Hackintosh Üzerinde Intel Wi-Fi Kartı (OpenIntelWireless)

longcoming

APPRENTICE
20 Kas 2017
99
12
71
Bu Çinlilerin düzenlediği kext kernel paniğe yol açıyor kurarsanız.
Sistem açıldıktan sonra sadece load edin

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Lenovo Legion 5
İşlemci Modeli
intel Corei7 10750H
Grafik Kartı
Intel UHD 630
  • Like
Tepkiler: mehmetyuksel

MerthanX

APPRENTICE
16 Nis 2020
89
16
21
BootLoader
Opencore 0.7.0
Laptop Modeli
Y520
Anakart Modeli
Lenovo
İşlemci Modeli
I5 7300HQ
Grafik Kartı
HD 630 & GTX1050
Ses Kartı Modeli
ALC233
Ağ Aygıtları
I-3165
Disk ve RAM
256GB SSD & 1000GB HDD & 4+4GB DDR4 2400MHz

tr34

APPRENTICE
5 Eki 2019
98
43
121
koala-g ve 1382594572 yazan yerlerimi siliyoruz tam cozemedim gitti

Ekli dosyalar

Laptop Modeli
Aspire 3 a351-51-33U5
İşlemci Modeli
intel core i3 6006U (2.00 GHZ, 3MB L3 cache)
Grafik Kartı
intel hd graphics 520,up to 2114mb dynamic video memory
Ses Kartı Modeli
realtek alc255
Disk ve RAM
128 gb ssd, 8 gb ram

tr34

APPRENTICE
5 Eki 2019
98
43
121
Laptop Modeli
Aspire 3 a351-51-33U5
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
realtek alc255
Disk ve RAM
128 gb ssd, 8 gb ram

longcoming

APPRENTICE
20 Kas 2017
99
12
71
Hayır karşısında yazan koala vs silip kendi bilgilerini giriyorsun.

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Lenovo Legion 5
İşlemci Modeli
intel Corei7 10750H
Grafik Kartı
Intel UHD 630

tr34

APPRENTICE
5 Eki 2019
98
43
121
tamam sagol
makineyi başlatırken start without injectet kext bu islemi nerden yapiyoruz bilgin varmi
makineyi başlatırken start without injectet kext yap.
bu islemi nasıl yapıyoruz
sonunda oldu easykext pro ile yükledim. su anda iyi calisiyor.(y)
tamam sagol
makineyi başlatırken start without injectet kext bu islemi nerden yapiyoruz bilgin varmi

bu islemi nasıl yapıyoruz
sonunda oldu easykext pro ile yükledim. su anda iyi calisiyor.(y)
bilgisayari yeniden baslatildiginda aciiyor😔
kext ile ilgili bir gelişme varmi ?

Son düzenleme:
Laptop Modeli
Aspire 3 a351-51-33U5
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
realtek alc255
Disk ve RAM
128 gb ssd, 8 gb ram

TolgaSonn

JEDI
15 Ocak 2020
257
98
301
@montezuma Hocam selamlar bu kaynaktaki kod ile kext oluşturabilir miyiz? Biraz bilgisizim bu konu hakkında, kendi forumlarında günlük kext paylaşımı yapıyorlar fakat foruma davetiye ile üye kabul ediyorlar o sebepten ordan kexti direk indiremedim .

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo Idepad 300-15isk
İşlemci Modeli
Intel(R) Core(TM) i5-6200U CPU @ 2.30GHz
Grafik Kartı
HD Graphics 520 & AMD R5 M330
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20751/2
Ağ Aygıtları
Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3165 & Realtek PCIe GBE Family Controller
Disk ve RAM
240GB SSD & 1TB HDD & 8GB DDR3 1600Mhz

longcoming

APPRENTICE
20 Kas 2017
99
12
71
@montezuma Hocam selamlar bu kaynaktaki kod ile kext oluşturabilir miyiz? Biraz bilgisizim bu konu hakkında, kendi forumlarında günlük kext paylaşımı yapıyorlar fakat foruma davetiye ile üye kabul ediyorlar o sebepten ordan kexti direk indiremedim .
Kext'i Xcode kullanarak o adresten derleyebilirsin.Ben derledim,çalışıyor fakat upload hızı düşük sadece.

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Lenovo Legion 5
İşlemci Modeli
intel Corei7 10750H
Grafik Kartı
Intel UHD 630

TolgaSonn

JEDI
15 Ocak 2020
257
98
301
Daha önce Xcode kullanmadım derlemeyi anlatan döküman varsa ya da anlatım yaparsanız derlemeyi denerim. Ya da uğraşmak istemezseniz kexti paylaşabilirsiniz.
Kext'i Xcode kullanarak o adresten derleyebilirsin.Ben derledim,çalışıyor fakat upload hızı düşük sadece.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo Idepad 300-15isk
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20751/2
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

longcoming

APPRENTICE
20 Kas 2017
99
12
71
Kext'i paylaşabilirim fakat yazar wifi adını ve şifresini hardcode olarak derlemiş.modemin ayarlarını ona göre değiştirirsin.wifi adı :ssdt
parola:
zxyssdt112233
itlwm.kext

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Lenovo Legion 5
İşlemci Modeli
intel Corei7 10750H
Grafik Kartı
Intel UHD 630
  • Like
Tepkiler: TolgaSonn

TolgaSonn

JEDI
15 Ocak 2020
257
98
301
Kext'i paylaşabilirim fakat yazar wifi adını ve şifresini hardcode olarak derlemiş.modemin ayarlarını ona göre değiştirirsin.wifi adı :ssdt
parola:
zxyssdt112233
itlwm.kext
teşekkürler bi deneyeyim
Hocam Info.Plistte ağ bilgilerimizi girebildiğimiz alanı bulamadım siz nereye girdiniz bilgilerinizi?

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo Idepad 300-15isk
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20751/2
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

BR1907

APPRENTICE
20 Haz 2018
27
4
21
23
Az once tonymacx86 da paylaşılan kexti csrutil disable yapip ardindan terminalde verilen komutları girdikten sonra calistirdim ve WIFI CALISTI. Wifi kartım 7265 AC

• Like

TolgaSonn

JEDI
15 Ocak 2020
257
98
301
Az once tonymacx86 da paylaşılan kexti csrutil disable yapip ardindan terminalde verilen komutları girdikten sonra calistirdim ve WIFI CALISTI. Wifi kartım 7265 AC
konu linki atar mısın hangi mesajdaki kext wifi zaten çalışıyordu da kernel panic verdiriyordu ve paket kayıpları yüksekti

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo Idepad 300-15isk
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20751/2
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like

BR1907

APPRENTICE
20 Haz 2018
27
4
21
23
konu linki atar mısın hangi mesajdaki kext wifi zaten çalışıyordu da kernel panic verdiriyordu ve paket kayıpları yüksekti
Ben islemleri bu video uzerinden yaptım ancak yeniden başlatınca Wifi nin açılmama sorununu çözmeye calisiyorum su an.

Ben islemleri bu video uzerinden yaptım ancak yeniden başlatınca Wifi nin açılmama sorununu çözmeye calisiyorum su an.

Kext sanırım hala stabil degil çünkü belli bir sure kullandıktan sonra kernel panic verip sistemi yeniden başlatıyor ve kextle ilgili ayarlar yine gidiyor. Reboot sonrası kextin acilmasi icin L/E dizinine kurdum ancak o zamanda sistem acilmayinca safe mode girip kexti ve yaptigi tüm degisiklikleri sildim.

Son düzenleme:
  • Like

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
Evet zaten olumlu dönüşler hep sizin kart modeliniz üzerinden..

Kext sanırım hala stabil degil çünkü belli bir sure kullandıktan sonra kernel panic verip sistemi yeniden başlatıyor ve kextle ilgili ayarlar yine gidiyor. Reboot sonrası kextin acilmasi icin L/E dizinine kurdum ancak o zamanda sistem acilmayinca safe mode girip kexti ve yaptigi tüm degisiklikleri sildim.
Kext yazan gruplar çalışmalarını stabil hale getirene kadar arka planda çalışmaya karar verdiler.
@TolgaSonn Var mı wifi için gelişme?
bu adreste tarif edilen yöntem ve Kext ile sorunsuz şekilde intel wifi 9560ac kullanabiliyorum internete giriyor ama her açılışta kexti yüklemek gerekiyor kurmak değil.

Kext yazan gruplar çalışmalarını stabil hale getirene kadar arka planda çalışmaya karar verdiler.

bu adreste tarif edilen yöntem ve Kext ile sorunsuz şekilde intel wifi 9560ac kullanabiliyorum internete giriyor ama her açılışta kexti yüklemek gerekiyor kurmak değil.
@KaoS @montezuma bunu konudaki ilk mesaja ekleme imkanımız var mıdır?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)
  • Like
Tepkiler: TolgaSonn

kemalsans

JEDI
19 May 2019
490
226
301

Arkadaşlar yanlış anlamayın ama clover içindeki Kext klasörüne atmayı denediniz mi Kext dosyasını ? çünkü siz sadece kext'i çalıştırıyorsunuz sanırım. Deneyeyim rapor vereyim.
Konuya baktım birazcık forumu okudum neden clover içine atmadığınızı anladım çünkü kp veriyormuş.

Güncellemelere gelirsek yeni bir sürüm çıkmış çok daha başarılıymış v2 diyorlar edinebileceğiniz adres şuymuş;
AppleIntelWifi on MacOS

Burada da hintli bi abimiz ne yapmanız gerektiğini anlatıyor, artık el ile etkinleştirmenize gerek yokmuş bi script yazmışlar her açılışta otomatik açılıyormuş. Fakat yine wifi'nizi girmeniz lazım.
3160'a sahip biri olarak, ben bu rehberi uygulamadım çünkü Gatekeeper felan disable edin diyor güvenliği azaltacağı gerekçesiyle uzak durdum, ek olarak kesinlikle ama kesinlikle reklamlı bağlantılara tıklamanızı veya korsan yazılımlar indirmenizi önermiyorum.
Kext'e yukarıdaki konudan direkt bağlantı:AppleIntelWifiV2.kext.release.zip

Son düzenleme:
Laptop Modeli
Monster Abra A7 V6.1 / Clevo N170SD
Anakart Modeli
Intel HM87 (Lynx Point)
İşlemci Modeli
i7 4720HQ
Grafik Kartı
HD 4600, GTX 960M
Ses Kartı Modeli
ALC 269
Ağ Aygıtları
Intel AC-3160
Disk ve RAM
120GB M.2 SSD, 500 GB HDD & 12 GB RAM
  • Like

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
Arkadaşlar yanlış anlamayın ama clover içindeki Kext klasörüne atmayı denediniz mi Kext dosyasını ? çünkü siz sadece kext'i çalıştırıyorsunuz sanırım. Deneyeyim rapor vereyim.
Konuya baktım birazcık forumu okudum neden clover içine atmadığınızı anladım çünkü kp veriyormuş.

Güncellemelere gelirsek yeni bir sürüm çıkmış çok daha başarılıymış v2 diyorlar edinebileceğiniz adres şuymuş;
AppleIntelWifi on MacOS

Burada da hintli bi abimiz ne yapmanız gerektiğini anlatıyor, artık el ile etkinleştirmenize gerek yokmuş bi script yazmışlar her açılışta otomatik açılıyormuş. Fakat yine wifi'nizi girmeniz lazım.
3160'a sahip biri olarak, ben bu rehberi uygulamadım çünkü Gatekeeper felan disable edin diyor güvenliği azaltacağı gerekçesiyle uzak durdum, ek olarak kesinlikle ama kesinlikle reklamlı bağlantılara tıklamanızı veya korsan yazılımlar indirmenizi önermiyorum.
Kext'e yukarıdaki konudan direkt bağlantı:AppleIntelWifiV2.kext.release.zip
Bu kextlerin hepsi load etmekle güzel çalışıyor ama clover ya da extensionlarda yüklediğiniz yani install ettiğinizde sorun verebiliyor en azından sleep wake ayarlarınızı bozuyor veya geç açılış gibi... en iyisi stabil sürümü beklemek çünkü şuan Çinli geliştirici yardım istiyor diğer geliştiricilerden.

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)
  • Like
Tepkiler: kemalsans

kemalsans

JEDI
19 May 2019
490
226
301
Bu kextlerin hepsi load etmekle güzel çalışıyor ama clover ya da extensionlarda yüklediğiniz yani install ettiğinizde sorun verebiliyor en azından sleep wake ayarlarınızı bozuyor veya geç açılış gibi... en iyisi stabil sürümü beklemek çünkü şuan Çinli geliştirici yardım istiyor diğer geliştiricilerden.
Haklıymışsınız sonradan anladım.
Linkte bir program yazılmış kendisi otomatik aktif ediyormuş isterseniz deneyebilirsiniz, yeniden başlattığınız zaman gitmemesi için.

Laptop Modeli
Monster Abra A7 V6.1 / Clevo N170SD
Anakart Modeli
Intel HM87 (Lynx Point)
İşlemci Modeli
i7 4720HQ
Grafik Kartı
HD 4600, GTX 960M
Ses Kartı Modeli
ALC 269
Ağ Aygıtları
Intel AC-3160
Disk ve RAM
120GB M.2 SSD, 500 GB HDD & 12 GB RAM
  • Like
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler