS X El Capitan Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
******GÜNCEL İMAJ ve REHBER BAĞLANTIDAKİ KONUYA GİDİN****** https://osxinfo.net/konu/macos-el-capitan-intel-ve-amd-kurulum-imaji.23880/ OSXinfo üyeleri için hazırladığımız El Capitan'ın güncel 10.11.6 güncel sürümüdür. İndirme Bağlantıları: İmaj İndir. İmaj Hakkında: İmaj OS X...
config.plist
Ekli dosyalar
-
4.1 KB Görüntüleme: 719
Moderatörün son düzenlenenleri:
- BootLoader
- Opencore 0.7.6
- Laptop Modeli
- Lenovo Z5070
- Anakart Modeli
- NM-A271
- İşlemci Modeli