Casper X400.1065 Yaşanan Sorunlar

Nurulemin

APPRENTICE
20 Mar 2021
56
10
21
Merhaba diğer konuda kurulum kaynaklı problemler yaşamıştım ancak nihayet o sorunu aştım, sistemimde çalışmayanlar bunlar;

Batarya çalışmıyor, % şeklinde donuk gözüküyor, güç kaynağına geçince güncellemiyor, batarya sabit kalıyor kapanıp açınca % normale dönüyor.
Bluetooth sistem sistem raporunda görünüyor ama aç dediğimde dönüyor dönüyor açılmıyor.
Ekran kartını tanıttım ama hami çıkışı kullanılmıyor yansıtamıyorum.
Cihaz uykuya giremiyor, uyut diyince bazen uyumadan tekrar ekran geliyor bazende uykuya geçmeye çalışırken anormal yeniden başlatılıyor.

Bunlar ile ilgili desteğinize ihtiyacım var, bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Efi Link ; EFI/BOOT/BOOTx64.efi and 324 more files

Sistem raporu ektedir.

Ekli dosyalar

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
Bunu bi dene.
Uyku uzun bir iş. USB Port yaması yapmakla başlayabilirsin.

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3

Nurulemin

APPRENTICE
20 Mar 2021
56
10
21
Bunu bi dene.
Uyku uzun bir iş. USB Port yaması yapmakla başlayabilirsin.
Teşekkürler,
Batarya ile başlayayım, ecenabler kexti denedim benim sorunumu çözemedi sanırım dsdt yama yapmak gerekiyor, yama işini yapamadım ben
usb port yamasını yaptım gereksiz görünen usb portlarını sildim onda problem yok
BT için kext kullandım ama sistem raporunda göründü ama çalışmadı, aynı şekilde wifi kext çalıştırdım o sorunsuz çalıştı
bu arada trackpad de ayarlarda kapalı görünüyor, ama normal olarak çalışıyor sadece fonksiyonları görmüyor, muhtemelen batarya algılamadığı için olabilir diye düşünüyorumm.

• Like
Tepkiler: yusufklncc

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
  • Batarya için evet DSDT ardından SSDT yaması yapmalısın o zaman. Şu an benim laptobumda da yaşıyorum bu sorunu. DSDT yapmasını biliyorum ancak SSDT de yapmama rağmen windowsta görme sıkıntıları yaşıyordu. Şimdilik böyle kullanıyorum.
  • USB Port yaptıysan genel o rehberi takip et.
  • BT için son sürüm kullan kextleri
    • BlueToolFixup
    • IntelBluetoothFirmware
  • Hayır aslında batarya tanındı ise yani ikonu varsa gözükmeli. Touchpad modelin nedir PS2 mi Synaptics mi I2C mi

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3

jausska

APPRENTICE
23 Haz 2021
53
11
21
Hocam sanırım benim konuma da sormuşsunuz. Ben de sizi yaşadığınız sorunların aynısını Catalina'da yaşıyorum. Sorunları çözemedim mecburen windowsa döndüm. Proje gerçekleştirdiğim için stabil bir sisteme ihtiyacım var maalesef. Ek olarak siz en azından monterey kurulumunu yapabilmişsiniz. Ben catalinadan üstünü henüz kuramadım. Şuanda tekrardan macos kurmak için bir şevk geldi bana. Eğer sorunları çözebilirsem paylaşırım sizinle.

Yaşadığımız sorunlar birebir aynı şuanda..

Laptop Modeli
Caper X-400
İşlemci Modeli
I3 1005G1
Grafik Kartı
Intel UHD G1
Ağ Aygıtları
Wifi Kartı: Intel Wireless AC 9462
Disk ve RAM
240 GB M2 SSD DDR4 8G RAM

Nurulemin

APPRENTICE
20 Mar 2021
56
10
21
Hocam sanırım benim konuma da sormuşsunuz. Ben de sizi yaşadığınız sorunların aynısını Catalina'da yaşıyorum. Sorunları çözemedim mecburen windowsa döndüm. Proje gerçekleştirdiğim için stabil bir sisteme ihtiyacım var maalesef. Ek olarak siz en azından monterey kurulumunu yapabilmişsiniz. Ben catalinadan üstünü henüz kuramadım. Şuanda tekrardan macos kurmak için bir şevk geldi bana. Eğer sorunları çözebilirsem paylaşırım sizinle.

Yaşadığımız sorunlar birebir aynı şuanda..
Merhaba, memnun olurum ben efi paylaşmıştım sen onunla kurulumu yap eksikleri not olarak yazmıştım

jausska

APPRENTICE
23 Haz 2021
53
11
21
Merhaba, memnun olurum ben efi paylaşmıştım sen onunla kurulumu yap eksikleri not olarak yazmıştım
Hocam sizin EFI bende hata veriyor. daha doğrusu sürekli acpi hatası akıyor ekranda

Laptop Modeli
Caper X-400
İşlemci Modeli
I3 1005G1
Grafik Kartı
Intel UHD G1
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

jausska

APPRENTICE
23 Haz 2021
53
11
21
Aynı model ise notebook hata vermesine imkan yok
İmzanızda gördüm şimdi model olarak aynı değil sizin işlemci ve muhtemelen Anakart modeli farklıdır, deneye deneye bulmanız gerekecek maalesef
Haklısınız hocam ama çok garip ya, Catalinada sorun olmadan kurulum yapabiliyorum. BigSur ve Montereyde patlıyor. Haftasonu daha detaylı bakacağım artık..

Laptop Modeli
Caper X-400
İşlemci Modeli
I3 1005G1
Grafik Kartı
Intel UHD G1
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM