CPUFriend harici her kext ve ssdtlere sahibim ve sorunsuz çalışıyordu tek eksiğim oydu. CPUFriend kuracağım benim işlemcinin sitesinde lfm değeri yok bende riske girmedim ve GitHub - lunjielee/Opencore-HP-Omen-15-2020: Opencore config files for HP Omen 15 2020 10750H benim laptopu kullanan bir kullanıcının CPUFriendDataProvider.kext i aldım daha sonra CPUFriend.kext 'in güncel sürümünü indirdim. SSDT olarak SSDT-PLUG-DRTNIA.aml yi kullandım. Şu sorunlarla karşılaştım:
- Uyku moduna geçmiyor.
- Sistemi kapatmak yada yeniden başlatmak istediğimde kapatmıyor 3-5 dk bekletiyor yükleniyorda kalıyor çok kapat dersem kapatıyor.
- Intel Wifi bozuldu internete bağlanmıyor.
Yapmış olduğum işlemleri geri alınca sistem düzgün çalışıyor yukaridaki hatalar olmuyor. CPUFriend olmadan da Intel Power Gadget sorunsuz çalışıyor. CPUFriend olmadan testler yaptım sonuçlar aşağıdaki linklerde:
CPU: MacBookPro16,1 - Geekbench Browser
GPU: MacBookPro16,1 - Geekbench Browser
Sizce CPUFriend e gerek var mı yada ben githubdan dataprovider aldığım için mi böyle sorunlar oldu? CPUFriendi kurmam gerekiyor diyelim benim sistemin lfm değeri yazmıyor OpenCore ile Hackintosh Cihazlarda Güç Yönetimi - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu bu konudaki rehber adımlarını izledim lfm değerini bulma konusunda takıldım anlayamadım bu lfm değerini nasıl bulabilirim yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim.
@montezuma @strangerone @kindo
Ek olarak aşağıdaki USB Denetleyici nedir Big Sur'da yoktu bu bunu nasıl gizleyebilirim ve amacı nedir bunun bunu kapattığımda sistem kapanıyor
(Sistemi USB'siz boot ediyorum ve USB takılı değil.)
- Uyku moduna geçmiyor.
- Sistemi kapatmak yada yeniden başlatmak istediğimde kapatmıyor 3-5 dk bekletiyor yükleniyorda kalıyor çok kapat dersem kapatıyor.
- Intel Wifi bozuldu internete bağlanmıyor.
Yapmış olduğum işlemleri geri alınca sistem düzgün çalışıyor yukaridaki hatalar olmuyor. CPUFriend olmadan da Intel Power Gadget sorunsuz çalışıyor. CPUFriend olmadan testler yaptım sonuçlar aşağıdaki linklerde:
CPU: MacBookPro16,1 - Geekbench Browser
GPU: MacBookPro16,1 - Geekbench Browser
Sizce CPUFriend e gerek var mı yada ben githubdan dataprovider aldığım için mi böyle sorunlar oldu? CPUFriendi kurmam gerekiyor diyelim benim sistemin lfm değeri yazmıyor OpenCore ile Hackintosh Cihazlarda Güç Yönetimi - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu bu konudaki rehber adımlarını izledim lfm değerini bulma konusunda takıldım anlayamadım bu lfm değerini nasıl bulabilirim yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim.
@montezuma @strangerone @kindo
Ek olarak aşağıdaki USB Denetleyici nedir Big Sur'da yoktu bu bunu nasıl gizleyebilirim ve amacı nedir bunun bunu kapattığımda sistem kapanıyor
- BootLoader
- OpenCore 0.9.5
- Laptop Modeli
- HP OMEN 15-ek0002nt 2020
- İşlemci Modeli
- Intel Core i7 10750H Comet Lake
- Grafik Kartı
- Intel UHD Graphics 630 & Nvdia RTX 2070 with Max-Q Design
- Ses Kartı Modeli
- Realtek ALC245
- Ağ Aygıtları
- Realtek RLT8168/8111 & Intel Wi-Fi 6 AX201