ÇÖZÜLDÜ Casper X400 Kurulum Hata| HID: Legacy shim 2 Takılı kalıyor

jausska

APPRENTICE
23 Haz 2021
53
11
21
İyi forumlar herkese, dün gece imzamda belirtilen cihaz için macos kurulabilir mi diye sormuştum, şuanda kurulum için uğraşmaktayım. İ3 1005G1 işlemcim ice like model olduğu için config dosyalarından uygun olan .plist dosyayasının adını düzenledim. ACPI bölümünden SSDT-EC-LAPTOP.aml dosyası SSDT-EC.aml olarak, SSDT-EC-USBX-LAPTOP.aml dosyasını da SSDT-EC-USBX.aml olarak güncelledim. ardından BIOS ayarlamalarını yaptım ve usb ile boot ettim. Ardından reset nvram yaptım ve kurulum bölümüne geçtim. Bu noktada HID: Legacy shim 2 yazısında kurulum takılı kaldı. aynı zamanda takılı kalmadan önce bir kere restart atıyor. Sizinle ekran görüntüsünü ve log dosyasını paylaşacağım. Yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Laptop Modeli
Caper X-400
İşlemci Modeli
I3 1005G1
Grafik Kartı
Intel UHD G1
Ağ Aygıtları
Wifi Kartı: Intel Wireless AC 9462
Disk ve RAM
240 GB M2 SSD DDR4 8G RAM

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,680
9,469
4,401
1.Bios/CSM/disable
2.config.plist/Misc/Security/SecureBootModel/Disabled

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: jausska

jausska

APPRENTICE
23 Haz 2021
53
11
21
1.Bios/CSM/disable
2.config.plist/Misc/Security/SecureBootModel/Disabled
1) BIOS tarafında CSM ayarını bulamadım.
2) config dosyasında belirttiğiniz yer default olarak disble konumdaydı

Bir çözüm olmadı kısacası. Forumda bir kişinin daha x400 cihaza kurulum yapabildiğini gördüm ama onun işlemcisi farklı sadece. Neden burada kalıyor anlayamıyorum
@KaoS Yardımcı olabilir misiniz hocam? sizce problem nedir?
Bütün günümü buna ayırdım, en ufak bilgi bulamadım. Kurulumdan vazgeçiyorum. @strangerone yardımcı olmak için cevap yazdığın için teşekkür ederim. İyi forumlar.

Son düzenleme:
Laptop Modeli
Caper X-400
İşlemci Modeli
I3 1005G1
Grafik Kartı
Intel UHD G1
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

jausska

APPRENTICE
23 Haz 2021
53
11
21
Başka bi kurulum da görüşürüz :)
Sanırım usb portlarıyla alakalı bir sorundu. Yabancı forumlarda usb 3 yerine 2.0 deneyin usb3 bu hataya sebep olabiliyor yazmışlar ama maalesef bende usb2.0 portu yok. Sağlık olsun. Hakkında en az bilginin olduğu hataya denk gelmişim :D

Laptop Modeli
Caper X-400
İşlemci Modeli
I3 1005G1
Grafik Kartı
Intel UHD G1
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
K

kleyn

Guest
Sanırım usb portlarıyla alakalı bir sorundu. Yabancı forumlarda usb 3 yerine 2.0 deneyin usb3 bu hataya sebep olabiliyor yazmışlar ama maalesef bende usb2.0 portu yok. Sağlık olsun. Hakkında en az bilginin olduğu hataya denk gelmişim :D
Bir çok neden bu hataya sebep olabilir usb 2.0 la deneyincede bi şey değişmiyor genelde.

jausska

APPRENTICE
23 Haz 2021
53
11
21
Bir çok neden bu hataya sebep olabilir usb 2.0 la deneyincede bi şey değişmiyor genelde.
Aynen öyle muhtemelen sadece usb ile alakalı değildi, forumda benim bilgisayarımla aynı ana kartı kullanan, işlemcisi farklı(o da 10. nesil iceliketı) bir kurulum görünce sevinmiştim ama olmadı belki başka zamana :)

Laptop Modeli
Caper X-400
İşlemci Modeli
I3 1005G1
Grafik Kartı
Intel UHD G1
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
K

kleyn

Guest
Aynen o arkadaş görünce bu hatayı çözümünü söyler diye düşünüyorum.

• Like
Tepkiler: jausska

jausska

APPRENTICE
23 Haz 2021
53
11
21
Laptop Modeli
Caper X-400
İşlemci Modeli
I3 1005G1
Grafik Kartı
Intel UHD G1
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

jausska

APPRENTICE
23 Haz 2021
53
11
21
İyi çalışmalar kolay gelsin :)
Hocam iyi geceler dilerim. Bigsura sinirlendikten sonra arkada MacOs Catalina imageı indiriyordum. Anlamadığım şekilde o image çalıştı. Şuanda kurulumunu yapıyor. Çok yorulduğum için kendi kendine boot edilebilir hale getirdikten sonra yarın uğraşacağım detaylarıyla. İce Lake işlemci configi bile kullanmamıştım. Comet Lake configi ile şuan kurulumda. Yarın sorun yaşarsam buradan güncelleme geçerim.

Not: Bu kuruluma geçmiş olması sorunun sistemimle veya bios ile alakalı olmadığını gösteriyor. Bigsur için sınavlarımın olmadığı başka bir zamanda daha detaylı ilgileneceğim. Hadi hayırlısı bakalım. Catalina da güzeldir :)
Edit: Kurulum bitti, daha da şaşkınım. Dahili grafik kartı ve işlemci tanınmış olarak kurulum bitti. Yarın için Ses, Ethernet, wifi ve touchpad driverları dışında eksiğim kalmadı. Başarılı olacak gibi hocam :)
Edit 2: Bugün sınavdan hemen önce Wi-fi kartını tanıtma işini halledeyim dedim. Şuanda Heliport sayesinde wi-fi çalışır hale getirildi. Kaynak olarak bu forumdaki şu konuyu=>Konu Linki referans aldım. Touchpad ise çalışır durumda ama istediğim kadar kullanışlı değil. Driver eklemeye çalışacağım ama sonraki mesele o.

Sırada ses var... Akşama kadar halledersem güncelleme geçerim. İyi forumlar.
An itibariyle Ses Sürücüleri de eklendi çalışır hale getirildi :D Şimdi ufak eklemeler yapacağım onun dışanda başarılı bir kurulum oldu. Bu konuyu başarılı kurulumlar bölümüne ekleyebilirim. Şu ufak düzenlemelerden sonra yine güncellerim. İyi forumlar.
[BAŞARILI KURULUM] Sorunsuz bir şekilde Ses, Touchpad, Wi-Fi, Ethernet, İşlemci, Dahili GPU, Web Kamera, pil gücü yönetimi sürücüleriyle birlikte eklendi. Sorunsuza yakın bir konumdayız. Şuan tek eksiğim uyku modu vs gibi ayarlar kaldı. Onları da zamana yayarak rahatça çözerim. Derin bir oh çekebilirim artık...

Moderatörün son düzenlenenleri:
Laptop Modeli
Caper X-400
İşlemci Modeli
I3 1005G1
Grafik Kartı
Intel UHD G1
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

Nurulemin

APPRENTICE
20 Mar 2021
56
10
21
Selam, bende de bu modelin i7 versiyonlu olanı var rica etsem destek olabilir misin ? Ve şuan memnun musun eksikleri nelerdir ?

Moderatörün son düzenlenenleri: