Selam,
Monster Tulpar T7 13.1 Cihazıma Catalina kurulumu yaptım. Bu cihaz için direk hazır bir paket yoktu. Benzer cihazı olupta kurmak isteyenler için Opencore EFI klasörünü aşağıda paylaşıyorum.
Cihaz Özellikleri:
7.Nesil Kaby Lake Intel® Core™ i7-7700HQ,
8GB (1x8GB) DDR4L 1.2V 2400MHz,
256GB SSD,
17.3" Full HD 1920x1080 IPS Mat LED Ekran,
6GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX1060 192-Bit DX12
Çalışan Donanımlar:
Kamera
Toucpad
klavye ışığı
Dahili ekran kartı
USB sürücüler
Pil göstergesi ve şarj
Wifi
Bluetoot
Lan
Çalışmayanlar:
Klavye ışığı kapatma
Ekran parlaklığı ayarlama
Denemediklerim:
GTX 1060 2. ekran kartı. Çalıştırmanın bir yolu var ama denemedim. macOS ta sürekli olarak kullanmak için yüklemedim zaten. Pandemide sıkıldık evde olurum olmazmı derken, yeşillik olsun diye yükledim.
Kaynaklar:
Linkteki kirainmoe uygulaması ile 7. nesil bir PC'yi seçip daha sonra opencore configrator ile birçok ayar yapıldı. Özellikle pil için. Kext dosyaları eklenip çıkarıldı. Patch yapıldı. FN tuşları için SSDT düzenlendi. Teşekkürler paylaşan arkadaşa.
github.com
Catalina Hackintos imaj dosyası: Bir arkadaş sağolsun hazırlamış Baştan hazırlamama gerek kalmadı uğraştan kurtardı beni. Hazırladığı EFI klasörünü komple silip, aşağıda paylaştığım dosyayı kullanmanız gerekiyor. USB Hazırlama ve kurulumu anlatmış. Ben SAtA SSD'ye kurdum. M2 ssd'de Windows yüklü.
osxinfo.net
Kurulum önerileri:
1- HDD kullanacaksanız 16gb USB belleğiniz yoksa benim gibi, USB 2.0 portundan bağlayın.
2- Wifi aktifleşmesi için EFI klasörüne koyduğum, airport uygulamasını kurun ve çalıştırın.
3- Fan kontrolü yapabilmek için, yine klasöre koyduğum HWsensor V6'yı özelleştir diyerek tüm seçenekleri tıklayıp kurun. Ve pc açılışında otomatik çalışacak şekilde ayarlayın.
4- Biostan. VT-Virtualization kapalı olsun. Secure boot kapalı olsun. SATA seçimi AHCI olsun. Standartta zaten birtek VT açık oluyor kapatın yeter.
5- SSD'yi APFS olarak formatlayın. Kurulunca Trim enable edersiniz.
6- Yukarıdaki iki likte de standart kurulum prosedürleri çok güzel anlatılmış tekrar dünya gaz bulutuydu diyerek konuya girmeyeceğim.
Kullandığım Opencore EFI ve config:
Birazda ekran görüntüsü gelsin:

Edit1:
Ekran parlaklığı için yama yapıldı. Artık çalışıyor. Ayarlardan kısayol tuşunu F8 ve F9'a almanız gerekiyor.
LCD Ekran için Kext yapıldı artık daha net. Tam istediğim gibi olmadı ama daha iyisini düzenleyince yine dosyayı güncellerim.
Monster Tulpar T7 13.1 Cihazıma Catalina kurulumu yaptım. Bu cihaz için direk hazır bir paket yoktu. Benzer cihazı olupta kurmak isteyenler için Opencore EFI klasörünü aşağıda paylaşıyorum.
Cihaz Özellikleri:
7.Nesil Kaby Lake Intel® Core™ i7-7700HQ,
8GB (1x8GB) DDR4L 1.2V 2400MHz,
256GB SSD,
17.3" Full HD 1920x1080 IPS Mat LED Ekran,
6GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX1060 192-Bit DX12
Çalışan Donanımlar:
Kamera
Toucpad
klavye ışığı
Dahili ekran kartı
USB sürücüler
Pil göstergesi ve şarj
Wifi
Bluetoot
Lan
Çalışmayanlar:
Klavye ışığı kapatma
Ekran parlaklığı ayarlama
Denemediklerim:
GTX 1060 2. ekran kartı. Çalıştırmanın bir yolu var ama denemedim. macOS ta sürekli olarak kullanmak için yüklemedim zaten. Pandemide sıkıldık evde olurum olmazmı derken, yeşillik olsun diye yükledim.
Kaynaklar:
Linkteki kirainmoe uygulaması ile 7. nesil bir PC'yi seçip daha sonra opencore configrator ile birçok ayar yapıldı. Özellikle pil için. Kext dosyaları eklenip çıkarıldı. Patch yapıldı. FN tuşları için SSDT düzenlendi. Teşekkürler paylaşan arkadaşa.
GitHub - sutsurup/MONSTER-Hackintosh: Hackintosh config for MONSTER Abra/Tulpar series. Run macOS on your MONSTER Notebook.
Hackintosh config for MONSTER Abra/Tulpar series. Run macOS on your MONSTER Notebook. - sutsurup/MONSTER-Hackintosh
Catalina Hackintos imaj dosyası: Bir arkadaş sağolsun hazırlamış Baştan hazırlamama gerek kalmadı uğraştan kurtardı beni. Hazırladığı EFI klasörünü komple silip, aşağıda paylaştığım dosyayı kullanmanız gerekiyor. USB Hazırlama ve kurulumu anlatmış. Ben SAtA SSD'ye kurdum. M2 ssd'de Windows yüklü.
macOS Catalina AMD & Intel Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
**********GÜNCEL İMAJ ve REHBER İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TAKİP EDİN********* https://osxinfo.net/konu/macos-catalina-intel-ve-amd-kurulum-imaji.23972/ Apple yeni macOS işletim sistemi macOS 10.15 Catalina 'yı dün itibari ile kullanıma sundu. Bizde sizler için hemen kurulum imajını hazırladık...
Kurulum önerileri:
1- HDD kullanacaksanız 16gb USB belleğiniz yoksa benim gibi, USB 2.0 portundan bağlayın.
2- Wifi aktifleşmesi için EFI klasörüne koyduğum, airport uygulamasını kurun ve çalıştırın.
3- Fan kontrolü yapabilmek için, yine klasöre koyduğum HWsensor V6'yı özelleştir diyerek tüm seçenekleri tıklayıp kurun. Ve pc açılışında otomatik çalışacak şekilde ayarlayın.
4- Biostan. VT-Virtualization kapalı olsun. Secure boot kapalı olsun. SATA seçimi AHCI olsun. Standartta zaten birtek VT açık oluyor kapatın yeter.
5- SSD'yi APFS olarak formatlayın. Kurulunca Trim enable edersiniz.
6- Yukarıdaki iki likte de standart kurulum prosedürleri çok güzel anlatılmış tekrar dünya gaz bulutuydu diyerek konuya girmeyeceğim.
Kullandığım Opencore EFI ve config:
Birazda ekran görüntüsü gelsin:

Edit1:
Ekran parlaklığı için yama yapıldı. Artık çalışıyor. Ayarlardan kısayol tuşunu F8 ve F9'a almanız gerekiyor.
LCD Ekran için Kext yapıldı artık daha net. Tam istediğim gibi olmadı ama daha iyisini düzenleyince yine dosyayı güncellerim.
Ekli dosyalar
-
996.3 KB Görüntüleme: 347
-
586.9 KB Görüntüleme: 215
-
528.7 KB Görüntüleme: 214
-
678.9 KB Görüntüleme: 215
-
625.6 KB Görüntüleme: 209
Son düzenleme: