HP Envy 15-k202nt Mojave kurmak

AtaK

APPRENTICE
21 Nis 2020
15
1
21
Dual boot videonuzda anlattığınız gibi ilerledim. Birkaç yıl önce de denemiştim kurmayı olmamıştı fakat usb imaj yazdırdığımda içi açılabiliyordu win8 vardı o zaman. Şimdi win10 olduğu için mi bilmiyorum imaj yüklendikten sonra biçimlendir okunmuyor gibi hatalar veriyor. Çıkarılabilir disk E yazıyor bilgisayarımda. Neyse deneyim belki olmuştur dedim. Kuruluma başladım ekran geldi kur deyince fotoğraftaki hatalar çıktı ne yapabilirim.

Ekli dosyalar

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Nedir sistem bilgilerin? Forum kurallarına sirayet edin ve şu sistem kimliğini ayrıntılı paylaşın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

AtaK

APPRENTICE
21 Nis 2020
15
1
21
Sistem:
Core İ7 5500U
16 GB RAM DDR3 1600MHz
C: 240GB SSD + D: (1TB HDD + 8GB SSD)
GTX 850M 4GB

C: içinde win10 kurulu az sayıda bazı program var. Diğer birçok program, yedek vs. D: içinde kurulu. D: içinde ayrıca ek iki bölüntü var birinde ubuntu var diğerine de gerekli şekilde biçimlendirdim apple hfs olarak, macOS kurmaya çalışıyorum. İçindeki ubuntu sorun değil kurup kaldırması kolay ama yedek dosyalarım ve program dosyaları olduğu için silip catalina yükleme şansım yok mojave kuruyorum.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
EFI içinde paylaşılan configlerden HD5500 için olan config dosyasının ismini config.plist olarak değiştirip bunu Clover klasörü içindeki ile değiştir. BIOS Legacy ya da UEFI olarak deneme yap. Cihazdaki bütün USB portları tek tek dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

AtaK

APPRENTICE
21 Nis 2020
15
1
21
Yalnız yukarıda da belirttiğim gibi usb içine giriş yapamıyorum usb sürücüsü E: yazıyor ve takar takmaz ekteki uyarılar çıkıyor. Ben de ilk defa bu sorunla karşılaştım usb biçimlendirip tekrar yazdırdım yine aynı.

Ekli dosyalar

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
macOS imajın kök dizinine Windows üzerinden erişemezsin. Diskler kategorisinde USB imajın EFI bölüntüsü olması lazım. Dosyaları onun içinde. Sen imajı USB'ye doğru yazdırdın mı?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

AtaK

APPRENTICE
21 Nis 2020
15
1
21
USB mi değiştirdim eski 2.0 bir usb ile yazdırdım. Bu sefer dosyaların içine müdahale edebilceğim şekilde açtım ve anlattığınız gibi HD5500 config.plist yapıp clovera attım. verbose mod ekledim inject intel ekledim olmadı intel eklemeden denedim muhtemelen yanlış yine olmadı. Forumda okudum slide=0 eklendim hep aynı hata ekranıyla karşılaştım ne yapmalıyım.
Buraya yazmamda bir sorun var mı bilmiyorum technopat da paylaşılan aynı sürüm mojaveyi önceden sorun çıkartan USB ye yazdırdım HD5500 koydum yine içine. Verbose ekledim inject intel ekledim config seçtim. Kurulum başladı bir sürü yazı geçtikten sonra ekrana apple logosu geldi yüklendi ve sonraki ekran da geldi ama logo ekranı ve sonraki kurulum ekranı da görünmüyor bie piksel satırı solda bir piksel satırı sağda. Ekteki gibi.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BIOS içinde CSM= Disable ya da Enable ile deneme yap.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

AtaK

APPRENTICE
21 Nis 2020
15
1
21
CSM sanırım biosumda bulunmuyor hatta neredeyse hiçbir şey bulunmuyor nasıl bir bios ise eski 13 yıllık laptobun biosunda olmayan ayar yoktu. Ekte biosu paylaştım bunların içinden değiştirmem gerektiğini düşündüğünüz bir ayar var mı ya da config mi ayarlamam lazım kendime göre sitenizden en son çare olarak? Baktım benim bilgisayarıma aynı config yapan yok içini ne şekilde ayarlayabiliyoruz bununla ilgili bir rehberiniz var mı acaba. Keşke ekran tam açılsaydı da yükleme sonrası eksiklikleri giderebilmekle uğraşabilseydim. Şu ana kadarki emekleriniz için de çok teşekkürler.
Legacy support aktif edilince sanırım csm aktif oluyor bir yazı çıkıyor tamam deyip kuruluma geçtim. Yeniden başlattığımda pcyi boot menüden bu sefer legacy olarak seçenekler de çıktı onların içinden usbyi seçtim. Ama bu sefer de her zaman çıkan clover ekranı yerine çok farklı bir ekran çıktı OS ile ilgili bazı şeyler diyordu güvenemedim. O şekilde devam etmeli miyim?
Legacy support aktif edilince sanırım csm aktif oluyor bir yazı çıkıyor tamam deyip kuruluma geçtim. Yeniden başlattığımda pcyi boot menüden bu sefer legacy olarak seçenekler de çıktı onların içinden usbyi seçtim. Ama bu sefer de her zaman çıkan clover ekranı yerine çok farklı bir ekran çıktı OS ile ilgili bazı şeyler diyordu güvenemedim. O şekilde devam etmeli miyim?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

nefer

PADAVAN
8 Mar 2018
102
6
121
CSM sanırım biosumda bulunmuyor hatta neredeyse hiçbir şey bulunmuyor nasıl bir bios ise eski 13 yıllık laptobun biosunda olmayan ayar yoktu. Ekte biosu paylaştım bunların içinden değiştirmem gerektiğini düşündüğünüz bir ayar var mı ya da config mi ayarlamam lazım kendime göre sitenizden en son çare olarak? Baktım benim bilgisayarıma aynı config yapan yok içini ne şekilde ayarlayabiliyoruz bununla ilgili bir rehberiniz var mı acaba. Keşke ekran tam açılsaydı da yükleme sonrası eksiklikleri giderebilmekle uğraşabilseydim. Şu ana kadarki emekleriniz için de çok teşekkürler.
Bu sorunun cevabini bulamazsin. Cunku ayni sorun bende'de var. Girmedigim site kullanmadigim imaj ve clover dosyasi kalmadi. Malesef acilista ekran bozulmasina hic bir care yok. Olurda sen bir cozum bulursan bizide bilgilendir olurmu?.