ÇÖZÜLDÜ Catalina'dan Big Sur Güncellemesi

V3nTo

APPRENTICE
15 Eki 2019
46
8
21
İmzada ki sistemimde MacOS Cataline 10.15.4 sürümü kullanmaktayım. Clover ile Mojave kurup kext ve clover güncellemesinden sonra Catalina'ya güncellemiştim.
Şimdi Big Sur sürümüne geçiş yapmak istiyorum.
Sitede ki imajı indirip 16GB USB belleğe yazdım. Bundan sonra yapmam gereken işlemler nelerdir?
Clover kurulu sistemi mi OpenCore'a mı dönüştürmem gerekiyor?
Bilgilerimin kaybolmasını istemediğim için SuperDuper ile HDD'ye yedeğimi aldım. Verilerimi kaybetmeden Clover ile kurulu Catalina'dan Big Sur'e geçiş yapmam mümkün mü?
Şimdiden teşekkür ederim...
Açılışta F8 ile USB seçtiğim zaman ekrana alttaki gibi bir hata mesajı verdi.
OC: Failed to load configration!
Config seçimi yapmadığım içinmiş. 17. Config dosyasının adını "config.plist" olarak isimlendirdim. Kurulum ekranına gelip "İnstall Mac OS Big Sur" seçtim ve adımları takip edip SuperDuper ile yedek aldığım HDD'yi seçtim. Kurulum başladı.
HDD üzerinden başarıyla çalıştırdım ancak internet çalışmıyordu. Hackintool gibi programı açarken yanıt vermiyor diyordu ve hiç açılmıyordu. SSD ile deneme yapacağım.

Son düzenleme:

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
İnternet çalışmaz bunun için Catalina da kullandığın ethernet kextini EFI/OC/Kexts içerisine eklemeli ve config içerisine işlemelisin.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3

themosthated

APPRENTICE
5 Şub 2021
2
0
1
Selamlar. Ben catalinadan big sura update edecektim. Güncellemeyi başlattım ve bilgisayar ilk yüklemeyi yapıp restart attı. Fakat şimdi güncellemeden vazgeçtim. Ama güncellemeyi iptal edemiyorum. Opencore boot seçim ekranında install big sur installation diye kaldı ve otomatik o seçili oluyor. Onu nasıl kaldırabilirim? Özetle güncellemeyi iptal etmek istiyorum.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Selamlar. Ben catalinadan big sura update edecektim. Güncellemeyi başlattım ve bilgisayar ilk yüklemeyi yapıp restart attı. Fakat şimdi güncellemeden vazgeçtim. Ama güncellemeyi iptal edemiyorum. Opencore boot seçim ekranında install big sur installation diye kaldı ve otomatik o seçili oluyor. Onu nasıl kaldırabilirim? Özetle güncellemeyi iptal etmek istiyorum.
Terminal açıp bu komutu gir.
sudo rm -rf "/macOS Install Data"

Sistem ayarları / Başlangıç Diski içinden macOS diskini seçip sistemi yeniden başlat.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler