ÇÖZÜLDÜ FaceTime Dahili Kamera Algılamıyor

berkayoz

APPRENTICE
6 Kas 2017
24
8
21
36
Herkese merhaba [Başarılı Kurulum] Asus N56VZ-S4037V High Sierra 10.13.6 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu bu konuda başarılı bir kurulum yaptığımdan bahsetmiştim. Eski iPhone 5s'imi de kullanarak iMessage ve iCloud'u rahatça çalıştırabildim fakat FaceTime uygulamasını bir türlü çalıştıramadım.

Sorunum FaceTime uygulamasını açtığım zaman ekranın görseldeki gibi kalması

Screenshot by Lightshot

Herhangi bir buton veya görüntü ekrana gelmiyor, kameranın ışığı yanıyor ve bir süre sonra da ekrandaki uyarı çıkıyor;
'FaceTime, bağlı kameradan herhangi bir video alamadı. Bilgisayarınızı yeniden başlatmak sorunu giderebilir.'

Sanıyorum görüntü kaynağıyla ilgili bir problem. Çünkü PhotoBooth ile kameradan görüntü alabiliyorum ve kaynakta asus webcam olarak görünüyor. Fakat ekran görüntüsünde de görüldüğü gibi FaceTime'ın Video seçenekleri altında asus webcam şeklinde bir seçenek yok.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Şu kodu Terminal girip dener misin?
Kod:
sudo killall AppleCameraAssistant;sudo killall VDCAssistant
Ek olarak Skype kurup kontrol et.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

berkayoz

APPRENTICE
6 Kas 2017
24
8
21
36
Araştırmalarımda bu koda rastladım fakat VDCAssistant ı kabul ediyor terminal, AppleCameraAssistant a tepki vermiyor ( No matching processes were found ) , ve bir değişiklik olmadı. Şimdi tekrar denedim yine aynı şekilde.

Skype ile de aynı sıkıntı oluyor. Kameranın adını asus webcam 2.0 olarak görüyor fakat ekran siyah. Sadece Photo Boothla çalışıyor galiba kamera.
(skype ekran görüntüsü)
Unknown.png

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Sorun kameranın bağlı olduğu USB portuyla da alakalı olabilir. Clover Configurator / ACPI / List of Patches içindeki USB ile alakalı yamaları ekleyerek deneme yap ( EHC1 to EH01 ve EHC2 to EH02 gibi ). USBInjectAll kext yüklü değilse yükle. Son olarak ta şunu bir denersin.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

berkayoz

APPRENTICE
6 Kas 2017
24
8
21
36
Maalesef bir sonuca ulaşamadım. SSDT-UIAC ı ise tam olarak anlamadım bunu nereye yamalamam gerek ? Parlaklıktaki gibi direkt patch olarak ekledim bir etkisi olmadı. Bilgisayarımın sağ tarafında yer alan iki usb portu da kurulumdan beri çalışmıyor bunun da etkisi olabilir mi ?

Bulduğum enteresan çözümü anlatayım. FaceTime ı açtıktan sonra Photo Boothu açıyorum. Photo Booth kamerayı algıladığı için FaceTime da açılıyor :D Enteresan ama şimdilik böyle çalışıyor gibi. Ama kalıcı bir çözüm bulamadım ve hala sağ taraftaki iki usb portunu çalıştıramadım.

• Haha
Tepkiler: Ediko

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Bulduğum enteresan çözümü anlatayım. FaceTime ı açtıktan sonra Photo Boothu açıyorum. Photo Booth kamerayı algıladığı için FaceTime da açılıyor :D Enteresan ama şimdilik böyle çalışıyor gibi.
Bu çok eski zamanlarda benim çalışmayan Web Cam için kullandığım çözümdü. Yıllarca bununla ilgili sorun çıkmadığı için farklı nedenler arıyoruz hep. Eline sağlık.
Ama kalıcı bir çözüm bulamadım ve hala sağ taraftaki iki usb portunu çalıştıramadım.
Bunun için aşağıdaki rehberi bir incele.
10.11 ve Sonrası USB değişiklikleri ve Olası Sorunların Çözümleri | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: berkayoz

berkayoz

APPRENTICE
6 Kas 2017
24
8
21
36
Bu arada tonymac forumlarında da gördüğüm kadarıyla bluetooth ve web cam sorunu da bu usb sorunuyla bağlantılı. Bilgisayar içinde bu özellikler de usb portlarına bağlı olduğu için bunların doğru tanıtılması gerekiyor. Gönderdiğiniz rehberi uygun bir zamanda inceleyip deneyeceğim, teşekkürler.