Yeniden hepinize merhabalar. Maç bilgisayarlara olan sevgim ve merakımla hackintosh dünyasına yeni adım attım. Forumdaki catalina kurulum imajı rehberi ile kurulumu sağladım. Ve başarılı bir kurulum aldım. İnternet ses çıkışı vb. (iMessage ve FaceTime daha denemedim) çalışıyor. Ancak sorun tam olarak şurada ki kurulum esnasında Apple logosundan sonra karıncalı ekran alıyordum ve hdmi kablosunu (dönüştürücü Hdmi to vga kullanıyorum) çıkarıp takınca bu durumdan kurtuluyordum ve başarılı bir şekilde kurulum yaptım. Kurulum süresinde enteresan bir biçimde hep düşük çözünürlük ile kurulum yaptım. Ama sistem açılınca tercihlerden ekran menüsünden 1080p olarak ayarlayınca bu sorunum çözüldü. Sistemi ilk kez açtığımda (kurulumdan sonra) grafik hızlandırmadan hızlı ve akıcı videoları kare atlamadan oynatmaya kadar mükemmel bir ekran performansı alıyordum. Sonrasında ise clover boot loaderi yine bu sitedeki Mojave rehber videosuna göre kurdum. Ve içersine aynı videoda gösterdiği gibi kurulum sonrası kullanıcaklar klasöründen kendi configimi attım. Ve sonra test amaçlı sistemi yeniden başlattığımda clovera ulaştım sistemi açtım (usbsiz yani başarılı) ve Apple logosuna ulaştım. Ardından hemen 1 sniye sonra ekranım yine aynı şekilde karıncalı ekrana döndü ve her hdmi kablosunu takıp çıkardığımda 5 saniyeliğine düzeliyor sonra yine karıncalı ekrana dönüyor. Ne yapmam lazım forumda bununla alakalı konuları inceledim ama bir çare bulamadım dediğim gibi yeniyim bazı şeyleri de tam anlamadım. Acaba configle bir alakası var mıdır?
Sistem Özellikleri
•İntel çörek i5 6500
•msi b100m gaming no.1 series anakart
•8 GB ddr4 RAM.
•Ekran kartı olarak onboard kullanıyorum yani İntel hd graphics530dan görüntü alıyorum.
Sonradan gelen güncelleme (21:24)= USByi takip ordan boot edip denedim ancak nafile aynı şeyi hala yaşıyorum.
Sistem Özellikleri
•İntel çörek i5 6500
•msi b100m gaming no.1 series anakart
•8 GB ddr4 RAM.
•Ekran kartı olarak onboard kullanıyorum yani İntel hd graphics530dan görüntü alıyorum.
Sonradan gelen güncelleme (21:24)= USByi takip ordan boot edip denedim ancak nafile aynı şeyi hala yaşıyorum.
Son düzenleme: