[Başarılı Kurulum] Tulpar T7 13,1 Catalina

ozankardes

APPRENTICE
21 Mar 2021
6
1
21
Selam,

Monster Tulpar T7 13.1 Cihazıma Catalina kurulumu yaptım. Bu cihaz için direk hazır bir paket yoktu. Benzer cihazı olupta kurmak isteyenler için Opencore EFI klasörünü aşağıda paylaşıyorum.

Cihaz Özellikleri:
7.Nesil Kaby Lake Intel® Core™ i7-7700HQ,
8GB (1x8GB) DDR4L 1.2V 2400MHz,
256GB SSD,
17.3" Full HD 1920x1080 IPS Mat LED Ekran,
6GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX1060 192-Bit DX12

Çalışan Donanımlar:
Kamera
Toucpad
klavye ışığı
Dahili ekran kartı
USB sürücüler
Pil göstergesi ve şarj
Wifi
Bluetoot
Lan

Çalışmayanlar:
Klavye ışığı kapatma
Ekran parlaklığı ayarlama

Denemediklerim:
GTX 1060 2. ekran kartı. Çalıştırmanın bir yolu var ama denemedim. macOS ta sürekli olarak kullanmak için yüklemedim zaten. Pandemide sıkıldık evde olurum olmazmı derken, yeşillik olsun diye yükledim.

Kaynaklar:
Linkteki kirainmoe uygulaması ile 7. nesil bir PC'yi seçip daha sonra opencore configrator ile birçok ayar yapıldı. Özellikle pil için. Kext dosyaları eklenip çıkarıldı. Patch yapıldı. FN tuşları için SSDT düzenlendi. Teşekkürler paylaşan arkadaşa.

Catalina Hackintos imaj dosyası: Bir arkadaş sağolsun hazırlamış Baştan hazırlamama gerek kalmadı uğraştan kurtardı beni. Hazırladığı EFI klasörünü komple silip, aşağıda paylaştığım dosyayı kullanmanız gerekiyor. USB Hazırlama ve kurulumu anlatmış. Ben SAtA SSD'ye kurdum. M2 ssd'de Windows yüklü.

Kurulum önerileri:
1- HDD kullanacaksanız 16gb USB belleğiniz yoksa benim gibi, USB 2.0 portundan bağlayın.
2- Wifi aktifleşmesi için EFI klasörüne koyduğum, airport uygulamasını kurun ve çalıştırın.
3- Fan kontrolü yapabilmek için, yine klasöre koyduğum HWsensor V6'yı özelleştir diyerek tüm seçenekleri tıklayıp kurun. Ve pc açılışında otomatik çalışacak şekilde ayarlayın.
4- Biostan. VT-Virtualization kapalı olsun. Secure boot kapalı olsun. SATA seçimi AHCI olsun. Standartta zaten birtek VT açık oluyor kapatın yeter.
5- SSD'yi APFS olarak formatlayın. Kurulunca Trim enable edersiniz.
6- Yukarıdaki iki likte de standart kurulum prosedürleri çok güzel anlatılmış tekrar dünya gaz bulutuydu diyerek konuya girmeyeceğim.

Kullandığım Opencore EFI ve config:

Birazda ekran görüntüsü gelsin:

Edit1:
Ekran parlaklığı için yama yapıldı. Artık çalışıyor. Ayarlardan kısayol tuşunu F8 ve F9'a almanız gerekiyor.
LCD Ekran için Kext yapıldı artık daha net. Tam istediğim gibi olmadı ama daha iyisini düzenleyince yine dosyayı güncellerim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

The Fame Monster

APPRENTICE
2 Ağu 2018
68
39
71
Merhaba bende Monster Abra A5 v10.3 cihazım için hackintosh yapmıştım. Klavye ışıklarını Tongfang hackintosh utility yazılımı ile kontrol edebiliyorum sizin de işinize yarar umarım.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v10.3
İşlemci Modeli
Intel İ7-7700HQ
Grafik Kartı
HD Graphics 630 & Nvidia 1050ti
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC
Ağ Aygıtları
Intel AC3168 & RT8168
Disk ve RAM
Adata 128GB SSD & Intel 600p 256Gb SSD & WD 1Tb 7200rpm & 16GB 2400MHz

ozankardes

APPRENTICE
21 Mar 2021
6
1
21
Merhaba bende Monster Abra A5 v10.3 cihazım için hackintosh yapmıştım. Klavye ışıklarını Tongfang hackintosh utility yazılımı ile kontrol edebiliyorum sizin de işinize yarar umarım.
Teşekkürler bigi için, benim klavye için Tongfang uyumsuz donanım diyor.

Benim başka bir sorunum var aslında belki bilirsiniz.
Ekran parlaklığını device properties ten device-id 0001619 yaptığımda ayarlayamıyorum 16590000 da ayarlayabiliyorum. Fakat 1659'da color banding oluyor. Neredeyse tüm ID'leri denedim parlaklık ayarı varsa banding var yoksa banding yok. Çok mühim değil de merak ettim. çok uğraştım yapamadım :)

Birde ekran simgeleri vs çok küçük göz yakar cinsten. Çözünürlük düşünce büyüyor ama çözünürlükte düşüyor işte. Muhaffak olamadım simge boyutları ile. HDPI yapınca da çok yüksek çözünürlükte çalışıyor. Fanlar çıldırıyor.

The Fame Monster

APPRENTICE
2 Ağu 2018
68
39
71
bende de ekran parlaklığı bazen çalışıyor bazen çalışmıyordu ama bu uygulama ile çözmüştüm.

ikonlar için bir çözüm bilmiyorum malesef

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v10.3
İşlemci Modeli
Intel İ7-7700HQ
Grafik Kartı
HD Graphics 630 & Nvidia 1050ti
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC
Ağ Aygıtları
Intel AC3168 & RT8168
Disk ve RAM
Adata 128GB SSD & Intel 600p 256Gb SSD & WD 1Tb 7200rpm & 16GB 2400MHz

ozankardes

APPRENTICE
21 Mar 2021
6
1
21
bende de ekran parlaklığı bazen çalışıyor bazen çalışmıyordu ama bu uygulama ile çözmüştüm.

ikonlar için bir çözüm bilmiyorum malesef
Adamsın oldu. Mevcut durumdan daha fazla açamıyorum ama kısabiliyorum oda bir şeydir. Açılışta Max ile açılmasını sağlar kısarım.

• Like
Tepkiler: The Fame Monster

Asprin

APPRENTICE
9 Nis 2019
27
0
1
39
merhabalar bendede Monster Tulpar T7 V14.1 laptop var bir türlü kurulumu yapamadım bios ayarlarımı yaptım senin paylaştığın efi yi attım usb ye kuruluma geçtiğimde elma çıkıyor altında süre ilerliyor tam sona gelirken elma üzerine çizgi geliyor öylece kalıyor benim için efi paylaşabilcek varmı yardımcı olabilirmisiniz bu konuda?
Selam,

Monster Tulpar T7 13.1 Cihazıma Catalina kurulumu yaptım. Bu cihaz için direk hazır bir paket yoktu. Benzer cihazı olupta kurmak isteyenler için Opencore EFI klasörünü aşağıda paylaşıyorum.

Cihaz Özellikleri:
7.Nesil Kaby Lake Intel® Core™ i7-7700HQ,
8GB (1x8GB) DDR4L 1.2V 2400MHz,
256GB SSD,
17.3" Full HD 1920x1080 IPS Mat LED Ekran,
6GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX1060 192-Bit DX12

Çalışan Donanımlar:
Kamera
Toucpad
klavye ışığı
Dahili ekran kartı
USB sürücüler
Pil göstergesi ve şarj
Wifi
Bluetoot
Lan

Çalışmayanlar:
Klavye ışığı kapatma
Ekran parlaklığı ayarlama

Denemediklerim:
GTX 1060 2. ekran kartı. Çalıştırmanın bir yolu var ama denemedim. macOS ta sürekli olarak kullanmak için yüklemedim zaten. Pandemide sıkıldık evde olurum olmazmı derken, yeşillik olsun diye yükledim.

Kaynaklar:
Linkteki kirainmoe uygulaması ile 7. nesil bir PC'yi seçip daha sonra opencore configrator ile birçok ayar yapıldı. Özellikle pil için. Kext dosyaları eklenip çıkarıldı. Patch yapıldı. FN tuşları için SSDT düzenlendi. Teşekkürler paylaşan arkadaşa.

Catalina Hackintos imaj dosyası: Bir arkadaş sağolsun hazırlamış Baştan hazırlamama gerek kalmadı uğraştan kurtardı beni. Hazırladığı EFI klasörünü komple silip, aşağıda paylaştığım dosyayı kullanmanız gerekiyor. USB Hazırlama ve kurulumu anlatmış. Ben SAtA SSD'ye kurdum. M2 ssd'de Windows yüklü.

Kurulum önerileri:
1- HDD kullanacaksanız 16gb USB belleğiniz yoksa benim gibi, USB 2.0 portundan bağlayın.
2- Wifi aktifleşmesi için EFI klasörüne koyduğum, airport uygulamasını kurun ve çalıştırın.
3- Fan kontrolü yapabilmek için, yine klasöre koyduğum HWsensor V6'yı özelleştir diyerek tüm seçenekleri tıklayıp kurun. Ve pc açılışında otomatik çalışacak şekilde ayarlayın.
4- Biostan. VT-Virtualization kapalı olsun. Secure boot kapalı olsun. SATA seçimi AHCI olsun. Standartta zaten birtek VT açık oluyor kapatın yeter.
5- SSD'yi APFS olarak formatlayın. Kurulunca Trim enable edersiniz.
6- Yukarıdaki iki likte de standart kurulum prosedürleri çok güzel anlatılmış tekrar dünya gaz bulutuydu diyerek konuya girmeyeceğim.

Kullandığım Opencore EFI ve config:

Birazda ekran görüntüsü gelsin:

Edit1:
Ekran parlaklığı için yama yapıldı. Artık çalışıyor. Ayarlardan kısayol tuşunu F8 ve F9'a almanız gerekiyor.
LCD Ekran için Kext yapıldı artık daha net. Tam istediğim gibi olmadı ama daha iyisini düzenleyince yine dosyayı güncellerim.
Bendede Monster Tulpar T7 V14.1 var 3 gündür Catalina kurmaya çalışıyorum sürekli hata sorunla boğuşmaktan gına geldi daha kuruluma başlamadan sürekli siyah ekran da hata kodları aldım bir türlü ilerletemedim sonunda bi EFI buldum bu sayede en azından yükleme sayfasına gelebildim fakat buseferde yükleme yarıda hep dondu senin paylaştığın EFI indirdim içinden sadece config.plist bendeki çalılşanla değiştirdim çünkü senin config.plist bende hiç çalışmadı böylece yüklemeyide tamamladı ama bukez son elma dolmasında yarıda kaldı dondu defalarca tekrarladım hep en son elmada yarıda dondu kaldı sistemimiz hemen hemen aynı neden senin EFI de sorun yaşadım bilmiyorum yardımcı olurmusun bu konuda? güncel EFI ni paylaşsan denesem tekrar?

Son düzenleme:

ozankardes

APPRENTICE
21 Mar 2021
6
1
21
merhabalar bendede Monster Tulpar T7 V14.1 laptop var bir türlü kurulumu yapamadım bios ayarlarımı yaptım senin paylaştığın efi yi attım usb ye kuruluma geçtiğimde elma çıkıyor altında süre ilerliyor tam sona gelirken elma üzerine çizgi geliyor öylece kalıyor benim için efi paylaşabilcek varmı yardımcı olabilirmisiniz bu konuda?

Bendede Monster Tulpar T7 V14.1 var 3 gündür Catalina kurmaya çalışıyorum sürekli hata sorunla boğuşmaktan gına geldi daha kuruluma başlamadan sürekli siyah ekran da hata kodları aldım bir türlü ilerletemedim sonunda bi EFI buldum bu sayede en azından yükleme sayfasına gelebildim fakat buseferde yükleme yarıda hep dondu senin paylaştığın EFI indirdim içinden sadece config.plist bendeki çalılşanla değiştirdim çünkü senin config.plist bende hiç çalışmadı böylece yüklemeyide tamamladı ama bukez son elma dolmasında yarıda kaldı dondu defalarca tekrarladım hep en son elmada yarıda dondu kaldı sistemimiz hemen hemen aynı neden senin EFI de sorun yaşadım bilmiyorum yardımcı olurmusun bu konuda? güncel EFI ni paylaşsan denesem tekrar?
Senin bilgisayarın 8. nesil benim EFI 7. nesil için çalışmaz.
Releases · kirainmoe/tongfang-hackintosh-utility · GitHub

bu yukarıdaki linkten tongfang utulity'i indir. 8. nesil vir bilgisayarı seç EFI'ni o oluştursun. Açılacaktır. Sonrası ince ayar. Kext vs vs

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler