En Uygun Şekilde macOS Catalina İçin sistem toplama

ibrahimasllann

APPRENTICE
1 Ocak 2019
30
2
21
En uygun şekilde maksimum 2500 TL ile mini ITX bir sistem önerir misiniz.

Anakart Modeli
Asus Sabertooth 55i
İşlemci Modeli
Xeon X3440
Grafik Kartı
RX 570 4GB Powercolor Red Devil
Disk ve RAM
16 GB DDR3 1600 Mhz RAM 480 & 120 GB SSD

Seyfullah N

JEDI
BÖLÜM MODERATÖRÜ
8 Ocak 2018
204
212
301
Uzun zamandır bilgisayar piyasasını bakmamıştım daha 3 ay önce aldığım parçalar 100 tl artmış uçmuş gitmişler . Vatan Computer üzerinden bir liste yapmaya çalıştım . İnternet üzerinden daha ucuzlarını bulabileceğini düşünüyorum .

Amd işlemci kullanmak isterdim ama hala tam uyum sorunları hallolmuş değil . Bir sene sonra çıkan sürümde tamamen destek kesilebilir yada tam tersi olabilir . Garantiye almak amaçlı Intel tabanlı bir sistem listeleyeceğim .

Ekran Resmi 2020-01-17 00.49.57.png

2.364,00 tl

Biraz daha paraya kıyıp 9400F almanı öneririm .

Kasaya 328 tl fiyat biçmişler. Çok daha uyguna daha ucuz kasalar alabilirsin .

SSD ekleyerek 2500 e tamamlayabilirsin .

Anakart Modeli
Gigabyte h110m-s2v
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6500
Grafik Kartı
Amd Radeon RX 460
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi FV-T919 (BCM94360)
Disk ve RAM
Samsung EVO 860 250GB + 1TB 7400RPM & 8gb DDR4 2133mhz
  • Like
Tepkiler: ibrahimasllann

ibrahimasllann

APPRENTICE
1 Ocak 2019
30
2
21
Uzun zamandır bilgisayar piyasasını bakmamıştım daha 3 ay önce aldığım parçalar 100 tl artmış uçmuş gitmişler . Vatan Computer üzerinden bir liste yapmaya çalıştım . İnternet üzerinden daha ucuzlarını bulabileceğini düşünüyorum .

Amd işlemci kullanmak isterdim ama hala tam uyum sorunları hallolmuş değil . Bir sene sonra çıkan sürümde tamamen destek kesilebilir yada tam tersi olabilir . Garantiye almak amaçlı Intel tabanlı bir sistem listeleyeceğim .

Ekli dosyayı görüntüle 14293

2.364,00 tl

Biraz daha paraya kıyıp 9400F almanı öneririm .

Kasaya 328 tl fiyat biçmişler. Çok daha uyguna daha ucuz kasalar alabilirsin .

SSD ekleyerek 2500 e tamamlayabilirsin .
Peki AM4 anakart ve Ryzen serisi bir işlemci kullansak neleri tercih etmem gerekir? birde ben mATX değil mITX bir sistem istiyorum. Sizce bu bütçede AM4 bir sistem toplayabilir miyiz. SSD var elimde. Kullanmak istediğim kasa da Jougar.

Anakart Modeli
Asus Sabertooth 55i
İşlemci Modeli
Xeon X3440
Grafik Kartı
Disk ve RAM

Seyfullah N

JEDI
BÖLÜM MODERATÖRÜ
8 Ocak 2018
204
212
301
Ryzen kullanmanı tavsiye etmiyoruz . Forum üzerinde Amd ile kurulum yapanlar sorunlar yaşamakta konulara bakabilirsin . Ucuz ve fiyat performans olmasından dolayı çok sevilen bir seri oldu Ryzen ama Hackintosh için alınması sakıncalı . Eğer elinde bir Ryzen donanımı varsa değerlendirip Hackintosh kurmaya çalışabilirsin ama yeni donanım alımında asla tavsiye etmiyoruz . Maalesef Intel platformunda kalmak durumundayız .

İşlemci seçeneklerinin çok olmamasından dolayı seçimi elindeki paraya bırakıyorum . Güncellik açısından 9. nesile bakman iyi olur . Yada biraz daha bekleyip 10. seriye bakarsın ama ucuz olmayacağını söylememde fayda var . Ama şuanlık tavsiyem i5 9400F' dir . Intel Core serisi olmalı işlemcin diğer alt seriler desteklenmiyor (desteklenenler var ancak bir çok kurulum ve yama gerektiriyor bunlar da verimliliği azaltan etkenler).

Ekran kartı olarak Rx550 minimum olmalı .
Bu konu Mojave'ye göre ayarlanmış olsa da Catalina'da da devam ediyor aynı olay . Sadece yeni çıkan Amd'nin 5xxx gibi kartları destekleniyor .
Nvidia seçemeyeceğimiz için hangisini alayım diye derdin de yok . Paran yeterse 560 alırsın yoksa 550 .

Burda bir parantez açmak istiyorum sana faydalı olacaktır . Kullandığım işlemci i5 6500 ve ekran kartım Rx460 . Bu donanımlarla render , 3boyutlu modelleme , program geliştirme , yüksek grafikte oyun oynama gibi türlü türlü işler yaptım . Hiçbir zaman beni üzmedi sorunsuz performans aldım bu donanımlardan .

Anakart Modeli
Gigabyte h110m-s2v
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6500
Grafik Kartı
Amd Radeon RX 460
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi FV-T919 (BCM94360)
Disk ve RAM
  • Like

ibrahimasllann

APPRENTICE
1 Ocak 2019
30
2
21
Ryzen kullanmanı tavsiye etmiyoruz . Forum üzerinde Amd ile kurulum yapanlar sorunlar yaşamakta konulara bakabilirsin . Ucuz ve fiyat performans olmasından dolayı çok sevilen bir seri oldu Ryzen ama Hackintosh için alınması sakıncalı . Eğer elinde bir Ryzen donanımı varsa değerlendirip Hackintosh kurmaya çalışabilirsin ama yeni donanım alımında asla tavsiye etmiyoruz . Maalesef Intel platformunda kalmak durumundayız .

İşlemci seçeneklerinin çok olmamasından dolayı seçimi elindeki paraya bırakıyorum . Güncellik açısından 9. nesile bakman iyi olur . Yada biraz daha bekleyip 10. seriye bakarsın ama ucuz olmayacağını söylememde fayda var . Ama şuanlık tavsiyem i5 9400F' dir . Intel Core serisi olmalı işlemcin diğer alt seriler desteklenmiyor (desteklenenler var ancak bir çok kurulum ve yama gerektiriyor bunlar da verimliliği azaltan etkenler).

Ekran kartı olarak Rx550 minimum olmalı .
Bu konu Mojave'ye göre ayarlanmış olsa da Catalina'da da devam ediyor aynı olay . Sadece yeni çıkan Amd'nin 5xxx gibi kartları destekleniyor .
Nvidia seçemeyeceğimiz için hangisini alayım diye derdin de yok . Paran yeterse 560 alırsın yoksa 550 .

Burda bir parantez açmak istiyorum sana faydalı olacaktır . Kullandığım işlemci i5 6500 ve ekran kartım Rx460 . Bu donanımlarla render , 3boyutlu modelleme , program geliştirme , yüksek grafikte oyun oynama gibi türlü türlü işler yaptım . Hiçbir zaman beni üzmedi sorunsuz performans aldım bu donanımlardan .
Çok teşekkür ederim bu bilgiler için.

Anakart Modeli
Asus Sabertooth 55i
İşlemci Modeli
Xeon X3440
Grafik Kartı
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: Seyfullah N

Seyfullah N

JEDI
BÖLÜM MODERATÖRÜ
8 Ocak 2018
204
212
301
Çok teşekkür ederim bu bilgiler için.
Rica ederim her zaman. Sistemi toplamadan önce bu konuya alacağın sistemi belirtmeyi unutma . Son bir üzerinden geçeriz :)
@ibrahimasllann rx550 mojave tarafından desteklenmiyor söylememiş olmayayım

Son düzenleme:
Anakart Modeli
Gigabyte h110m-s2v
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6500
Grafik Kartı
Amd Radeon RX 460
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi FV-T919 (BCM94360)
Disk ve RAM
  • Like
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler