Merhaba arkadaslar. Elimdeki 11.nesil islemcili (Tiger Lake) laptop'a hackintosh kurmam gerekiyor. Grafik hizlandirmasinin calismadigini biliyorum, bu kurulumum icin muhim degil, sadece kurulum yapip bir kext denemek istiyorum fakat soyle bir sorun var, biosta kurulum icin kapatmam gereken ayarlarda sadece VT-d, Fast Boot ve Secure Boot var. Bunlari kapadim, EFI dosyasindan MacOS'u boot ettigimde disk utility'e kadar gelebiliyorum ancak laptop uzerindeki ne SATA ne NVMe diskim disk utility'de gorunmuyor, bu sebeple kuruluma devam edemiyorum. NVMe fix ve SATA fix kextlerini denedim- bunlarin yaninda AHCI fix kextini de denedim ancak sonuc olumsuz, Config uzerindeki MinDate ve MinVersion degerleri de -1 e ayarlanmasina ragmen sorun devam ediyor. Bana yardimci olabilir misiniz? Saygilarimla.
Laptop ozelliklerim:
Laptop : Gigabyte G5 GD-11th Gen
Islemci : I5 11400H-Tiger Lake-H
iGpu : Intel Iris Xe Graphics for 11th Gen (Intel Tiger Lake-H GT1 16EU-Iris Xe 16EU)
dGpu : Nvidia RTX3050-Ampere mimarisinin uyumlu olmadigini biliyorum, bu yuzden 3050 direkt olay disinda kaliyor.
Wi-Fi : Intel AX201 Wifi 6
Ses : Realtek ALC256
Ethernet: Realtek PCIe GbE Family Controller (detayli modelini bilmiyorum ama benim icin ethernet cok muhim degil)
Config dosyami konuya ekliyorum. Forumda tiger lake'e uygun bir efi bulamadigimdan farkli bir siteden efi almak zorunda kaldim.
Laptop ozelliklerim:
Laptop : Gigabyte G5 GD-11th Gen
Islemci : I5 11400H-Tiger Lake-H
iGpu : Intel Iris Xe Graphics for 11th Gen (Intel Tiger Lake-H GT1 16EU-Iris Xe 16EU)
dGpu : Nvidia RTX3050-Ampere mimarisinin uyumlu olmadigini biliyorum, bu yuzden 3050 direkt olay disinda kaliyor.
Wi-Fi : Intel AX201 Wifi 6
Ses : Realtek ALC256
Ethernet: Realtek PCIe GbE Family Controller (detayli modelini bilmiyorum ama benim icin ethernet cok muhim degil)
Config dosyami konuya ekliyorum. Forumda tiger lake'e uygun bir efi bulamadigimdan farkli bir siteden efi almak zorunda kaldim.
Ekli dosyalar
-
42.3 KB Görüntüleme: 153
- Laptop Modeli
- Lenovo Thinkpad T530/Gigabyte G5 GD
- İşlemci Modeli
- Intel Core I5 3320M/ Intel Core I5-11400H
- Grafik Kartı
- Intel HD Graphics 4000/ Intel UHD Graphics Xe, Nvidia RTX3050 75W
- Ses Kartı Modeli
- Realtek ALC269
- Ağ Aygıtları
- Intel 82579LM Gigabit Ethernet & Intel Centrino Advanced-N 6205/ Intel Wi-Fi 6 AX201
- Disk ve RAM
- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 6 GB RAM/ 512 GB M2 SSD & 16 GB DDR4 3200 MHZ