Dell 7567 Catalina Uyumu

ümitli

APPRENTICE
5 May 2020
14
5
71
128 ssd ile 1 Tb hdd var. Dell 7567 modeline catalina kurmak istiyorum. Hdd ye dokunmadan her ikisinide ssd ye yapabilir miyim. Bilgilerin gitme ihtimali var mı hdd den

• Like
Tepkiler: mehmetyuksel

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
128 ssd ile 1 Tb hdd var. Dell 7567 modeline catalina kurmak istiyorum. Hdd ye dokunmadan her ikisinide ssd ye yapabilir miyim. Bilgilerin gitme ihtimali var mı hdd den
Evet yapabilirsiniz ayrıca hdd ve ssd biostan kapatılıyorsa istediğinizi kapatın windows kurulu bile olsa birşey olmaz. istediğiniz diski apfs guid şeklinde formatlayınız catalina yükleyecekseniz.
Dell 7567 Hackintosh Uyumu - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu ayrıca birden fazla benzer aynı konu açmayınız.
Hackintosh-Dell-7567 bu rehberi inceleyin ve bu forumdan imaj edininiz takıldığınız yerde yardımcı olurum.

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)
  • Like
Tepkiler: ümitli

ümitli

APPRENTICE
5 May 2020
14
5
71
Tek ssd ye bootcamp olmadan ayrı ayrı önce catalina sonra windows kurulabilir mi yoksa bootcamp ile olmak zorundamı. Birde bootcamp ile kurulduğunda os x herhangi bir nedenle çöker yada açılmazsa windowsta beraberinde gider mi ( ve beraberinde bilgiler )

• Like

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
Evet yapabilirsiniz ayrıca hdd ve ssd biostan kapatılıyorsa istediğinizi kapatın windows kurulu bile olsa birşey olmaz. istediğiniz diski apfs guid şeklinde formatlayınız catalina yükleyecekseniz.
Dell 7567 Hackintosh Uyumu - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu ayrıca birden fazla benzer aynı konu açmayınız.
Hackintosh-Dell-7567 bu rehberi inceleyin ve bu forumdan imaj edininiz takıldığınız yerde yardımcı olurum.
[Guide] Dell Inspiron 15 7567 (and similar) (Near-Full Functionality) burada da detay var
Tek ssd ye bootcamp olmadan ayrı ayrı önce catalina sonra windows kurulabilir mi yoksa bootcamp ile olmak zorundamı. Birde bootcamp ile kurulduğunda os x herhangi bir nedenle çöker yada açılmazsa windowsta beraberinde gider mi ( ve beraberinde bilgiler )
Farklı diskler olduğu için macOS çökse de window gitmez benim imzamdaki cihazda da iki disk var biri ssd birisi hdd. Biostan bu diskleri kontrol edebiliyorsan daha da güvenli olur
Ayrıca çok konu açmışsınız lütfen bir konu üzerinden yardım talebinde bulunun: Tek Diske kuracaksanız hem Windows hem macOS diski tamamen apfs yapmanız gerekmekte sonda Windows kurarsınız yok iki disk var birinde zaten Windows kurulu bu daha güzel bir ihtimaldir ve bilgilerinize hiçbirşey olmaz siz boş harici bir diske kurulum yapacaksınız zaten.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)
  • Like

ümitli

APPRENTICE
5 May 2020
14
5
71
( Kusura bakmayın. Ben her farklı soru için yeni konu açılmalı zannediyordum. Dikkat ederim ) teknik bilgiler kafa karışıklığı yaptığı için toparlamak zor oluyor. Sabrınız için teşekkür ederim. Soruları burdan devam ettiririm. Takıldığım düğümlerden biri de şu : örneğin 128 lik ssd yi kurulum anında 2 ye bölüp yarı yarıya windowsla paylaşamaz mıyım. Ve birbirlerinden bağımsız kullanamaz mıyım. İlerde yeni sürüm gelse bile windows kalsın istiyorum. Os x e ayrılan yeri silip kullanmak için

• Like

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
( Kusura bakmayın. Ben her farklı soru için yeni konu açılmalı zannediyordum. Dikkat ederim ) teknik bilgiler kafa karışıklığı yaptığı için toparlamak zor oluyor. Sabrınız için teşekkür ederim. Soruları burdan devam ettiririm. Takıldığım düğümlerden biri de şu : örneğin 128 lik ssd yi kurulum anında 2 ye bölüp yarı yarıya windowsla paylaşamaz mıyım. Ve birbirlerinden bağımsız kullanamaz mıyım. İlerde yeni sürüm gelse bile windows kalsın istiyorum. Os x e ayrılan yeri silip kullanmak için
Yapabilirsiniz ama önermem. Bence ssd full Mac OS kurun veya diğerine macOS kurun: örneğin bende 256gb ssdye windows 10 kurulu ve 1 tb hddye macOS kurulu ayrıca macOS kurduğum diskin yarısı depo olarak hem windows hem macOS platformunda ortak kullanılıyor.

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like

ümitli

APPRENTICE
5 May 2020
14
5
71
İmaj dosyası içinde büyük parça dışında klasör içinde benzer isimde küçük bir raw. Dosyası daha var. Usb ye yazarken büyük olanı yazıyor. O ne işe yarıyor. Sorun olur mu
Videolarla baya ilerleme kaydettim. Yalnız bölüntüleme de 4 ayrı yer ayırırsam(ssd için ) :
1. windows kurulumu için ayrılan yer ssd ye mi kurulacak
2. Ayrıca hdd içinde 150 gb yer ayırdım. Buraya kurmakla, mac os x in kendi yaptığı bölüntü ( windows için ) farklı yerler mi olacak.
3. Windows için usb hazırladım. Uefi, gpt,fat32 özellikli. Kurulabilir mi bu yoksa ntfs mi olmalı
Kuruluma geçtim bios ayarlarında yapılması gerekenlerle benim bios menüm çok farklı ( dell 7567)
Verbose modda açıyorum ama sürekli fakesm:eek:p çıkıyor yada panic veriyor. Ne yapmalıyım

Son düzenleme:
  • Like

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
İmaj dosyası içinde büyük parça dışında klasör içinde benzer isimde küçük bir raw. Dosyası daha var. Usb ye yazarken büyük olanı yazıyor. O ne işe yarıyor. Sorun olur mu
Videolarla baya ilerleme kaydettim. Yalnız bölüntüleme de 4 ayrı yer ayırırsam(ssd için ) :
1. windows kurulumu için ayrılan yer ssd ye mi kurulacak
2. Ayrıca hdd içinde 150 gb yer ayırdım. Buraya kurmakla, mac os x in kendi yaptığı bölüntü ( windows için ) farklı yerler mi olacak.
3. Windows için usb hazırladım. Uefi, gpt,fat32 özellikli. Kurulabilir mi bu yoksa ntfs mi olmalı
Kuruluma geçtim bios ayarlarında yapılması gerekenlerle benim bios menüm çok farklı ( dell 7567)
Verbose modda açıyorum ama sürekli fakesm:eek:p çıkıyor yada panic veriyor. Ne yapmalıyım
imaj dosyası sıkıştırılmış ise raw dosyasını klasöre çıkarın transmac veya etcher ile usb 2 ye yazın siz standart seçim yapın ve transmac öneririm. Sizin önceliğiniz önce karar verin hangisine macOS kuracaksanız tek bölüntü halinde macOS kurun sonrası kolay. diski 4e beşe bölmeyin.

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler