Gigabyte G5 MacOS Uyumu

samettasci

APPRENTICE
15 Haz 2020
54
5
21
Arkadaşlar merhaba. Gigabyte G5 Laptop almayı düşünüyorum,özelliklerini aşağıya ekleyeceğim.

Gigabyte G5 Gd-51ee123sd

İşlemci : İntel I5-11400H
GPU : Nvidia RTX 3050 75W
Ram : 16 GB
SSD : 512 GB M2
Wifi Kartı : ?-wifi kartının tam modelini veremiyorum çünkü bilgisayar henüz elime geçmedi,driverlarına baktığımda intel görünüyor muhtemelen intelin wifi 6 wifi kartlarından birisi
Bluetooth : ?-aynı şekilde driverı intel görünüyor muhtemelen intel serisi bir bluetooth kartı

Sizlere birkaç sorum olacak :)

1- MacOS kurulumu yaptığım takdirde donanım uyumsuzluğu yaşar mıyım,hangi sürüm benim için daha iyi olur?
2-MacOS ile Windows dualbootunu sağlayabilir miyim?- Parallels kullanmayı alternatif olarak tutuyorum,dualboot benim için bir nebze daha iyi olacaktır.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad T530/Gigabyte G5 GD
İşlemci Modeli
Intel Core I5 3320M/ Intel Core I5-11400H
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 4000/ Intel UHD Graphics Xe, Nvidia RTX3050 75W
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC269
Ağ Aygıtları
Intel 82579LM Gigabit Ethernet & Intel Centrino Advanced-N 6205/ Intel Wi-Fi 6 AX201
Disk ve RAM
240 GB SSD & 500 GB HDD & 6 GB RAM/ 512 GB M2 SSD & 16 GB DDR4 3200 MHZ

elektronick

APPRENTICE
7 Ağu 2021
47
37
71
Benim bildiğim, 11. nesil Intel işlemcilerin dahili grafik birimi (UHD 730) Hackintosh ile uyumsuz, aynı şekilde Nvidia grafik kartları da uyumsuz. Benim tavsiyem, 10. nesil Intel işlemci barındıran bir laptop modeli alıp dahili grafik birimi (UHD 630) ile Hackintosh kullanmanız, tüm donanımların (harici grafik birimi, bluetooth / wifi, nvme, touchpad vesaire) sorunsuz kullanılması için Windows 11 kullanmanız, yani dual boot olarak cihaza hükmetmeniz daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar.

Sizin laptop seçiminizden ziyade, Hackintosh sorunsuz kurulmuş ve içinde 10. nesil Intel işlemci barındıran bir laptop modeli tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır. Kurulumu yapanların bir çoğu EFI klasörünü ve içindeki dosyalarını paylaşıyor. Bu yol, size daha çok kolaylık sağlayacaktır ki osxinfo.net/başarılıkurulumlar ve diğer yerli / yabancı bir çok forumun [Başarlı Hackintosh Kurulumları] başlıklarında bahsettiğim marka, model ve EFI paylaşımlarını görebilirsiniz.

Bu konu hakkında, uzman olan forum üyelerinin tavsiyelerini de değerlendirmenizi tavsiye ederim.

BootLoader
OC 0.9.7 -- Ventura 14.3
Anakart Modeli
Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi
İşlemci Modeli
Intel Core i5 11400
Grafik Kartı
Asus ROG Strix Radeon™ RX 6600 XT OC Edition
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8125 -- Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz