ÇÖZÜM Final Cut Pro X Performans Sorunu Çözümü (HARDWARE ENCODING & HEVC)

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Hayır bunların hiç birisi olmuyor. Sadece reg içinde kart görünüyor ve buda Final cut gibi programların gerek duyduğu gereksinimi karşılıyor. Sistemin kullanımında iki grafik kartı kullanan teknoloji Hackintosh için mümkün değil.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

fatih

APPRENTICE
9 Eki 2017
52
17
21
Teşekkürler Montezuma bende final cut programında takılmalar yaşıyordum. Şuan da perfonmans baya farketti.

BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Asus Prime B450M-K II AMD AM4 DDR4 Micro ATX
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 3 1200 AF (12 NM) 3.1 GHz AM4 8 MB Cache 65 W
Grafik Kartı
Sapphire PULSE Radeon RX 6600 11310-01-20G 128 Bit GDDR6 8 GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
RTL8168/8111
Disk ve RAM
SanDisk Ultra 3D NVMe 500GB M2SSD & GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV DDR4 3200Mhz
  • Like
Tepkiler: montezuma

çiçero

APPRENTICE
14 Haz 2018
82
45
21
46
merhaba sistem özelliklerim linkteki başarılı kurumda verdiğim sistem. [Başarılı Kurulum] Gigabyte GA-Z370-HD3 RX580 MacOS 10.13.4 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Sorunum buradaki ayarları yapmama rağmen imovie ile bir video düzenledikten sonra videoyu dışarı aktar dedikten sonra sitem bir anda kasılmaya başlıyor ve video dışarı aktarılamıyor. Ekran kartı olarak RX 580 takılı aynı zamanda intel UHD 630 da aktif. Macx DVD converter ile test ettiğimde intel UHD 630 üzerinde HEWC tanımlanmış ve doğru çalışıyor gözüküyor. Sorun ne olabilir ?

serhatgksu

APPRENTICE
3 Eki 2018
17
0
0
34
Hocam merhaba,

Sistemimde genellikle render ve montaj işlemleri yapacağım ancak malum final cut pro sorunlarını yaşıyorum. Uygulama içerisinde tıklamalarım hızlı aksiyon almıyor ve takılmalar yaşıyorum. Çözüm olarak sunduğun adımları uygulamama rağmen bir sonuç alamadım. Yardımcı olabilirsen çok sevinirim. Bir üniversite projesi için uğraşıyoruz ve bu çözüm bulduğu zaman mac alma durumu olmayan bir çok öğrenciye yardım etmiş ve çözüm sunmuş olacağız. O yüzden biraz mühim bir konu. Yardımlarınız için şimdiden öğrencilerim ve kendim adına teşekkür ederim.

Sistem bilgilerimi içeren dosyayı ekte paylaşıyorum.

İndir Send User Mac zip

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Bu EFI'yi sen mi hazırladın? Zira gerekmeyen bir çok kext yüklü. Whatevergreen güncel sürüm ile beraber shiki,IntelGraphicsFixup.kext kullanılmıyor. NullCPUPowermangement.kext sana gerekli değil. NoTouchID gerekli olduğunu düşünmüyorum Sadece şu kextler olsun;
Lilu.kext
AppleALC.kext
FakeSMC.kext
USBInjectAll.kext
IntelMausiEthernet.kext
WhateverGreen.kext
VoodooPS2Controller.kext
EFICheckDisabler.kext
ve FakePCIID ve bununla ilgili kextleri de duruma göre kullan.
Config / Graphics / IG-Platform ID içinde Clover Configrator kullanarak UHD 630 uyumlu platform-ID'lerini dene.
BIOS içinde Graphics ayarlarının doğru olarak yapıldığından emin ol.
Sonunda Sistem Raporunda şunu görmelisin.
Screenshot 2018-10-26 at 10.06.17.png

Sorun yaşarsan da rehberin hazrıladnığı macOS High Sierra sürümüne dönüp deneme yap.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

çiçero

APPRENTICE
14 Haz 2018
82
45
21
46
Bende ekleme yapıyım daha önce aynı sorunu yaşamış biri olarak sistem kimliğini en uygun olanı seçin. Ben sistemi MacPro olarak ayarlamıştım. iMovie ve diğer video Edit programlarında çok takılma hatta sistem kilitlenmesine neden oluyordu. Bir çok yöntem denedim olmamıştı. Sistem kimliğini iMac 18.2 yapınca bütün sorun ortadan kalktı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

serhatgksu

APPRENTICE
3 Eki 2018
17
0
0
34
Hocam bende attığınız gibi ekran görüntüsünü alabildim ancak hala sorunlar çözülmüş değil.

Pasteboard - Uploaded Image

Bende ekleme yapıyım daha önce aynı sorunu yaşamış biri olarak sistem kimliğini en uygun olanı seçin. Ben sistemi MacPro olarak ayarlamıştım. iMovie ve diğer video Edit programlarında çok takılma hatta sistem kilitlenmesine neden oluyordu. Bir çok yöntem denedim olmamıştı. Sistem kimliğini iMac 18.2 yapınca bütün sorun ortadan kalktı.

Bu çözümüde denedim ancak sorun çözülmedi. Teşekkür ediyorum.

Ayrıca Montezuma hocam sizede runme dosyasının son halinin çıktısını ekte paylaşıyorum.
İndir Send User Mac zip

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Final Cut Preferences / Playback içinde Backgraund render devre dışı olsun. Ayrıca macX DVD Ripper ile Hardware Encoder aktif olup olmadığını kontrol et.
Screenshot 2018-10-26 at 11.56.05.jpg

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

serhatgksu

APPRENTICE
3 Eki 2018
17
0
0
34
Onuda denedim hocam, o bahsettiğiniz mesajın hemen altına yazmıştım zaten olmadığını. Sistem bilgilerini o şekilde değiştirdiğimde elma logosu çıkıyor ve öyle kalıyor. Boot olmuyor.

Onuda denedim hocam, o bahsettiğiniz mesajın hemen altına yazmıştım zaten olmadığını. Sistem bilgilerini o şekilde değiştirdiğimde elma logosu çıkıyor ve öyle kalıyor. Boot olmuyor.

çiçero

APPRENTICE
14 Haz 2018
82
45
21
46

Elindeki donanıma göre sistem kimliğin çok düşük benzer sistemimiz var kimliği 18.2 yapıp yeninden kurulum yapın bence birde 18.2 yapınca nerde kaldığının ekran görüntüsünü atarsanız daha rahat yardımcı oluruz.

serhatgksu

APPRENTICE
3 Eki 2018
17
0
0
34
18,2 yapınca sistemi başlatıyorum, cloover efi ekranı geliyor, sistemimi seçiyorum ve o andan sonra elma logosu çıkıyor ve kalıyor. Sadece elma logosu kalıyor ekranda, altında ki bar dahi çıkmıyor.

çiçero

APPRENTICE
14 Haz 2018
82
45
21
46
18,2 yapınca sistemi başlatıyorum, cloover efi ekranı geliyor, sistemimi seçiyorum ve o andan sonra elma logosu çıkıyor ve kalıyor. Sadece elma logosu kalıyor ekranda, altında ki bar dahi çıkmıyor.
Açılışta -v komutu ile başlatın takıldığı yerin görüntüsünü ekleyin.

serhatgksu

APPRENTICE
3 Eki 2018
17
0
0
34
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Yazan yerde kalıyor, normalde buradan sonra akmaya başlıyor ya yazılır, işte bende orada kalıyor. Altında hiç bir yazı gelmiyor.

ijK5TAnZoKunBlv1IQgLYHHuANu9BcrJ.jpeg

çiçero

APPRENTICE
14 Haz 2018
82
45
21
46
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Yazan yerde kalıyor, normalde buradan sonra akmaya başlıyor ya yazılır, işte bende orada kalıyor. Altında hiç bir yazı gelmiyor.
Clover dosyanızı ekleyin benim sisteme göre bir düzenleyin o clover ile bir deneyin

serhatgksu

APPRENTICE
3 Eki 2018
17
0
0
34
Clover dosyasından kastınız EFI klasorum değil mi ?

Bu şuan ekranı takılan EFI dosya yapım: İndir EFI zip
Bu da bir önce ki açılan ancak Final Cut üzerinde sorun yaşadığım EFI dosya yapım: İndir EFI2 zip

Hocam bu proje bir üniversitede öğrenciler için yapılmaya çalışılıyor. 65 adet mac almak yerine bu şekilde sistem kurup, durumu olmayan ve mac üzerinde çalışması gerekecek öğrencilerede BT tarafından bu sistemlerin sağlanması amaçlanıyor. O yüzden stabil çalışan bir sistem oluşturup aynı özelliklerde bir çok kasa alımı yapıp dağıtacağız. Bilmiyorum öyle hizmet veren birileri var mıdır forumda ama gerekirse ücretli kurulumda yaptırabiliriz. Tek istediğimiz Final Cut'ın düzgün çalışması, Codec desteği ve adobe serisi programların düzgün çalışacağı bir sistem kurabilmek.