Ryzen kullanmanı tavsiye etmiyoruz . Forum üzerinde Amd ile kurulum yapanlar sorunlar yaşamakta konulara bakabilirsin . Ucuz ve fiyat performans olmasından dolayı çok sevilen bir seri oldu Ryzen ama Hackintosh için alınması sakıncalı . Eğer elinde bir Ryzen donanımı varsa değerlendirip Hackintosh kurmaya çalışabilirsin ama yeni donanım alımında asla tavsiye etmiyoruz . Maalesef Intel platformunda kalmak durumundayız .
İşlemci seçeneklerinin çok olmamasından dolayı seçimi elindeki paraya bırakıyorum . Güncellik açısından 9. nesile bakman iyi olur . Yada biraz daha bekleyip 10. seriye bakarsın ama ucuz olmayacağını söylememde fayda var . Ama şuanlık tavsiyem i5 9400F' dir . Intel Core serisi olmalı işlemcin diğer alt seriler desteklenmiyor (desteklenenler var ancak bir çok kurulum ve yama gerektiriyor bunlar da verimliliği azaltan etkenler).
Ekran kartı olarak Rx550 minimum olmalı .
Mojave sistemlerinin grafik gücünü arttırmak isteyenlere Mojave için ekran kartı rehberi ! Apple tarafından geliştirilen macOS bir windows işletim sistemi gibi evrensel donanımları desteklemiyor . Bu yüzden donanımlarımızı seçerken özenli davranmamız gerekiyor . Hata yapmanız durumunda...
osxinfo.net
Bu konu Mojave'ye göre ayarlanmış olsa da Catalina'da da devam ediyor aynı olay . Sadece yeni çıkan Amd'nin 5xxx gibi kartları destekleniyor .
Nvidia seçemeyeceğimiz için hangisini alayım diye derdin de yok . Paran yeterse 560 alırsın yoksa 550 .
Burda bir parantez açmak istiyorum sana faydalı olacaktır . Kullandığım işlemci i5 6500 ve ekran kartım Rx460 . Bu donanımlarla render , 3boyutlu modelleme , program geliştirme , yüksek grafikte oyun oynama gibi türlü türlü işler yaptım . Hiçbir zaman beni üzmedi sorunsuz performans aldım bu donanımlardan .