ÇÖZÜLDÜ Catalina Karıncalı ekran sorunu

Bu konudaki mesaj 2 en iyi cevap olarak seçildi.

feritcik

APPRENTICE
17 Kas 2019
29
4
21
Yeniden hepinize merhabalar. Maç bilgisayarlara olan sevgim ve merakımla hackintosh dünyasına yeni adım attım. Forumdaki catalina kurulum imajı rehberi ile kurulumu sağladım. Ve başarılı bir kurulum aldım. İnternet ses çıkışı vb. (iMessage ve FaceTime daha denemedim) çalışıyor. Ancak sorun tam olarak şurada ki kurulum esnasında Apple logosundan sonra karıncalı ekran alıyordum ve hdmi kablosunu (dönüştürücü Hdmi to vga kullanıyorum) çıkarıp takınca bu durumdan kurtuluyordum ve başarılı bir şekilde kurulum yaptım. Kurulum süresinde enteresan bir biçimde hep düşük çözünürlük ile kurulum yaptım. Ama sistem açılınca tercihlerden ekran menüsünden 1080p olarak ayarlayınca bu sorunum çözüldü. Sistemi ilk kez açtığımda (kurulumdan sonra) grafik hızlandırmadan hızlı ve akıcı videoları kare atlamadan oynatmaya kadar mükemmel bir ekran performansı alıyordum. Sonrasında ise clover boot loaderi yine bu sitedeki Mojave rehber videosuna göre kurdum. Ve içersine aynı videoda gösterdiği gibi kurulum sonrası kullanıcaklar klasöründen kendi configimi attım. Ve sonra test amaçlı sistemi yeniden başlattığımda clovera ulaştım sistemi açtım (usbsiz yani başarılı) ve Apple logosuna ulaştım. Ardından hemen 1 sniye sonra ekranım yine aynı şekilde karıncalı ekrana döndü ve her hdmi kablosunu takıp çıkardığımda 5 saniyeliğine düzeliyor sonra yine karıncalı ekrana dönüyor. Ne yapmam lazım forumda bununla alakalı konuları inceledim ama bir çare bulamadım dediğim gibi yeniyim bazı şeyleri de tam anlamadım. Acaba configle bir alakası var mıdır?
Sistem Özellikleri
•İntel çörek i5 6500
•msi b100m gaming no.1 series anakart
•8 GB ddr4 RAM.
•Ekran kartı olarak onboard kullanıyorum yani İntel hd graphics530dan görüntü alıyorum.
Sonradan gelen güncelleme (21:24)= USByi takip ordan boot edip denedim ancak nafile aynı şeyi hala yaşıyorum.

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Clover Bootloader kurulumundan sonra sadece Config atman yeterli değil. Catalina imajı içindeki güncel Whatevergreenkext, Lilu vs bunları da atıp denemelisin. Ek olarak İmaj içindeki kurlum sonrası içindeki config dosyaları özellikler belirtiyoruz ki, laptop cihazlar için, masaüstü cihazlar için değil. Senin config dosyanda yapman gereken;
SMBIOS olarak iMac 17,1 kullanmak.
Graphic / ig-platform ID= 0x19320001 ayarlamak
Graphic / Inject ID = Aktif etmek
Bunların yanında dönüştürücüler de sağlıklı sonuç vermiyor çoğu zaman. Zira VGA desteği yok. Bu bağlamda direk portları denemelisin. DP-DP, DVI-DVI ya da HDMI-HDMI gibi.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

feritcik

APPRENTICE
17 Kas 2019
29
4
21
Dünkü olaydan sonra yeniden Windows yükledim. Şimdi belleğe yazdırdığım config'in içinden dediğiniz şeyleri değiştirerek tekrardan deneyeceğim. Ayrıca Whatevergreenkext, Lilu vs. demişsiniz ben direk kext klasörünü kopyala yapıştır yapmıştım lilunun ne olduğunu da bilmiyorum bu konuda neleri atmam gerek daha açık yazarsanız anlayabilirim. Dün sizin majove için olan clover videosunu izlerken siz klasörün içine bir de driver64x gibi bir klasör vardı onu da attınız benim kurduğum cloverın efi diskinde öyle bir klasör yoktu ancak ben yinede bellekten masaüstüne kopyaladığım efi klasöründen onu da attım atmama gerek var mı sizce. Gönül isterdi ki gerçekten dönüştürücüyle uğraşmayayım evde binlerce hdmi kablosu dolu ancak monitörümde bir tek vga girişi olduğundan böyle idare ediyorum. Şimdi ben belleğe yazdırdığım sizin imajınız içersindeki config'in içinde dediğiniz kısımları bulup değiştiricem. Başka bir şey yapmama gerek var mı acaba. Dönüşlerinizi bekliyorum ayrıca çok özür dilerim biraz cahilim :(.
Clover Bootloader kurulumundan sonra sadece Config atman yeterli değil. Catalina imajı içindeki güncel Whatevergreenkext, Lilu vs bunları da atıp denemelisin. Ek olarak İmaj içindeki kurlum sonrası içindeki config dosyaları özellikler belirtiyoruz ki, laptop cihazlar için, masaüstü cihazlar için değil. Senin config dosyanda yapman gereken;
SMBIOS olarak iMac 17,1 kullanmak.
Graphic / ig-platform ID= 0x19320001 ayarlamak
Graphic / Inject ID = Aktif etmek
Bunların yanında dönüştürücüler de sağlıklı sonuç vermiyor çoğu zaman. Zira VGA desteği yok. Bu bağlamda direk portları denemelisin. DP-DP, DVI-DVI ya da HDMI-HDMI gibi.
Sanırım ben yanlış anladım burda config dosyası demişsiniz ben de config dosyasını notepad ile açıp dediğiniz şeyleri bulmaya çalıştım ancak bulamadım. O dediğiniz ayarları nerden yapmam gerek?

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
O ayarları kurulum yaptıktan sonra macOS üzerinde config dosyanı Clover Configurator ile açıp yapacaksın.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3

feritcik

APPRENTICE
17 Kas 2019
29
4
21
O ayarları kurulum yaptıktan sonra macOS üzerinde config dosyanı Clover Configurator ile açıp yapacaksın.
anladım teşekkür ederim ancak şöyle bir sorun var ki şu an macos kurulu değil ve yeniden kurmak istediğimde clover ekranına ulaşıyorum sonra kuruluma başlıyorum terminal kodlarından sonra apple logosunu görüyorum ve bar dolmaya başladığı gibi benim ekranım karıncalı ekran oluyor. Sonra kabloyu çıkarıp yeniden takıyorum 5 saniye sonra yine görüntü gidiyor. Oysa şu an 2 saatir Windows kullanıyorum ve ekran açık hiç bir karıncalanma ile karşılaşmadım. Ne yapmam gerek. Bu koşullar altında tak çıkar tak çıkar yapa yapa 2,5 günde anca başarılı kurulum alırım yoksa :LOL:. Yardımlarını bekliyorum.
Hocam?
Gerçekten yardımınıza ihtiyacım var keşke biraz dahi olsa konuyla ilgili bilgim olsa ve kendi başıma bir şeyler deneyebilsem ama işte hiç bir fikrim yok neden dolayı kaynaklanıyor veya nasıl çözerim. Kusura bakmayın başınızı ağrıtmak istemezdim böyle absürt şeylerle ama fikirlerinizi ve yönergelerinizi bekliyorum. kolay gelsin :giggle:.
Yardimci olucak misiniz?
@KaoS hocam bir fikriniz var mı?
Hocam tamamdır konu çözülmüştür kitleyebilirsiniz. Çözme sürecim şöyle; ilk baş farklı imajlar denedim ancak başarılı olamadım. Bunun üzerine farklı bir bootloader kurulumu yapıp onu da kullanınca aynı sonuçla karşılaştım. Bunun üzerine bilgisayarı salona götürüp bir de direk hdmi to hdmi şekilinde televizyonda denedim. Sonra bir de dönüştürücüyle denedim. Sorunum çok açık dönüştürücüden kaynaklı bir problem yaşıyorum. Bir süre vga destekleyen bir sürümle kullanıp sonra hdmi bir monitör alırım. iyi forumlar ?

Son düzenleme:
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler