Sorun Samsung i5 560m (1. nesil) R580'e Big Sur kurmak değil biraz uğraşmak gerekiyor ama sonuçta kuruluyor ki kurdum. Sorun uyumsuz ekran kartı Gt330m'in tanıtılması. Teorik olarak Chris1111 yaması ile olabilir mi evet olabilir. Ancak bunun için Big Sur diske yazma izninin alınması gerekiyor diye düşünüyorum ki Ar9285 de S/L/E yüklenmeden olmuyor. Yapılması için gereken komut sistemi forumda var. Ancak Big Sur diski mount ettikten sonraki komutta hata alıyorum. Bakalım deneye deneye çözeceğiz. Neticede Hackintosh sabır işidir.
Ben OpenCore'u halledemiyorum hocam. OpenCore'a bir türlü ideal EFI ayarlarını bulamadım benim cihaz için. Reset NVRAM yaptım kaç kere ama yine de EXIT BS hatası devam etti. O yüzden vazgeçtim kurmaktan.
Şunu da bir deneyebilirsiniz bu arada hocam. Youtube nedense bana bugün bu videoyu önerdi.
Bu arada Big Sur kuramasam da Sierra'da ikonları değiştirerek Big Sur havası vermeye çalıştım.

İkon değişikliği ile Big Sur gibi yapılabilir aslında eski sürümler.
Bu konuya bir şeyler yazma vaktim geldi.
Şu videodan da görüleceği üzere Mac olmayan bir bilgisayarda da bu yama kullanılabiliyor. Yani en azından bu videoda ki elemanda işe yaramış. Kendisi video açıklamasında şöyle bir sitenin linkini vermiş.
bonjour je apporte le pas a faire pour activer les Nvidia aussi que "HD3000 et ATI séries 2xxx a 4xxx pour les 5xxx et 6xxx les patch est un teste Alpha" comme
www.hackintosh-montreal.com
Burada birkaç yapılması gereken şeyden bahsetmişler. Sitede GT-320M üzerinde çalışan bir Big Sur videosu da var.
Meraklılarına duyururum. QE/CI yani donanım hızlandırma etkin bir şekilde Metal desteği olmayan kartlarda Big Sur çalışabiliyor artık. Big Sur kurabilsem deneyeceğim ben de. Ama kuramıyorum, malum cihazım sıkıntı çıkartıyor kurarken.
@strangerone @tahaklkt bir daha bir şans verin derim. Yapan yapmış çünkü.